SOPU ry:n viikkoposti, vko 45

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPU ry:n hallitusinfo ja hengailuilta ti 5.11. klo 17-20
2. Pi**ujouluralliristeily 10.11. (LOPPUUNMYYTY!)

3. SOPU ry:n sääntömääräinen syyskokous ti 19.11. klo 16.30 
4. SOPU 15 vuotta – Vuosijuhlat la 30.11.2019. VIIMEISET LIPUT MYYNNISSÄ
5. Arjesta juhlaa! Ahjolan Isosisarustoiminnan 20-vuotisjuhlaseminaari to 7.11. klo 9-15.30

6. Haalarihohdot 2019 marraskuun jokaisena keskiviikkona klo 20.00 ->

MUUT ILMOITUSASIAT

1. Äänestä vuoden sosionomiopiskelijaa ja opettajaa
2. Äänestä Tamkon edustajistovaaleissa 6.11. mennessä!
3. Joululahjakeräys Tarton turvakodille
4. Kehitysvammaisten Tukiliiton Best Buddies -kaveritoiminta
5. Nyytin Taitoja ajanhallintaan -ryhmä

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPU ry:n hallitusinfo ja hengailuilta ti 5.11. klo 17-20
Hei SOPUlainen!

Kiinnostaako sinua
– ainejärjestön asioihin vaikuttaminen
– tapahtumien ideointi ja järjestäminen
– uuden oppiminen
– mahtava porukka
– muutama opintopiste valinnaisiin opintoihin

Sillä tätä ja paljon muuta tarjoaa jäsenyys SOPU ry:n hallituksessa! Mutta mitä se ainejärjestöaktiivin elämä varsinaisesti on? Mitä mihinkin pestiin kuuluu? Kuinka paljon aikaa se vie? Olenko minä sopiva ainejärjestöhommiin?

Tule kuuntelemaan ja kyselemään hallitustoiminnasta SOPUn hallituksen jäsenilta Kivenheittoon tiistaina 5.11. klo 17 alkaen. Paikalle saapuminen ei velvoita sinua hakemaan hallitukseen, joten jos vähänkään innostaa, tule moikkaamaan!

SOPU ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään tiistaina 19.11. klo 16.30 alkaen TAMKilla. Tarkempi tila varmistuu myöhemmin. Syyskokouksessa valitaan SOPU ry:lle ensi kauden hallitus.

2. Pi**ujouluralliristeily 10.11. (LOPPUUNMYYTY!)
Ahoy seilorit!
Jäikö joukkueeltanne nappaamatta Pi**urallien pääpalkinto? Vai vietiinkö kenties Pi**uralli-liput nenäsi edestä? Tuntuuko loppusyksy kolkolta rallien jälkeen? Vai tekisikö mielesi risteillä muuten vain?
Meillä on sinulle ratkaisu, sillä Pi**ujouluralli 2019 on saapunut satamaan!
TaRe ry, SOPU ry ja Konekerho vievät teidät Itämeren aalloille 22h hupiristeilylle kohti Tallinnaa sunnuntaina 10.11.2019.
Lähtö tapahtuu sunnuntaina 10.11.2019 TAMKilta ja paluu TAMKille maanantai-iltana 11.11.2019!

3. SOPU ry:n sääntömääräinen syyskokous ti 19.11. klo 16.30 
Kaikki SOPU ry:n jäsenet ovat tervetulleita sääntömääräiseen syyskokoukseen tiistaina 19.11. klo 16.30 alkaen. Syyskokouksen paikka tarkentyy myöhemmin. 

Jokaisella SOPU ry:n jäsenellä on äänioikeus syyskokouksessa. Syyskokouksessa käydään läpi toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020. Lisäksi syyskokouksessa valitaan uusi hallitus, johon ehdolle voi asettua kuka tahansa SOPU ry:n jäsen. 

Mikäli et pääse paikalle ja olet kiinnostunut hakemaan hallitukseen, voit lähettää meille lyhyen esittelyvideon tai -tekstin osoitteeseen sopuhallitus@gmail.com. Esittelyssä on hyvä tulla esille: kuka olet, miksi haluat mukaan toimintaa, mikä pesti kiinnostaa ja miksi juuri sinut tulisi valita vuoden 2020 hallitukseen. 

Virallinen kokouskutsu ja esityslita lähetetään jäsenistön sähköpostiin ja tulostetaan SOPUn ilmoitustaululle H0-käytävälle.

Tervetuloa!

4. SOPU 15 vuotta – vuosijuhlat la 30.11.2019. VIIMEISET LIPUT MYYNNISSÄ
Viimeiset liput SOPU ry:n vuosijuhlille ovat myynnissä NYT! Nappaa omasi ennen kuin on liian myöhäistä. Lipunmyynti on auki 8.11. klo 21 asti kide.apissa: https://kide.app/events/497283ef-dfbb-4a81-a66e-0de99d340165
Tampereen sosionomiopiskelijat – SOPU ry täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Meillä on ilo kutsua teidät juhlimaan 15-vuotiasta ainejärjestöämme lauantaina 30.11.2019.

Juhlimme Ravintola Frenckell & Pihassa osoitteessa Frenckellinaukio 2 H, aivan Tampereen keskustan ytimessä. Ovet aukeavat klo 17.30 ja juhla alkaa klo 18.00.

Vuosijuhlilla on luvassa juhlaillallinen, juotavaa, ohjelmaa, puheita, sitsilauluja ja ennen kaikkea rentoa yhdessäoloa. Vaikka vuosijuhla on muodollinen juhla, illan tarkoituksena on pitää hauskaa ja juhlistaa ainejärjestömme matkaa tähän päivään.

Illalliskortin hinta on jäsenille 50 €, muille 55 €. Illalliskortti sisältää illallisen, ruokajuomat, pääsyn jatkopaikkaan ja haalarimerkin. Juhlapaikalta on mahdollista ostaa juotavaa edulliseen hintaan.

Jatkamme iltaa yhdessä ennalta sovitussa jatkopaikassa, joka selviää vuosijuhlissa. Jatkopaikka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä juhlapaikasta.

Jokaiselle juhlavieraalle lähtee infosähköposti ilmoittautumisen sulkeuduttua. Infossa on tarkemmat ohjeet illan kulusta ja vuosijuhlakulttuurista. Ei siis haittaa, mikäli et ole ennen ollut vuosijuhlissa.

Pukukoodi on valintanne mukaan tumma puku tai cocktail-puku. Toivomme, että huomioitte tilaisuuden juhlallisuuden, kuitenkaan miettimättä liikaa pukukoodia. Tästä syystä pukukoodi on väljempi.

Lämpimästi tervetuloa toivottaa
SOPU ry:n hallitus 2019

5. Arjesta juhlaa! Ahjolan Isosisarustoiminnan 20-vuotisjuhlaseminaari 7.11. klo 9-15.30
Vuonna 1999 Ahjolan Setlementin Isosiskotoiminta eli nykyinen Isosisarustoiminta, perustettiin yhtenä Suomen ensimmäisistä sukupuolisensitiivisen nuorisotyön ja vapaaehtoistyön muodoista. Isosisarustoiminta täyttää 20 vuotta, samalla Tyttöjen Tupa juhlistaa täysi-ikäisyyttään ja Ahjolan Poikatyö on ehtinyt jo lähes 2 vuoden ikään! Tule kanssamme Tampereelle juhlimaan menneitä vuosia ja katsomaan tulevaan.

Kutsumme sinut Arjesta juhlaa! Ahjolan Isosisarustoiminnan 20-vuotisjuhlaseminaariin

Torstaina 7.11. klo 9.00–15.30 Tampereen ammattikorkeakoulun Juhlasalissa (Kuntokatu 3)

Ilmoittautuminen seminaariin ja työpajoihin tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/7f1fd92d-bd2e-40a1-a508-b6c629560bad?displayId=Fin1823944

Olemme varanneet opiskelijoille tietyn määrän paikkoja seminaarin, joten muista ilmoittautua nopeasti, ennen kuin ne täyttyvät.

Voit osallistua kahteen työpajaan, ensimmäiseen klo 13.00–13.30 ja toiseen klo 13.30–14.00. Jos työpajaan ei pysty ilmoittautumaan, se on täynnä. Valitse tällöin saman ajankohdan alta toinen työpajavaihtoehto.

Tapahtuma on maksuton. Liitteenä myös seminaariohjelma, jota saa laittaa jakoon.

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

Niklas Söderström
Poikatyön ohjaaja
Ahjolan Poikatyö ja Isosisarustoiminta
Ahjolan Setlementti ry
Pispalan valtatie 45, 33250 Tampere
p. 044 553 8432
niklas.soderstrom@ahjola.fi
FB: Niklas Poikatyön Ohjaaja
IG: niklas_poikatyon_ohjaaja
www.poikatyo.fi


6. Haalarihohdot 2019 marraskuun jokaisena keskiviikona klo 20.00 -> 
Haalarihohdot palaavat tänä vuonna kolmatta kertaa! Tällä kertaa mahdollisia keilailukertoja ovat kaikki marraskuun keskiviikot klo 20:00 alkaen. Tapahtumasta saa asiaankuuluvasti myös haalarimerkin. 

Kyseessä on opiskelijajärjestöjen välinen keilailukilpailu, joka pelataan kolmihenkisin joukkuein. Jokaisen järjestön osalta tuloksiin huomioidaan aina kolme parasta triojoukkuetulosta. Uusintamahdollisuus on rajaton eli keilaamaan voi tulla vaikka joka keskiviikko. Hinta pysyy samana eli 3€/henkilö.

Tapahtuman tarkemmat tiedot löytyvät Facebookista, jonne päivittelemme tuloksia ja lisätietoja kilpailun edetessä:  https://www.facebook.com/events/479528279308217/

Varaukset hoituvat sähköisen varausjärjestelmän kautta, jonne pääsee täältä: https://kaupinkeilahalli.varaavuoro.fi/


MUUT ILMOITUSASIAT


1. Äänestä vuoden sosionomiopiskelijaa ja sosionomiopettajaa
Nyt on aika vaikuttaa siihen, kuka ansaitsee tittelit “vuoden 2019 sosionomiopiskelija” ja “vuoden 2019 opettaja”! Alla olevalla lomakkeella pääset antamaan oman äänesi! Aikaa äänestää on 17.11. asti.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_j–d05mOoUY6P6ULXN56wapPj2tdo0oeHMOXXjlfLWNwNQ/viewform?vc=0&c=0&w=1


2. Äänestä Tamkon edustajistovaaleissa 6.11. mennessä!
Muista äänestää edarivaaleissa! Enää pari päivää jäljellä, ja myös sosionomiopiskelijoista löytyy ehdokas SOTen valitut palat -listalta!
Edustajistoon valitaan vaaleissa 21 varsinaista jäsentä. Ehdokkaat on numeroitu alkaen numerosta 2.

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä vaalit@tamko.fi.

3. Joululahjakeräys Tarton turvakodille
Joululahjakeräys Tarton turvakodin asukkaille tulee taas! Osallistu keräykseen lahjoittamalla uusia tai uudenveroisia tavaroita, kuten esimerkiksi hygieniatarvikkeita, lastenvaatteita ja leluja. Tuo lahjasi paketoimattomana Sopun päivystykseen H0-käytävän sohville (ti 5.11. ja 19.11.) tai vie lahjoituksesi Toni Leanderin työhuoneeseen (H0-03). Viimeinen lahjoituspäivämäärä on maanantaina 25.11. kaikille tutuilla sohvilla. Jo pienellä lahjoituksella on suuri merkitys, joten tule ja luo joulumieltä hyvillä teoilla! Lisätietoja joululahjakeräyksestä heidi.nokelainen@tuni.fi.

Lämpimin toivotuksin Tarton projektitiimi


Terkuin

Tinja Jämsén
opiskelija
TAMK, 17SOB
Sosionomikoulutus
Tampereen ammattikorkeakoulu


4. Kehitysvammaisten Tukiliiton Best Buddies -kaveritoiminta
Tukiliitto on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö, tavoitteenamme on kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden sekä perus- ja ihmisoikeuksien toteutuminen.  Työmme perusta on YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva yleissopimus.

Kaveritoiminnassamme uskomme inkluusioajatteluun ja yhdenvertaisuuteen! Olemme yhä ainutlaatuista toimintaa Suomessa, vaikka olemme toimineet jo 12 vuotta.

Tuomme ihmisiä yhteen. Kaveritoiminnassa yhdistämme kaksi vapaaehtoista nuorta tai aikuista yhdenvertaiseen kaveruuteen. Kaveruus on määräaikaista, kaverusten näköistä yhdessäoloa.  Toisella vapaaehtoisella on kehitysvamma tai hän tarvitsee muuten tukea ymmärtämisessä ja oppimisessa. Toisella vapaaehtoisella ei ole kehitysvammaa.

Järjestämme vapaaehtoistemme kanssa myös kaikille avoimia ja maksuttomia Kohtaa mut -tapahtumia. Näihin tapahtumiin ovat aivan kaikki tervetulleita – ne ovat oiva tilaisuus kohdata matalla kynnyksellä ihmisiä, joihin arjessa voisi olla muuten vaikea tutustua.

Mietityttääkö esimerkiksi:
– Mitä vapaaehtoistoimintaa voisi tehdä Tampereella?
– Mistä löytäisi uusia tuttuja?
– Miten voisi kurkistaa oman mahdollisen kuplan ulkopuolelle?
– Missä pääsisi toteuttamaan tapahtumia?
– Mille rajoja rikkovalle järjestölle/toimijalle voisi kerätä varoja hyväntekeväisyyskampanjoilla? 😊
– Mistä löytäisi maksutonta tekemistä?
– Missä voisi kohdata kehitysvammaisia vertaisia erilaisissa sosiaalisissa rooleissa?
– Mistä voisi löytää harjoittelupaikkoja?
– Mistä voisi löytää aiheita opinnäytetyöhön?

Lisätietoja toiminnastamme löytää osoitteesta bestbuddies.fi

Somessa meidät tunnetaan nimellä Best Buddies Finland

Ystävällisin terveisin; Pia Björkman
Koordinaattori / Kehitysvammaisten Tukiliitto / 050 5288 381

5. Nyytin Taitoja ajanhallintaan -ryhmä
Nyytin Taitoja ajanhallintaan -nettiryhmä 11.11. – 13.12.2019

Taitoja ajanhallintaan -nettiryhmässä käsitellään ajankäyttöön ja sen hallintaan liittyviä kysymyksiä. Voit jakaa kokemuksia toisten ryhmäläisten kanssa sekä opetella uudenlaisia taitoja oman ajankäyttösi helpottamiseksi. Lisää tietoa ryhmästä ja linkin hakulomakkeeseen löydät täältä.

Nyyti ry – Mielen hyvinvointia opiskelijoille. 

Lisätietoa toiminnastamme: www.nyyti.fi. Löydät meidät myös somesta: Instagram (@nyytiry), Twitter (@nyyti_ry) ja Facebook (nyytiry).

Jaa Somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin