SOPU ry:n viikkoposti, vko22

Kevään viimeisen viikkopostin aika! SOPU ry toivottaa jäsenistölle oikein ihanaa ja aurinkoista kesää 🌼☀️❤️

SISÄLTÖ:

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPU ry:n & SOS ry:n seminaari  ja jatkobileet la 28.9.

MUUT ILMOITUSASIAT

1. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukukaudelle 2019-2020

2. Haluatko toimia verkostossa köyhyyden vähentämiseksi?
3. EHYT hakee päihdekasvatuksen kouluttajia kouluttajaverkostoonsa
4. Hae mukaan Demola-innovaatiohankkeeseen.

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPU ry:n & SOS ry:n seminaari  ja jatkobileet 28.9.

SOS ry ja SOPU ry järjestävät taas syksyllä jo perinteeksi muodostuneen seminaarin sosiaalialan ajankohtaisesta aiheesta, joka selviää myöhemmin. Laita siis kalenteriisi jo merkintä yhdestä syksyn ehdottomasta kohokohdasta, jossa pääset kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Puhujia saa ja pitää haastaa aiheeseen liittyvillä kysymyksillä erityisesti seminaarin paneeliosiossa. Jos kahvihammasta kolottaa tai mieli kaipaa piristystä, niin väliajalla on tarjolla rakkaudella keitetyt kahveet.

Myöhemmin illalla seminaarihuuma saa jatkoa huippubileiden merkeissä, joissa päästään rentoutumaan oikein sosiaalisesti pätevällä tavalla! Iltabileissä tarjolla myös purtavaa osallistujille.

Kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita, olit sitten alan opiskelija, valmistunut tai muuten vaan aiheesta kiinnostunut. Seminaarista saa ja pitää kertoa kavereille, kummeille ja kaimoille.

MITÄ: SOPU & SOS Seminaari
MISSÄ: Tampereen yliopisto, Iltabileet juhlatila HHB (Hatanpään valtatie 34)
MILLOIN: lauantaina 28.9.2019 klo 11.30-15.00, (Iltabileiden aikataulu selviää myös myöhemmin)


MUUT ILMOITUSASIAT

1. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukukaudelle 2019-2020

Muistathan ilmoittautua läsnäolevaksi lukukaudelle 2019-2020. Läsnäoloilmoittautuminen tehdään Pakissa. 

Ohjeet ja linkki tiedotteeseen:

https://intra.tamk.fi/fi/group/tamk-intra/ajankohtaista?p_p_id=eduixannouncement_WAR_eduixannouncementportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&_eduixannouncement_WAR_eduixannouncementportlet_articleId=4995983&_eduixannouncement_WAR_eduixannouncementportlet_action=view2. Haluatko toimia verkossa köyhyyden vähentämiseksi? Kannatko huolta köyhyydestä? Haluatko vaikuttaa päättäjiin? Haluatko toimia verkostossa köyhyyden vähentämiseksi?


Jos vastasit vähintään yhteen kysymykseen ”kyllä”: Kuka kuuntelee köyhää? -Tampereen alueverkosto etsii köyhyyskysymyksistä ja vaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä mukaan toimintaansa!

Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto syntyi Helsingissä 2008. Kolmivuotisen STEA-hankerahoituksen saatuaan verkosto käynnisti 2018 Köyhän ääni kuuluviin maakunnissa -hankkeen ja Tampereen alueverkosto aloitti toimintansa maaliskuussa 2019. Tavoitteenamme on saada köyhien ääni kuuluviin päätöksenteossa sekä kehittää köyhiä tavoittavaa ja osallistavaa kansalaistoimintaa.

Kaikille avoimessa verkostossa on mukana köyhyyttä eri tavoin kokeneita ja kokevia sekä köyhyyskysymyksistä ja vaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Toiminnan juurtumiseksi ja jatkumiseksi Tampereella etsimme ihmisiä mukaan suunnittelemaan ja järjestämään toimintaa. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä aluekoordinaattori Tiina Paakkolaan tiina.paakkola@3kverkosto.fi / 050 4761872.
Facebook: @3KverkostoTampere

www.kukakuunteleekoyhaa.fi

Lisätietoja:

Tiina Paakkola (17.6. saakka)
Aluekoordinaattori, Tampereen alueverkosto
Köyhän ääni kuuluviin maakunnissa -hanke
050 4761872
tiina.paakkola@3kverkosto.fi
Nalkalankatu 12 G, 33200 Tampere

3. EHYT hakee päihdekasvatuksen kouluttajia kouluttajaverkostoonsa

Haemme kouluttajia pitämään vuorovaikutteisia Hubu-oppitunteja peruskouluihin ja Päihdeilmiö-oppitunteja lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin eri puolelle Suomea.

Hubu -oppitunneilla nuoret vastaavat tunnilla monivalintakysymyksiin anonyymisti. Näin saadaan tietoa ryhmästä yhteisten keskustelujen ja pohdintojen tueksi. Näitä tuloksia käytetään keskustelun tukena myös henkilöstötilaisuuksissa ja vanhempainilloissa.

Päihdeilmiö-oppitunnilla tarkastellaan suomalaista päihteiden käyttöä sosiaalisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta ja keskustellaan näistä aiheista ryhmänä. Lisätietoa menetelmistä löydät osoitteesta http://www.ehyt.fi

Kouluttajalta edellytämme:

– kokemusta nuorten ryhmien kanssa työskentelystä ja kiinnostusta keskustella heidän kanssaan päihteistä ja niihin liittyvistä ilmiöistä
– erinomaisia vuorovaikutustaitoja ja valmiutta toimia haastavissakin ryhmätilanteissa
koulutus- ja tai opetuskokemusta
mahdollisuutta tehdä keikkoja arkisin klo 8-15 välillä
– valmiutta matkustamiseen oman asuinkunnan lähialueella
koulumaailman tuntemus ja oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi kouluttajana toimimiselle

Työn tarjottu määrä vaihtelee lukuvuoden aikana ja kouluttajan on varauduttava matkustamiseen alueellaan. Kouluttajan työ soveltuu parhaiten esimerkiksi opiskelijalle tai osa-aika-/vuorotyössä käyvälle. Kouluttajille maksetaan koulutuksista tuntikorvauksina opettajan sijaisuutta vastaava palkkio. Työ alkaa elo-syyskuussa 2019.

Lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain mukaisesti kouluttajaksi valitun henkilön on ennen työsuhteen solmimista esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu hyväksyttävä rikosrekisteriote. EHYT ry on savuton työpaikka.

Kouluttajana toimiminen edellyttää osallistumista kaksipäiväiseen kouluttajakoulutukseen 15-16.8.2019 Helsingissä ja koulutuswebinaariin illalla 20.8.2019. Koulutukseen sisältyy myös perehdytysjakso koululla/oppilaitoksessa. Korvaamme matkakulut koulutuspaikalle. Järjestämme myös majoituksen tarpeen mukaan. Kouluttajakoulutuksen jälkeen järjestetään lisäkoulutusta vuosittain.

Täytä hakemus osoitteessa  https://my.surveypal.com/Kouluttajien-rekrylomake-2019

Hakuaika päättyy 2.6.2019

Lisätiedot ja tiedustelut: Koulutussuunnittelija Anu Rautama, anu.rautama(a)ehyt.fi, p. 050 325 9273

4. Hae mukaan Demola-innovaatiohankkeeseen.

Haku Demolaan on auki!

Vapusta toivuttu – mitäs seuraavaksi? Ennen ansaittua rientämistä kesälaitumille suuntaa katse hetkeksi kohti tulevaa syksyä ja varmista oma paikkasi suosituista Demola-innovaatiohaasteista.

“Hetkonen… Mikä Demola?”

Demolassa korkeakouluopiskelijat ja huippuyritysten asiantuntijat työskentelevät yhdessä ja ratkovat tulevaisuuden haasteita. Kutsumme näitä innostavia 8 viikon projekteja innovaatiohaasteiksi. Voit hakea Demola-haasteisiin Tampereelle, muualle Suomeen tai ympäri maailmaa – vaikka Shanghaihin! Ja mikä parasta, Demola on aina osa opintojasi.

“Ei huono, mutta miksi hakisin mukaan?”

·       Kerrytät merkityksellistä työkokemusta ja arvokasta sisältöä CV:hesi

·       Konkreettisin tapa näyttää osaamisesi opintojen aikana

·       Saat yhteyksiä kansainvälisiin yrityksiin – moni opiskelija on palkattu yritykseen töihin Demola-projektin jälkeen

·       5–10 noppaa

Psst! Ensimmäistä kertaa olemme avanneet kansainväliseen hakuun sarjan projekteja, Global Challengeja. Tämä tarkoittaa, että olemme keränneet yhteen teemoja jotka trendaavat nykyajan yhteiskunnassa – ja nyt haluamme tietää, miten nämä teemat kiinnostavat opiskelijoita ympäri maailmaa. Kurkkaa myös nämä! 🎓 http://applications.demola.net

Valmistaudu siis astumaan valokeilaan ja hae Demolaan. Voit ilmoittautua tiettyyn projektiin tai jättää avoimen hakemuksen, jos Demola on sinulle ajankohtainen vasta vähän myöhemmin tulevaisuudessa.

www.demola.net

Nähdään Demolassa!

Terkuin
Demola Globalin tiimi

Lisätietoja: Heini-Marja Rintaniemi, heikku@demola.net

Jaa Somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin