SOPU ry:n viikkoposti, vko 39

SISÄLTÖ:


TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPUn päivystys ti 24.9. klo 12-13 + asiaa opintomatkasta Tartoon
2. SOPU ry:n & SOS ry:n Mitä Mies? -seminaari ja jatkobileet la 28.9.
3. SOPU saunoo ja ui ke 30.10. klo 17.00
4. Pi**ujouluralliristeily 10.11.

5. SOPU 15 vuotta – Vuosijuhlat la 30.11.2019
6. TaSo-päivät 26.-27-10

MUUT ILMOITUSASIAT

1. Sopun kahvitarvikkeet vapaassa käytössä jäsenille
3. Pilke tiedepäiväkoti Hokaus hakee varhaiskasvatuksen opettajaa
4. Rugbyn alkeiskurssi Tampereella


TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPUn päivystys ti 24.9. klo 12-13 + asiaa opintomatkasta Tartoon

SOPUn hallitus päivystää tuttuun tapaan H0-käytävällä tiistaina 24.9. klo 12-13. Tarjolla on teetä sekä kahvia ja mahdollisuus rupatella eri vuosikurssien kanssa. Nähdään siellä!

Päivystyksessä myös infoa opintomatkasta Tartoon: “Tere!
Oletko heittäytymiskykyinen ja haluaisit tutustua globaaliin sosiaalityöhön Viron maalla? Tarton opintomatkalle ja tämän myötä ensi vuoden projektitiimiin (osallisuuden projektiopinnot) etsitään innokkaita ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita mukaan. Tavoitteemme on, että tämä projekti jatkuu vuodesta toiseen opiskelijavetoisesti Tapio Salomäen työpanosta kunnioittaen. Jos kiinnostuit, tule tiistaina Sopun päivystykseen juttelemaan projektitiimin kanssa tai laita sähköpostia osoitteeseen heidi.nokelainen@tuni.fi !”

2. SOPU ry:n & SOS ry:n  Mitä Mies? -seminaari ja jatkobileet la 28.9. SOS ry ja SOPU ry järjestävät taas syksyllä jo perinteeksi muodostuneen seminaarin sosiaalialan ajankohtaisesta aiheesta. Tämän vuoden teemana on mieserityisyys sekä miesnäkökulma. Laita siis kalenteriisi jo merkintä yhdestä syksyn ehdottomasta kohokohdasta, jossa pääset kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Puhujia saa ja pitää haastaa aiheeseen liittyvillä kysymyksillä erityisesti seminaarin paneeliosiossa. Jos kahvihammasta kolottaa tai mieli kaipaa piristystä, niin väliajalla on tarjolla rakkaudella keitetyt kahveet.
https://www.facebook.com/events/1039020412964848/ Tsekkaa tapahtuman puhujat ja esittelyt Facebookista ja seuraa tapahtumaa niin pysyt kärryillä viimeisimmistä käänteistä. 

Myöhemmin illalla seminaarihuuma saa jatkoa huippubileiden merkeissä, jossa päästään rentoutumaan oikein sosiaalisesti pätevällä tavalla! Iltabileissä tarjolla myös purtavaa osallistujille.

Kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita, olit sitten alan opiskelija, valmistunut tai muuten vaan aiheesta kiinnostunut. Seminaarista saa ja pitää kertoa kavereille, kummeille ja kaimoille.

Tapahtuman Seminaariosuus on kaikille ilmainen. Iltabileiden hinta on jäsenille 5 e ja ei-jäsenille 7e. Ilmoittautuminen on auki osoitteessa: https://forms.gle/sXJNRoVvbXxWUA3t8. Pyydämme ilmoittautumista, että osaamme varautua tarjoiluihin ja erityisruokavalioihin. 

MITÄ: SOPU & SOS Seminaari: Mitä mies?
MISSÄ: Seminaari: Tampereen yliopisto (Kalevantie 4), Päätalo D11 Auditorio. Iltabileet: Juhlatila HHB (Hatanpään valtatie 34)
MILLOIN: lauantaina 28.9.2019. Seminaari: klo. 11.30-15.00. Iltabileet: klo. 17.00-01.00
MITÄ MAKSAA: Seminaari: ILMAINEN, Iltabileet: 5 e (jäsenet)/ 7 e (ei jäsenet) maksu paikan päällä tapahtumassa tai seminaarissa päivällä. Käteinen ja kortti käy!

3. SOPU saunoo ja ui ke 30.10. klo 17.00 Mistä saisi energiaa pimeneviin ja kylmeneviin iltoihin? No järvestä ja saunasta tietenkin! Lähde 28.10.-1.11. järjestettävällä hyvinvointiviikolla SOPUn kanssa Rauhaniemeen, missä pääsee pulahtamaan aina yhtä virkistävään Näsijärveen.

Rauhaniemessä on kaksi saunaa, jotka ovat molemmat kaikille sukupuolille tarkoitettuja ja niissä ollaan uimapuku päällä. Pukuhuoneet on erotettu naisten ja miesten kesken. Jos uiminen kylmillä keleillä ei innosta, voi mukaan silti lähteä ja vilvoitella ulkosalla saunomisen välissä. Saunalla on grilli, johon voi tuoda grillattavaksi omia makkaroita ja nakkeja, jottei saunomispuhti pääse loppumaan ennen aikojaan.

Tapaamme lipunmyyntikopin vieressä klo 17, mutta myöhemminkin voi toki liittyä seuraan. Pääsymaksu saunaan on 7€. Mukaan ovat tervetulleita niin TAMKin, TTY:n kuin TaY:nkin opiskelijat.

Wondering how to regain energy as evenings are getting darker and colder? Sauna and lake are the cure! Join SOPU for sauna in Rauhaniemi public sauna, where you have the opportunity to swim in refreshing waters of Näsijärvi lake.

There are two saunas in Rauhaniemi, which both are open to all genders. Dressing rooms are separated between women and men. You wear a bathing suit to the sauna. If swimming in cold water is not your cup of tea, you can just cool off outside. There is a grill at the sauna so you can bring your own sausages if you wish.

We will meet outside the ticket booth at 5pm, but you can also join us later. The entry fee is 7€. Students from TAMK, UTA, and TUT are welcome

4. Pi**ujouluralliristeily 10.11.
Ahoy seilorit!
Jäikö joukkueeltanne nappaamatta Pi**urallien pääpalkinto? Vai vietiinkö kenties Pi**uralli-liput nenäsi edestä? Tuntuuko loppusyksy kolkolta rallien jälkeen? Vai tekisikö mielesi risteillä muuten vain?
Meillä on sinulle ratkaisu, sillä Pi**ujouluralli 2019 on saapunut satamaan!
TaRe ry, SOPU ry ja Konekerho vievät teidät Itämeren aalloille 22h hupiristeilylle kohti Tallinnaa sunnuntaina 10.11.2019.
Lähtö tapahtuu sunnuntaina 10.11.2019 TAMKilta ja paluu TAMKille maanantaina 11.11.2019!
Lipunmyynti risteilylle tapahtuu tiistaina 24.9. klo 11 alkaen Teiskontien aulassa. Ole paikalla ajoissa, sillä tätä risteilyä et halua jättää väliin.

5. SOPU 15 vuotta – vuosijuhlat la 30.11.2019
SOPU täyttää tänä vuonna 15 vuotta! Juhlistamme tulevaa syntymäpäivää vuosijuhlien merkeissä Ravintola Frenckell & Pihassa lauantaina 30.11.2019.

Lisää infoa vuosijuhlista tulossa lähiviikkoina, pysy kuulolla! 
https://www.facebook.com/events/2315272768534472/

6. TaSo-päivät 26.-27-10.
Ohoi, toiveenne on kuultu!

Ensimmäistä kertaa legendaariset TaSO-päivät jättävät syntykotinsa Turun ja rantautuvat Helsinkiin! Yhdessä tämän vuoden yhteistyökumppanimme O’Diako – Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta‘n kanssa teemme kaupunkia vaihtavasta perinnetapahtumastamme entistä asiantuntevamman, hauskemman ja verkostoivamman.

Tule kokemaan sosiaalialan opiskelijan vuoden tärkein tapahtuma uudessa miljöössä Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoululla 26.-27. lokakuuta!

Perinteiseen tapaan päivän asiantuntijaosuuden kruunaa risteily Itämeren aalloilla.

Lippujen hinnat: 30€ jäsenille ja 50€ ei-jäsenille. Pelkän päiväohjelman liput 15/30€. Lippuhinta sisältää lauantaina lounaan, välipalan + kahvin ja laivalla buffetillallisen.

Matkakulut Helsinkiin korvataan osallistujille niiltä osin, kun niiden yhteissumma / henkilö ylittää 20 euroa (halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan). Esim. 35 euron matkoista maksettavaksesi jää vain 20 euroa ja TaSO ry korvaa loput (15 e). Matkakorvaukset haetaan tapahtuman jälkeen ja niistä ohjeistetaan tarkemmin myöhemmin.

OHJELMA (pidätämme oikeudet muutoksiin):

LAUANTAI:
10:00-10:30 Ilmoittautuminen + aamukahvia
10:30-10:45 Aloitussanat
10:45-12:15 Kokemusasiantuntijat
12:15-13.00 Lounas
13:00-14:45 Pääpuhuja Outi Mäenpää, vuorovaikutuksen merkitys sosiaalialalla
14:45-15:15 Kahvi
15.15-16.30 Työelämän asiantuntijat
16.30-17.00 Purku ja palaute
17:30 Bussi lähtee satamaan
18:10 Täytyy olla viimeistään laivassa
Laivalla buffetillallinen ja mahdollista yhteistä iltaohjelmaa.

SUNNUNTAI:
8-11.30 maihin nousu halukkaille
12.10 viimeistään paluu laivaan
12.30 laiva lähtee Helsinkiin
16.00 laiva perillä Helsingissä


MUUT ILMOITUSASIAT

1. SOPUn kahvitarvikkeet vapaassa käytössä jäsenille
SOPUn hallitus on päättänyt, että jatkossa SOPUn jäsenet voivat käyttää vapaasti kahvin- ja vedenkeitintä. Lisäksi käytössä ovat kupit, suodatinpussit, teepussit, sokeri ja kauramaito. Palautathan kaikki käyttämäsi tarvikkeet takaisin kaappiin sekä siivoat jälkesi. Maksu omatunnon mukaan SOPUn säästöpossuun. Mikäli huomaat jonkun tarvikkeen olevan lopussa ilmoitathan siitä meille sopu@tamko.fi 
Sopu toivottaa antoisia kahvihetkiä jäsenistölle!

2. Pilke päiväkoti Hokaus hakee varhaiskasvatuksen opettajaa
Hei tuleva varhaiskasvatuksen ammattilainen, liity nyt hyvän päivän tekijöiden joukkoon ja hae varhaiskasvatuksen opettajaksi Pilke tiedepäiväkoti Hokaukseen

Pilke päiväkotien tärkein tavoite on tarjota lapselle hyvä päivä – joka päivä. Lapsen hyvä päivä ei synny ihan itsestään. Sen tekevät varhaiskasvatuksen ammattilaiset positiivisella ja pitkäjänteisellä työllään.

Pilke päiväkodit on varhaiskasvatuspalveluja ja perusopetuksen iltapäivätoimintaa valtakunnallisesti tarjoava kotimainen työnantaja, jolle on myönnetty ISO 9001-laatusertifikaatti sekä Avainlippu-tunnus. Arvomme ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, osallisuus, myönteisyys ja innovatiivisuus.

Etsimme nyt varhaiskasvatuksen opettajaa Pilke tiedepäiväkoti Hokaukseen Tampereelle. Päiväkodissa on 140 paikkaa. Paikka täytetään heti sopivan pedagogin löydyttyä.

Toivomme sinulta vahvaa pedagogista työotetta, myönteistä ja aktiivista asennetta, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kykyä kohdata lapset aidosti. Tarjoamme työntekijöillemme mielekkään ja turvallisen työarjen, positiivisen työympäristön sekä tukea työhön. Työntekijöillämme on mahdollisuus työn kehittämiseen ja kouluttautumiseen. Työtapamme on ratkaisukeskeinen ja kannustamme kokeilemaan uutta. Yrityksessämme sinulla on lisäksi etenemismahdollisuuksia erilaisiin työtehtäviin. 

Kelpoisuusvaatimus tehtävään on vähintään kasvatustieteen kandidaatin tutkinto, johon sisältyy lastentarhanopettajan koulutus, tai sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, johon sisältyvät varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opinnot, 60 op. 

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n mukainen selvitys rikosrekisteristä.

Olisi ilo saada sinut hyvän päivän tekijöiden joukkoomme! 

Yhteystiedot:

Päiväkodin johtaja Kirsi Kurkinen, 040 905 3690

kirsi.kurkinen@pilkepaivakodit.fi

3. Rugbyn alkeiskurssi Tampereella
***In English below***

Kiinnostaako urheilu, mutta kyllästyttääkö vanha laji tai yksin puurtaminen? Haluatko aloittaa uuden harrastuksen? 

– Kokeile rugbya!

Tampere Rugby Club etsii uusia pelaajia joukkueisiinsa. Sekä naisten että miesten ilmaiset alkeiskurssit järjestetään 24.9. alkaen tiistaisin ja torstaisin Koivistonkylän tekonurmella, osoitteessa Nirvankatu 14.

Kurssiaikataulu:

* TI 24.9. klo 17.00- 18.30

*TO 26.9. klo 17.00- 18.30

*TI 1.10. klo 17.00 – 18.30

*TO 3.10. klo 17.00-18.30

Mistä on kyse?

Rugby on monipuolinen pallopeli, jossa juostaan, taklataan, harhautetaan, syötetään, potkitaan, työnnetään ja nostetaan. Pelipaikkoja löytyy hyvin erilaisille pelaajatyypeille, ja tarvitsemme joukkoomme isoja ja vahvoja pelaajia, pieniä ja nopeita pelaajia ja kaikkia siltä väliltä. Edellytämme pelaajiltamme innostusta liikuntaan, kykyä omaksua uusia taitoja ja hyvää asennetta.

Video havainnollistaa pelin idean tarkemmin: 

Mitä tarvitsen mukaan?

Juomapullon, säänmukaiset ulkoliikuntavaatteet ja nappikset tai lenkkarit.

Mukaan voit tulla, vaikka et pääsisikään osallistumaan kaikille treenikerroille. Kysymyksiä voit laittaa meille Tampere Rugby Clubin inboxiin!

Ei muuta kun reeneissä nährään!

Tapahtumaan eventti Facebookissa: “Rugbyn alkeiskurssi Tampereella”

In English:

Looking for a new hobby? Would like to continue rugby in Finland?

– Come and join us!

Tampere Rugby Club is looking for new players. Free beginners courses (separately for men and women) start on the 24th of September as below:

* TUE 24.9. klo 17.00- 18.30

*THU 26.9. klo 17.00- 18.30

*TUE 1.10. klo 17.00 – 18.30

*THU 3.10. klo 17.00-18.30

What’s rugby?

Rugby is an exciting and versatile team sport that suits different types of players. Important skills that you get to learn in rugby include running, tackling, passing, kicking, side stepping, lifting and pushing.

General idea of the sport: https://www.youtube.com/watch?v=jz6eMj2CJs8

What do I need to bring with me?

You will need suitable outdoor clothing, football boots/ trainers and a water bottle. 

If you have any questions, please send a message to our inbox! You can attend the course even if you can’t make it to all trainings.

See you at training!

Event in Facebook: “Rugbyn alkeiskurssi Tampereella / Rugby beginners course”

Jaa Somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin