SOPU ry:n viikkoposti, vko 49

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPU & PIRATE joululeffailta ma 2.12. klo 17 ->
2. SOPU lajikokeilee: tankotanssi ke 4.12. klo 16.30-17-30
3. SOPUn pikkujoulut Solulla ti 10.12. klo 17-24
4. SOPU❤️KONE pikkujoulusitsit torstaina 12.12.2019

 

MUUT ILMOITUSASIAT

1. Kehitysvammaisten Tukiliiton Best Buddies -kaveritoiminta
2. 16SO-ryhmälle kysely opinnäytetyötä varten. Auki 4.12. asti

3. Kesäksi Pelastusarmeijan Lomakotiin?

 

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPU & PIRATE joululeffailta ma 2.12. klo 17 ->
SOPU ja PIRATE yhdistävät jälleen voimansa järjestääkseen jäsenilleen leffaillan!

Joulua kohti mennään hurjaa vauhtia, joten eiköhän nautiskella leffaillasta jouluisissa tunnelmissa. Kuten leffailtaan kuuluu, on tarjolla pientä purtavaa ja lämmintä glögiä teeman mukaisesti.

Leffailta järjestetään TAMKin Y-kampuksen backstagella maanantaina 2.12. kello 17 alkaen. Illan aikana katsotaan kaksi jouluaiheista elokuvaa. Katsottavia elokuvia pääset äänestämään tässä eventissä julkaistavassa erillisessä äänestyksessä.

Tapahtuma on PIRATEn ja SOPUn jäsenille ilmainen. Huomioithan, että tapahtuma on alkoholiton.

2. SOPU lajikokeilee: tankotanssi ke 4.12. klo 16.30-17-30
SOPUn lajikokeilut palaavat vielä kerran tämän vuoden puolella ja lajista käytiin äänestys SOPUn Instagramissa. SOPUn joulukuun lajikokeilu järjestetään keskiviikkona 4.12. klo 16:30-17:30 Studiomoven tiloissa osoitteessa Kauppakatu 6 A, jossa pääsemme yhdessä testaamaan tankotanssia!

Tunnille vaatetukseksi suositellaan shortseja ja toppia, mutta alkulämmittelyyn voit laittaa päällesi pidemmät vaatteet.

Lyhyesti:
MITÄ: SOPU lajikokeilee tankotanssia
MILLOIN: ke 4.12. klo 16:30 -17:30
MISSÄ: Studiomoven tiloissa osoitteessa Kauppakatu 6 A

3. SOPUn pikkujoulut Solulla ti 10.12. klo 17-24
SOPUn pikkujoulut tulee taas!

Tänäkin vuonna SOPU järjestää jäsenistölleen pikkujoulut solun saunalla. Paikalle voi saapua 10.12. kello 17 alkaen ottamaan vauhtia joulun viettoon.

Luvassa on pientä ohjelmaa, syömistä ja juomista, mutta janoisten kannattaa ottaa kuitenkin oma pullo mukaan (: jos haluaa saunoa, kannattaa ottaa myös oma pyyhe mukaan!

Secret Santa saapuu pikkujouluihin! Tuo mukanasi käyttämätön tai kierrätetty tavara tai asia, jonka haluat jakaa muille sopulaisille. Paketoi lahja ja tiputa se säkkiin. Lahjat jaetaan niiden kesken, jotka ovat lahjan myös tuoneet.

Jipii jihuu!

4. SOPU❤️KONE pikkujoulusitsit torstaina 12.12.2019
Ho ho ho! Tiedättekö mitä tapahtuu kun SOPU ry ja Tampereen Konekerho ry yhdistävät voimansa? 

No sitsit tietenkin! Joulukuussa 2019 vietetään ensimmäisiä SOPU ry:n ja Tampereen Konekerho ry:n yhteisiä sitsejä pikkujouluteemalla. 

Sitsit järjestetään 12.12.2019 Heidi’s Bier Barissa. Teemana sitseillä on luonnollisesti pikkujoulut, joten kaivappa tonttulakki esiin haalareiden lisäksi!

Jatkoina sitseille toimii Heidi’s Bier Barin järjestämä Bier Pong torstai. 

Tervetuloa niin kokeneet konkarit kuin ensikertalaisetkin! Me pidämme huolen, että suu ei ehdi kuivua ja että kaikki pääsevät sitsitunnelmaan kiinni! 😉

ELIKKÄ SIIS YKSINKERTAISESTI:
MITÄ: SOPU RY:N JA TAMPEREEN KONEKERHO RY:N PIKKUJOULUSITSIT
MISSÄ: HEIDI’S BIER BAR 
MILLOIN: TORSTAINA 12.12.2019 klo 18 (ovet auki 17.30)
MIKSI: NO HITTO MIKSEI?

 

MUUT ILMOITUSASIAT


1. Kehitysvammaisten Tukiliiton Best Buddies -kaveritoiminta

Tukiliitto on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö, tavoitteenamme on kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden sekä perus- ja ihmisoikeuksien toteutuminen.  Työmme perusta on YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva yleissopimus. 

Kaveritoiminnassamme uskomme inkluusioajatteluun ja yhdenvertaisuuteen! Olemme yhä ainutlaatuista toimintaa Suomessa, vaikka olemme toimineet jo 12 vuotta. 

Tuomme ihmisiä yhteen. Kaveritoiminnassa yhdistämme kaksi vapaaehtoista nuorta tai aikuista yhdenvertaiseen kaveruuteen. Kaveruus on määräaikaista, kaverusten näköistä yhdessäoloa.  Toisella vapaaehtoisella on kehitysvamma tai hän tarvitsee muuten tukea ymmärtämisessä ja oppimisessa. Toisella vapaaehtoisella ei ole kehitysvammaa. 

Järjestämme vapaaehtoistemme kanssa myös kaikille avoimia ja maksuttomia Kohtaa mut -tapahtumia. Näihin tapahtumiin ovat aivan kaikki tervetulleita – ne ovat oiva tilaisuus kohdata matalla kynnyksellä ihmisiä, joihin arjessa voisi olla muuten vaikea tutustua. 

Mietityttääkö esimerkiksi:
– Mitä vapaaehtoistoimintaa voisi tehdä Tampereella?
– Mistä löytäisi uusia tuttuja?
– Miten voisi kurkistaa oman mahdollisen kuplan ulkopuolelle?
– Missä pääsisi toteuttamaan tapahtumia?
– Mille rajoja rikkovalle järjestölle/toimijalle voisi kerätä varoja hyväntekeväisyyskampanjoilla? 😊
– Mistä löytäisi maksutonta tekemistä?
– Missä voisi kohdata kehitysvammaisia vertaisia erilaisissa sosiaalisissa rooleissa?
– Mistä voisi löytää harjoittelupaikkoja?
– Mistä voisi löytää aiheita opinnäytetyöhön?

Lisätietoja toiminnastamme löytää osoitteesta bestbuddies.fi

Somessa meidät tunnetaan nimellä Best Buddies Finland

Ystävällisin terveisin; Pia Björkman
Koordinaattori / Kehitysvammaisten Tukiliitto / 050 5288 381

2. 16SO-ryhmälle kysely opinnäytetyötä varten.
“Huomio 16SO-ryhmä!
Kaipaan ääntänne opinnäytetyöhöni koskien TAMK:in sosionomiopiskelijoiden valmistumista edistäviä ja hidastavia tekijöitä. Vastaathan lyhyehköön kyselyyni, aikaa 4.12.2019 asti.
http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/29640/lomake.html

Kiitos jo etukäteen!
-Hanna Honkasalo 13SOSI”

3. Kesäksi Pelastusarmeijan Lomakotiin?
Haemme lastenohjaajia ja leirisihteeriä toteuttamaan kanssamme kesäleirejä noin 300 lapselle kesällä 2020. Ohjaajan tehtäviin kuuluu lasten hyvinvoinnista huolehtiminen, mielekkään leiriohjelman toteuttaminen sekä lasten sosiaalisen suhteiden tukeminen. Työ on monipuolista ja palkitsevaa. Toivomme, että tuot oman erityisen osaamisesi leireillemme lasten iloksi. Kokemus erityislapsista katsotaan eduksi työnhaussa. Leirisihteerin tehtäviin kuuluvat mm. ilmoittautumiset, yhteydenpito perheisiin sekä erilaisten raporttien laatimista.

Lomakoti sijaitsee Vihdin Nummelassa muutaman kilometrin päässä keskustasta. Tunnelmaa lomakodilla luovat kodinomaiset rakennukset, laajat piha-alueet sekä kesäisin myös lampaat, kanat ja kesäleirien iloinen meno. Työtä tehdään vuorotyönä. Työvuoron päätteeksi on mahdollista nauttia työyhteisön seurasta tai vaikka lähteä rentoutumaan lähialueiden luontokohteisiin. Työyhteisöön kuuluu usean eri alan osaajia ja toivotamme tervetulleeksi jokaisen työntekijän sellaisena kuin hän on. Haluamme olla rakentamassa avointa työilmapiiriä, tukea työyhteisön jäseniä sekä olla oppimassa toinen toisiltamme. Teemme leirejä kristillisestä arvomaailmasta käsin.

Jos haluat tulla osaksi työyhteisöämme ja lasten kesän riemua, hae meille töihin. Tehtäviin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella 5.1. mennessä. Kutsumme osan hakijoista haastatteluun. Tarkempia tietoja hakumenettelystä ja työtehtävistä löytyy Lomakodin kotisivuilta:http://www.pelastusarmeija.fi/lomakoti/.
Lomakoti noudattaa soveltuvilta osin yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja sen mukaista palkkausta lisineen. Töiden aikana voit majoittua lomakodilla pientä korvausta vastaan. Suurin osa lomakodin työntekijöistä on nuoria aikuisia.

Lisätietoja tarvittaessa antaa Eeva-Maija Bergholm Lomakotitoiminnan johtaja p. 050 340 61 86

Suomen Pelastusarmeijan säätiö
Lasten Lomakoti – Nummela
Hiidenrannantie 22, 03100 Nummela
Puhelin 045 657 93 56 / 09 68 123 00 (vaihde) nummela.lomakoti@pelastusarmeija.fi

Jaa Somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin