SOPU ry:n viikkoposti, vko 4

SISÄLTÖ:

TULEVAT TAPAHTUMAT
1. SOPUn lajikokeilu kiipeily ma 21.1. klo 17-18.30 (ilmoittautuminen päättynyt)
2. Sosionomipäivä 2019 pe 1.2. klo 9.30-16
3. Sosionomipäivän jatkot pe 1.2. klo 18-00
4. Päivystys ke 30.1. klo 12-13

MUUT ILMOITUSASIAT
1. Portti työelämään to 24.1. klo 10-14
2. Tukihenkilö koulutus Tampereella ti 22.1 ja 29.1. klo 16.30-20
3. Mikään ei voi pysäyttää mua -tapahtuma pe 15.2.2019 klo 17-20 Kulttuuritalo Laikussa
4. Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry hakee vapaaehtoista perulaiseen Cuna Nazareth -päiväkotiin / hakuaika 31.1. asti
5. SOPU:n hallitus 2019
6. Tule pelaamaan ultimatea!

(Summary in English at the end of the newsletter)

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPUn lajikokeilu kiipeily ma 21.1. klo 17-18.30 (ilmoittautuminen päättynyt)
SOPU aloittaa kuukausittaiset lajikokeilut.

Ensimmäisenä lajina on vuorossa kiipeily. Suuntaamme maanantaina 21.1. klo 17 Tullintorin Irti Maasta -kiipeilyradoille. Kiipeilylipun hinta on 10€ (normaalisti 16€). Lipun hinta sisältää varusteet, alkuopastuksen ja tunnin valvottua kiipeilyaikaa. Mukaasi tarvitset vain joustavat vaatteet ja puhdaspohjaiset sisäliikuntaan soveltuvat kengät

MITÄ: Sopun lajikokeilussa kiipeily
MISSÄ: Irti Maasta Oy, Tullintori
MILLOIN: ma 21.1. klo 17-18:30
PALJON MAKSAA: 10€

2. Sosionomipäivä 2019 pe 1.2. klo 9.30-16
Tervetuloa jo kolmatta kertaa järjestettävään Sosionomipäivään Tampereen ammattikorkeakoululle perjantaina 1.2.2019 klo 9:30-16:00!

Linkki tapahtuman FB-sivulle: https://www.facebook.com/events/569719816782520/

Tänä vuonna päivän teemana on seksuaalisuus ja sen huomioiminen sosionomin eri työkentillä. Päivä koostuu muutamasta mahtavasta pääpuhujasta sekä erittäin mielenkiintoisista työpajoista. Pääpuhujiksemme olemme saaneet muun muassa seksuaalipedagogi Juha Kilpiän sekä seksuaalikasvattaja Raila Riikosen! Työpajoja saapuu pitämään Voimaa Seksuaalisuudesta -hanke, Pro-tukipiste, Setlementti, Talentia, Somevaikuttaja Aktivistikaisa yms.

Sosionomipäivä on ensisijaisesti suunnattu alan opiskelijoille, mutta myös työelämän edustajat ovat tervetulleita.

Ilmoittautuminen on auki NYT! Ilmoittautumaan pääset alla olevasta linkistä aina 30.1.2019 asti. Huom. myös opiskelijoiden tulee ilmoittautua päivään linkin kautta.
https://bit.ly/2McAe9y

3. Sosionomipäivän jatkot pe 1.2. klo 18-00
Sosionomipäivän jatkot on Tampereen Sosionomiopiskelijat – SOPU ry:n järjestämä jatkotapahtuma Sosionomipäivälle. Jatkotapahtumaan ovat tervetulleita opiskelijat sekä työelämän edustajat. Illan aikana luvassa on syötävää, juotavaa, rentoa yhdessä oloa sekä pientä ohjelmaa. Janoisimpien kannattaa varautua perinteisesti omilla juomilla.

Jatkot järjestetään Hatanpään soutupaviljongilla osoitteessa Hatanpäänkatu 6 alkaen kello 18. Paikalle pääsee helposti keskustasta ainakin busseilla 1, 11, 21 ja 26.

Lipunmyynti on auki NYT kide.appissa (entinen bailataan.fi) Lipun hinta on SOPU ry:jäsenelle 5,40e palvelumaksuineen ja muille 7,40e palvelumaksuineen. Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2188457201415676/

4. Päivystys ke 30.1. klo 12-13
SOPU päivystää taas keskiviikkona 30.1. tutuilla rakkailla h0-sohvilla klo 12-13. Tule ottamaan kuppi kuumaa ja nauttimaan muiden seurasta.

HUOM! Kevään päivystykset ovat siirretty keskiviikoille, koska modulit vetävät silloin ihmiset varmimmin paikalle. Lisäksi päivystyksiä pidetään vain JOKA TOINEN VIIKKO. Lista päivystyspäivistä löytyy myös h0-käytävän seinältä sohvien vierestä.


MUUT ILMOITUSASIAT

1. Portti työelämään to 24.1. klo 10-14
Portti työelämään valtaa TAMKin pääkampuksen Teiskontien puoleisen aulan 22.- 24.1. kello 10 – 14! Paikalla on myös TAMKin työelämäpalveluiden CV-piste, jossa saat vinkkejä ja apuja CV:si parantamiseen. Käy samalla otattamassa ilmaiseksi itsestäsi ammattimainen valokuva

24.1. paikalla on paljon erilaisia sosiaali- ja terveysalan organisaatioita:
Arjessa
Enjoy
Fimlab
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
HUSLAB
Juvenes
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri
Mielen
Palvelualojen ammattiliitto PAM
Parasta Lapsille
Pihlajalinna Terveys
Pirkanmaan muistiyhdistys
POAS
Seure – henkilöstöpalvelut
Talentia
Tammenlehväkeskus
Tampereen kaupunki
Tampereen avo- ja asumispalvelut
Tampereen ensi- ja turvakoti
Tampereen yliopistollinen sairaala
Tehy
Tekonivelsairaala Coxa Lisätietoja: porttityoelamaan.fi ja Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1980296212260463/ Tutustu myös sähköiseen messukatalogiin: https://issuu.com/opiskelijakuntatamko/docs/portti_tyoelamaan_messukatalogi_val

2. Tukihenkilö koulutus Tampereella ti 22.1 ja 29.1. klo 16.30-20 Sinustako tukihenkilö?

Etsimme uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään koulutus tammikuussa Perheiden talolla (Itsenäisyydenkatu 21 b) kahtena peräkkäisenä tiistai-iltana: 22.1. ja 29.1. klo 16.30 – 20. Koulutukseen kuuluu henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittuna ajankohtana. Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Kouluttajina toimivat kaupungin perhepalvelujen työntekijät. Lisäksi kuullaan tukihenkilöiden kokemuksia tukihenkilönä toimimisesta. Erityisesti miehistä on pula.

Ilmoittaudu 16.1. mennessä osoitteeseen tukihenkilo@tampere.fi. Muistathan kertoa yhteystietosi ja mahdollisen erityisruokavaliosi.

Lisätietoja: Sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes, puhelin 040 806 2181
https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/lapsiperheiden-palvelut/lapsiperheiden-sosiaalityo/tuki-perheelle/tukihenkilo.html

3. Mikään ei voi pysäyttää mua -tapahtuma pe 15.2.2019 klo 17-20 Kulttuuritalo Laikussa

Milloin ja missä tapahtuma on?
15.2.2019 klo 17-20, Kulttuuritalo Laikussa, osoite keskustori 4.

Paljonko maksaa?
EI MITÄÄN.

Mitä?
”Mikään ei voi pysäyttää mua” on tapahtuma, jonka tarkoituksena on kohdata eri taustoista olevia ihmisiä. Tapahtumassa on kaksi vierasta, Habiba Ali ja Sirwa Farik, ja he kertovat kokemistaan ylä- ja alamäistä liittyen esimerkiksi työn saamiseen, opiskeluun, sosiaalisiin suhteisiin tai työn ja perhe-elämän yhdistämiseen.Tapahtumassa kuulemme vieraiden puhuvan edellä mainituista asioista. Lisäksi yleisö saa mahdollisuuden osallistua keskusteluun pienissä ryhmissä. Tapahtumassa ei keskitytä kuitenkaan pelkästään keskusteluun, vaan illan aikana pääsemme nauttimaan tanssiesityksestä ja näemme tamperelaisen rap-ryhmän Viizin musiikkivideon ensiesityksen. Illan päätteeksi saamme kuulla myös live-musiikkia.

On tärkeää tuoda yhteen erilaisia ihmisiä oppiaksemme tuntemaan toisiamme ja saadaksemme oman näkökulman toisiin kulttuureihin. Tahdomme jakaa kokemuksia ja näkökulmia elämään Suomessa. Meillä kaikilla on paljon enemmän yhteistä kuin ensi näkemältä vaikuttaa ja tapahtuman tarkoituksena on saada vertaistukea ja inspiraatiota toisilta. Olet tervetullut jakamaan omia ajatuksiasi ja mielipiteitäsi rennossa ja turvallisessa ympäristössä.

4. Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry hakee vapaaehtoista perulaiseen Cuna Nazareth -päiväkotiin / hakuaika 31.1. asti
Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry:n yhteistyökumppani La Fundación Cuna Nazareth ylläpitää päiväkotia, jota tuetaan Pääskyjen kummitoiminnalla. La Fundación Cuna Nazareth on Perun pääkaupungissa Limassa toimiva säätiö, jonka tavoitteena on köyhyyden ja syrjäytymisen kierteen katkaiseminen, sosiaalisten oikeuksien laajentaminen sekä tasa-arvon edistäminen. Säätiö ylläpitää Cuna Nazarethin päiväkotia, jonka tarkoituksena on tarjota hoitoa ja virikkeellinen ympäristö noin 130:lle 3-5 -vuotiaalle lapselle, jotta heidän vanhempansa voivat käydä työssä ja turvata paremman toimeentulon perheelle. Päiväkodin lapset tulevat vähäosaisista perheistä, ja useilla heistä on erityisen tuen tarpeita.
Haemme nyt Cuna Nazarethin päiväkotiin vapaaehtoista vuodelle 2019. Vapaaehtoisjakson kesto on mieluiten 6 kk, jotta sekä Cuna että vapaaehtoinen saavat vapaaehtoistyöstä parhaan hyödyn. Myös lyhyempi jakso (2-5 kk) voi olla mahdollinen. Aloitusajankohta sovitaan vapaaehtoisen ja Cunan kanssa, kuitenkin aikaisintaan maaliskuun alussa. Hakuaika on 31.1. asti.

Cuna Nazarethin päiväkotiin toivotaan vapaaehtoiseksi espanjankielentaitoista, oma-aloitteista ja ystävällistä henkilöä, jolla on kasvatusalan, sosiaalialan tai psykologian alan opintoja tai työkokemusta. Myös ympäristö- ja tiedotusalan koulutusta ja työkokemusta voi hyödyntää päiväkodilla ja Pääskyjen kanssa yhteishankkeenä perustetulla kierrätyskeskuksella tehtävässä työssä. Lue lisää Cunasta, tehtävistä sekä hakuohjeet: http://www.paaskyt.fi/osallistu/vapaaehtoistyo/ 

5. SOPU:n hallitus 2019
Uusi vuosi ja uudet hallituslaiset! Tässä muistin virkistykseksi siis vuoden 2019 hallitus, kun viimein saatiin koko kööri kameran eteen. Helmikuussa tulossa hallituksen jäsenten esittäytymisviikot Instagramin puolella, joten nyt viimeistään @sopury seurantaan. Stay tuned!

6. Tule pelaamaan ultimatea!
Tamkon Letut järjestää ultimaten alkeiskurssin TAMKin pääkampuksen L-rakennuksella! Alkeiskurssi kestää 3 viikkoa ja siinä on yksi kurssikerta viikossa aina torstaisin 17.1., 24.1. ja 31.1. kello 17 – 19.

Ultimate on frisbeellä pelattava vauhdikas joukkuelaji. Joukkue tekee pisteitä syöttämällä frisbeen vastustajan maalialueella olevalle pelaajalleen. Kiekko kädessä ei saa liikkua. Fyysinen kontakti ei ole sallittua. Pelaajat ratkovat itse mahdolliset virheet, sillä pelissä ei ole tuomareita. Spirit of the game, eli pelin henki, onkin erittäin olennainen ja arvostettu osa lajia.

Kurssimaksu on 5€ (maksu käteisellä ensimmäisellä kurssikerralla), ja se sisältää myös Tamkon Lettujen jäsenyyden kevätkaudelle 2019. Huomioithan, että SportUnin (ent. Unipoli Sport) kevätkausi tulee olla myös maksettuna. Mukaan tarvitset ainoastaan sisäpelikengät, juomapullon ja mukavat liikuntavaatteet! Ilmoittaudu mukaan nyt sähköpostitse: tamkonletut(at)gmail.com. Huomioithan, että voit ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisikään ensimmäiselle kerralle. Nähdään kurssilla!

Lisätietoa lajista: ultimate.fi. 


SUMMARY IN ENGLISH

1. Bachelor of social services’ day’s afterparty
The evening party for the day event is organized by SOPU. Students as well as people from workforce are both welcome. During the evening we will enjoy some food and drinks and even some program. If you’re really thirsty, please bring your own bottle.

The afterparty will be held at Hatanpäänkatu 6, 6pm. Busses 1, 11, 21 and 26 will take you there easily.

Tickets are available NOW in kide.app (formerly bailataan.fi). Tickets cost 5,40e for SOPU members and 7,40 for non-members.
Event in Facebook: https://www.facebook.com/events/2188457201415676/

2. SOPU’s coffee hour on Wednesday 30th January 12-13 
Come and drink a cup of coffee and spend a relaxing hour with other wonderful people at the sofas of H0-corridor.

Please note that coffee hours have been moved to be held on Wednesdays for this spring. Also, they will be held only every other week.

3. SOPU’s new board for 2019!
New year, new SOPU! Stay tuned for our personal introductions in SOPU’s Instagram account @sopury in the beginning of February.

4. Come play ultimate!
Tamkon Letut is organizing a beginners’ course in ultimate! The course lasts for three weeks (one lesson per week) on Thursday 17th, 24th and 31st of January from 5PM to 7PM. The course takes place at TAMK’s main campus (Kuntokatu 3) L-building. 

Ultimate is a fast paced team sport played with a frisbee. A team scores when their player catches the disc in the opposing team’s end zone. You can not move with the disc. There’s no physical contact allowed. There are also no referees, so the players call possible fouls themselves. Therefore, the Spirit of the Game and respect are a very important part of this sport.

Course payment is 5€ (payment with cash in the first meeting) which includes Tamkon Letut membership for the spring season 2019. Please notice that you also have to pay the SportUni fee. You will need indoor sport shoes, a water bottle and comfortable sportswear.

Please sign up via e-mail: tamkonletut(at)gmail.com. Sign up anyway even if you cannot make it to the first lesson. More info about the sport can be found from at ultimate.fi.

Jaa Somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin