SOPU ry:n viikkoposti, vko 37

SISÄLTÖ:


TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPUn päivystys ti 10.9. klo 12-13
2. Seksiklubi ti 10.9 klo 16.30 
3. SOPU menee metsään ma 16.9. klo 17.30 alkaen
4. Pi**uralli ke 18.9. klo 17 alkaen (LOPPUUNMYYTY)
5. SOPU ry:n & SOS ry:n seminaari ja jatkobileet la 28.9.
6. Irti leimoista! Pirkanmaan päihde- ja mielenterveyspäivä ke 11.9. klo 10-16

7. Tampereen Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori 2019 la 14.9. klo 11-16

MUUT ILMOITUSASIAT

1. Suomen pakolaisapu hakee vapaaehtoisia

2. Ystäväksi maahanmuuttajaäideille
3. Tamperelaisille lapsille ja nuorille haetaan tukihenkilöitä
4. Pilke tiedepäiväkoti Hokaus hakee varhaiskasvatuksen opettajaa


TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPUn päivystys ti 10.9. klo 12-13
Nyt se taas alkaa nimittäin uusi lukuvuosi ja sen myötä myös Sopun päivystykset ovat taas täällä. Tule juomaan kahvia ja teetä ja vaihtamaan kuulumisia sekä uusien että jatkavien opiskelijoiden kanssa. Nähdään tuttuun tapaan H0-käytävän sohvilla tiistaina 10.9. klo 12-13

2. Seksiklubi ti 10.9. klo 16.30
Seksiklubi on täällä taas. Tervetuloa puhumaan monipuolisesti seksuaalisuudesta. Tiistaina 10.9 käsitellään sitä mitä kaikkea puutteessa eläminen niin parisuhteessa kuin yksinelävänä oikein voi olla ja mitä vaikutuksia sillä on yksilön hyvinvointiin. Nähdään H0-käytävällä klo 16.30 ja etsitään vapaana oleva luokka, johon mahdumme. 

3. SOPU menee metsään ma 16.9. klo 17.30 alkaen
Kaipaatko uusia lenkkimaastoja tai pysähtymistä arjen kiireistä? Meillä on ratkaisu: lähde SOPUn kanssa metsäretkelle maanantaina 16.9.!

Liian vaativaa patikointia ei tarvitse pelätä, sillä aikomuksena on kiertää Hervannan Suolijärvi (n. 4km) ja pysähtyä lenkin lopuksi evästämään. Lähdemme liikkeelle noin klo 17:30 Teekkarinkadun bussipysäkiltä (3530), johon kulkevat bussit 3A ja 3B.

Klikkaa siis itsesi osallistujaksi retkelle ja ota mukaan kaverit ja reipasta reissumieltä, SOPU tarjoaa retkieväät!

Mikäli tällä kertaa retki jää väliin, niin pysythän kuulolla, kun lokakuussa palataan lajikokeilujen pariin! Uusia lajeja saa ehdotella hallitukselle somekanavien kautta tai käytävällä huikaten (:

4. Pi**uralli ke 18.9. klo 17 alkaen (LOPPUUNMYYTY)
Se tulee taas!
Ai mikä? No legendaaristakin legendaarisin Pi**uralli vuosimallia 2019! Tampereen kolme hauskinta yhdistystä TaRe ry, Konekerho ry ja SOPU ry yhdistävät taasen voimansa. Kerää dream teamisi kasaan ja lähde suorittamaan syksyn kuuminta baarikierrosta!

Pi**urallilla kierretään Tampereen keskustan alueella sijaitsevia baareja suorittaen hauskoja rastitehtäviä ja tietenkin janoa sammuttaen! Lippu kustantaa vaivaiset 3€ ja sisältää itse kierroksen, päheän haalarimerkin ja jatkot Doriksessa (ei sis. narikkaa).

Parhaiten rastikierrokselta suoriutuneelle joukkueelle on luvassa mahtava palkinto, nimittäin hytti Pi**uralliristeilylle (sis. neljän hengen hytin ja bussikuljetukset). Joukkueessasi voi olla useampikin henkilö, mutta palkinto on neljälle henkilölle.

Aloitus tapahtuu keskiviikkona 18.9. Laikunlavalta ja lähdöt ovat 15min välein klo 17-18 välillä, joten ole nopea ja osta liput heti. Liput vaihdetaan rastipasseihin. Passien palautus viimeistään klo 22 Dorikseen.

MITÄ: Pi**uralli 2019
MISSÄ: Tampereen keskusta
MILLOIN: Startti keskiviikkona 18.9.2018 klo 17-18 Laikunlavalta
MITEN: Liput 3€ ständimyynnistä tai 3,35€ kide.app (sis. palvelumaksu)

5. SOPU ry:n & SOS ry:n seminaari ja jatkobileet la 28.9.
SOS ry ja SOPU ry järjestävät taas syksyllä jo perinteeksi muodostuneen seminaarin sosiaalialan ajankohtaisesta aiheesta, joka selviää myöhemmin. Laita siis kalenteriisi jo merkintä yhdestä syksyn ehdottomasta kohokohdasta, jossa pääset kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Puhujia saa ja pitää haastaa aiheeseen liittyvillä kysymyksillä erityisesti seminaarin paneeliosiossa. Jos kahvihammasta kolottaa tai mieli kaipaa piristystä, niin väliajalla on tarjolla rakkaudella keitetyt kahveet.

Myöhemmin illalla seminaarihuuma saa jatkoa huippubileiden merkeissä, joissa päästään rentoutumaan oikein sosiaalisesti pätevällä tavalla! Iltabileissä tarjolla myös purtavaa osallistujille.

Kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita, olit sitten alan opiskelija, valmistunut tai muuten vaan aiheesta kiinnostunut. Seminaarista saa ja pitää kertoa kavereille, kummeille ja kaimoille.

MITÄ: SOPU & SOS Seminaari
MISSÄ: Tampereen yliopisto, Iltabileet juhlatila HHB (Hatanpään valtatie 34)
MILLOIN: lauantaina 28.9.2019 klo 11.30-15.00, (Iltabileiden aikataulu selviää myös myöhemmin)

6. Irti leimoista! Pirkanmaan päihde- ja mielenterveyspäivä ke 11.9. klo 10-16
Irti leimoista! on kaikille avoin ja maksuton päihde- ja mielenterveysasioita käsittelevä päivä. Vuoden 2019 teemana on leimat ja leimautuminen.

Ohjelmassa:
Klo 10:00 Päivän avauspuheenvuoro (sisäpiha)
Klo 10:00-11:30 Maksuton ruokailu (sisäpiha)
Klo 10:00-16:00 Päihde- ja mielenterveysjärjestöt esittäytyvät (esittelypisteitä aulassa, sisäpihalla ja pohjakerroksessa)
Klo 10:00-16:00 Huumehoidon avopalveluiden Jeesin Yhteisötoiminnan avoimet ovet (käynti sisäpihan kautta)
Klo 11:30 Musisoi Oskari Aava
Klo 12:00 Alustuspuheenvuoroja ja yhteistä keskustelua (Pohja, 0. krs)
Puheenvuorojen pitäjät: Anne Salminen (omaisen näkökulma, Pirkanmaan FinFami), kokemusasiantuntija KRIS-Tampere ry:ltä, Tim (korvaushoitoasiakkaan näkökulma, KEIJO-hanke) ja Aksu Piippo (identiteetin ja häpeän näkökulmasta, Mielen ry).
Klo 12:00 alkaen rumputyöpaja (sisäpihan autotalli)

Lisäksi Kohtaamispaikka Elokolo ja kahvila-myymälä Paulikki ovat avoinna koko päivän ajan (1. krs)

Päivän järjestää:
A-klinikka Oy, Artteli-kumppanuusyhdistys ry, EHYT ry, Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry, KRIS-Tampere ry, Mielen ry, Nauha ry, Silta-Valmennusyhdistys ry, Sopimusvuori ry, Sosped-säätiö, Tampereen A-Kilta ry, Tampereen mielenterveysseura ry, Valo-Valmennusyhdistys ry ja YAD Youth Against Drugs ry.

7. Tampereen Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori 2019 la 14.9. klo 11-16
Tampereen Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori tulee taas! Olette lämpimästi tervetulleita lauantaina 14.9.2019 järjestettävään koko perheen tapahtumaan Työväenmuseo Werstaalle ja Väinö Linnan aukiolle!

Mahdollisuuksien tori tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja mahdollisuuden tutustua paikalliseen järjestötoimintaan, Sosiaalifoorumilla taasen käydään ajankohtaista yhteiskunnallista keskustelua. Mahdollisuuksien torilla nähdään myös mainioita esityksiä!

Väinö Linnan aukio lava:
klo 11.30 Mirka Kaarina
klo 12.30 Respeite Capoeira Tampere
klo 14.00 Huojuva Komppi
klo 15.00 Höpinätötterö

Tampereen sosiaalifoorumi on osa kansainvälistä sosiaalifoorumi-liikettä. Sosiaalifoorumin pyrkimys on rakentaa yhteinen tila, jossa erilaiset kansalaisjärjestöt ja muut sosiaaliset liikkeet kohtaavat.

Koko ohjelma Työväenmuseo Werstaalla:

AUDITORIO

11.00–12.30
Suuntana sukupuutto – ja mitä sille voi tehdä?
Planeettamme on ekologisessa kriisissä – kyseessä on ennennäkemätön hätätila. Tule kuulemaan puhe, jota et unohda.
Elokapina Tampere / Extinction Rebellion Tampere

13.00–14.00
Miksi maailmaa koettelee metsäkriisi ja makean veden kriisi, ja miksi ne liittyvät olennaisesti Suomeen?
Maan ystävät ry on julkaissut uudet tuoreisiin tietoihin perustuvat Metsäkriisi- ja Vesikriisiesitteet.
Kirjoittamiseen osallistuneet Tampereen MY:n eli MYTTYn aktiivit kertovat hälyttävästä tilanteesta
Tampereen Maan ystävät ry

14.30–15.30
Elävä talous: toisinajattelua ja toisin tekemistä
Elävä talous: yhteisen tulevaisuuden toimintaopas on Vastapainon kesäkuussa 2019 julkaisema teos, joka kyseenalaistaa totunnaiset käsitykset taloudesta ja sen keskeisistä ulottuvuuksista: mitä on työ, liiketoiminta, vaihto, omistaminen ja sijoittaminen? Keskustelutilaisuudessa teoksen kirjoittaja-suomentaja Eeva Talvikallio ja suomennostyöryhmän jäsen Pieta Hyvärinen tarkastelevat toimeentulon ja hyvinvoinnin turvaamisen tapojen moninaisuutta ja pohtivat mahdollisuuksia talouden toisinajatteluun ja toisin tekemiseen.
Elävä talous -työryhmä

BERTEL

11.30–12.15
Minä Suomessa: puheenvuoroja kotoutumisesta
Turvapaikanhakijataustaiset kokemusasiantuntijat jakavat kokemuksia alkutaipaleistaan suomalaisessa yhteiskunnassa.
Tampereen ev.lut. seurakunnat

12.30–15.00
Miten käy Suomen hyvinvointimallin? -keskustelutilaisuus
Alustavat puheenvuorot käyttävät Jari Heinonen ja Päivi Uljas. Tämän jälkeen keskustellaan. Lopuksi esiintyy Suuntaviiva -lauluyhtye
Kansan Raittiusliitto (KRL) ja sen tamperelainen toimintaryhmä.

15.30–16.30
Naisten kokema väkivalta ja miesten kokema väkivalta – yhtäläisyyksiä ja eroja
Sekä miehet että naiset kokevat väkivaltaa, mutta tilanteet joissa väkivaltaa koetaan ovat erilaisia, samoin se, kuka on väkivallan tekijä. Yhtäläisyyksiäkin uhrien kokemuksissa on. Sukupuoli saattaa vaikuttaa myös avun hakemiseen ja sen saamiseen. Keskustelemassa yksikönjohtaja Päivi Sinkkonen Nollalinja, Setlementti Tampere ry ja vastaava väkivaltatyöntekijä Tommi Sarlin, Väkivaltaa Kokeneet Miehet, Miessakit ry.
Setlementti Tampere ry

TYÖVÄENTALO

11.00–12.15
Israel/Palestiinan konflikti Suomen mediassa
Alustajat Syksy Räsänen (puheenjohtaja ICAHD Finland) sekä toimittaja Hannu Reime.
Suomen Rauhanpuolustajat ry ja Tampereen Akys

12.30–13.30
Ekologinen demokratia ja biokulttuuriset oikeudet: kokemuksia Intiasta ja Syyriasta
Aasialaiset kansalaisliikkeet ovat kehittäneet uusia käsitteitä ja käytäntöjä suojellakseen monimuotoista ympäristöä ja rakentaakseen tasa-arvoista yhteiskuntaa. Tilaisuudessa kuullaan mm. Intian
alkuperäiskansojen kamppailusta biokulttuuristen oikeuksiensa puolesta ja ekologisen demokratian ja tasa-arvon saavutuksista Rojavana tunnetulla alueella Syyrian pohjois- ja itäosissa.
Siemenpuu – kansalaisliikkeiden yhteistyösäätiö

14.00–15.30
Vihreä imperialismi – uuskolonialismin viimeinen menetelmä?
Ympäristönsuojelua on käytetty ja käytetään imperialismin välineenä. Siirtomaakaudella tuhottiin luonnonsuojelualueiden avulla alkuperäiskansojen elinkeinoja ja nykyäänkin rikkaat maat sanelevat mitä köyhät maat voivat tehdä. Alustajana Jari Karttunen, VT tohtorikoulutettava, Kehitysmaatutkimus.
Demokraattisen Sivistysliiton Pirkanmaan aluejärjestö ry ja DSL Opintokeskus

16.00–17.00
Miksi radikaali raamatuntulkinta lähes aina kärsii tappion?
Tampereen vasemmistokristityt


MUUT ILMOITUSASIAT

1. Suomen pakolaisapu hakee vapaaehtoisia useisiin tehtäviin Tampereen alueelle
Tahdotko edistää maahanmuuttajien kotoutumista, pakolaisten oikeuksia sekä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassamme? Kouluttaudu Pakolaisavun vapaaehtoiseksi!

Etsimme uusia tekijöitä ohjaamaan Puhutaan!-ryhmiä, järjestämään Kaveriksi-kohtaamistapahtumia, organisoimaan turvapaikanhakijoiden toimintaa Lähiluotseina sekä ohjaamaan globaalikasvatuksen oppitunteja koululaisille. Pakolaisavun vapaaehtoisena kehität taitojasi, kohtaat ihmisiä ja teet tärkeää vapaaehtoistyötä. 

Koulutamme vapaaehtoisia globaalikasvattajia 7.–8. syyskuuta ja muihin vapaaehtoistehtäviin 14.–15. syyskuuta Helsingissä. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta matkustaville korvaamme matkakulut ja tarjoamme hostellimajoituksen Helsingissä. Jos et ole varma, mikä tehtävistä sopisi sinulle, olet tervetullut tutustumaan toiminaan verkkoinfossa 22.8.

Tervetuloa mukaan tekemään tärkeää vapaaehtoistyötä Tampereella ja rakentamaan kanssamme yhdenvertaista yhteiskuntaa! Lisätietoja löydät täältä


2. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille
Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta MLL Tampereen osastolla

MLL Tampereen osastolla on vuodesta 2012 lähtien järjestetty Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa, jonka tarkoituksena on edistää vasta maahan muuttaneiden naisten ja äitien kotoutumista ja kielen oppimista. Vastavuoroisuuteen perustuvan ystävätoiminnan kautta Suomeen muuttanut äiti saa itselleen paikallisen ystävän, jonka kanssa tutustua uusiin kotikulmiin, kieleen sekä kulttuuriin.

Mukaan ystävätoimintaan

Toiminnan vapaaehtoiset ovat suomea puhuvia naisia, joilla on aito kiinnostus monikulttuurista ystävätoimintaa kohtaan. Vapaaehtoiset perehdytetään toimintaan. Seuraava perehdytyskoulutus järjestetään 3.9. klo 17.00 – 19.30 Laivapuiston perhetalolla (Tiiliruukinkatu 1). Tilaisuuteen voi ilmoittautua puhelimitse 050 400 8306 tai sähköpostilla essi.pakarinen@mll-tre.fi. Perehdytyskoulutuksen lisäksi vapaaehtoisille tarjotaan jatkokoulutusta, yhteisiä toiminnanohjausiltoja sekä muuta tukea ja ohjausta tarpeen mukaan. Ystäväpareille järjestetään myös oheistoimintaa, kuten yhteisiä virkistystapahtumia.

Matalan kynnyksen toiminnasta arvokkaita kohtaamisia

Ystävät tapaavat toisiaan yhteisen mielekkään vapaa-ajantoiminnan merkeissä. Toiminnan merkitys syntyy yhdessäolosta ja jokainen ystäväpari löytää oman tapansa viettää aikaa yhdessä. Toiminnassa mukana olevat äidit ovat kertoneet toiminnan tuoneen mielekkyyttä arkeen, vähentäneen yksinäisyyden tunnetta ja vahvistaneen kielitaitoa. Helposti lähestyttävä ystävätoiminta on ollut monelle toiminnassa mukana olevalle, Suomeen muuttaneelle äidille tärkeä osa kotoutumisprosessia.

Lisätietoja:

www.tampere.mll.fi/monikulttuurinen-ystava-ja-perhe/

Ota yhteyttä:

puhelin 050 400 8306

essi.pakarinen@mll-tre.fi

MLL Tampereen osasto ry

Näsilinnankatu 44-46,

33200 Tampere


3. Tamperelaisille lapsille ja nuorille haetaan tukihenkilöitä
Haemme jälleen uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä 7-18 vuotiaille lapsille ja nuorille. Tampereella on paljon lapsia ja nuoria, jotka kaipaavat omaa turvallista aikuista; Ihmistä, joka antaa heille aikaa, jolle voi kertoa asioitaan, jonka kanssa voi vaikkapa tutustua uusiin harrastuksiin, ja jonka kanssa voi viettää vapaa-aikaa tehden yhdessä tuiki tavallisia asioita. Erityisesti miehiä kaivataan mukaan toimintaan mukaan, sillä 2/3 tuettavista on poikia, kun taas vain 1/3 tukihenkilöistä on miehiä. Tukihenkilösuhteen tavoitteet ovat yleensä yksinkertaisia kuten esim. ujon lapsen rohkaiseminen kodin ulkopuolelle, tai mielekkään harrastuksen löytäminen.

Tukihenkilöiksi haetaan aivan tavallisia aikuisia ihmisiä, joiden oma elämä on tasapainossa. Sosiaali- tai terveysalan tuntemusta, tai kokemusta lapsista ja nuorista ei tarvitse olla entuudestaan. Myös kaiken ikäiset ovat tervetulleita toimintaamme. 

MITÄ SE SINULTA VAATII?

–          Aikaa: Jotta suhteesta muodostuu merkityksellinen niin lapselle kuin tukihenkilöllekin, toivotaan, että varsinkin alussa tukihenkilö tapaisi tuettavaa n. 2 kertaa kuukaudessa

–          Läsnäoloa: Usein riittää, että olet se turvallinen aikuinen lapsen elämässä, mitään ihmeellisiä taitoja tai sirkustemppuja ei tarvita

–          Sitoutumista:Lapsi tarvitsee tiedon, että tukihenkilö on pysyvä osa hänen elämäänsä, eikä katoa minnekään, jotensiksi toivomme tukihenkilön sitoutuvan toimintaan vuodeksi kerrallaan

–          Koulutukseen osallistumisen: Kaikki tukihenkilöt käyvät läpi koulutuksen sekä henkilökohtaisen haastattelun. Myös kaikkien tukihenkilöiden rikosrekisteriote tarkastetaan.  

MITÄ TUKIHENKILÖNÄ TOIMIMINEN SINULLE ANTAA?

–          Merkityksellisen ihmissuhteen, ehkä loppuelämäksesi

–          Tunteen siitä, että voit ollaavuksi

–          Palkkion: Tukihenkilöille maksetaan kuukausittainen palkkio, jonka tarkoituksena on korvata tukihenkilön omia tukisuhteesta aiheutuvia kuluja

–          Kulukorvauksen: Kulukorvauksen tarkoituksena on kattaa tukihenkilön kulkemisesta koituvia kuluja

–          Halutessasi todistuksen osallistumisesta koulutukseen ja toimintaan

–          Upean kokemuksen olla yhtenä osana lapsen tai nuoren kasvun tukemisessa

–          Vertaistukea ja yhteisiä virkistyshetkiä toisten tukihenkilöiden kanssa

Jos kiinnostuit, koulutamme uusia vapaaehtoisia jälleen syyskuussa. Kaksi iltaa kestävä tukihenkilökoulutus järjestetään Perheiden talolla Tammelassa (Itsenäisyydenkatu 21b) ti 17.9. ja ti 24.9. klo 16.30–20.00. Lisäksi kaikki tukihenkilöt haastatellaan henkilökohtaisesti. Koulutus ei vielä sido sinua mihinkään, joten voit tulla vain kuuntelemaan ja miettimään onko tämä sinun juttusi.

Ilmoittautumiset sekä tieto allergioista ja erityisruokavalioista kahvitusta varten 10.9. mennessä sähköpostitse tukihenkilo@tampere.fi (huom. o-kirjain lopussa)

Lisätietoja toiminnasta ja koulutuksesta nettisivuiltamme www.tampere.fi/tukihenkilotai numerosta 040-806 2181/ Anna-Mari Junes

Tukihenkilökoulutuksia järjestetään säännöllisesti n. 3-4 -kertaa vuodessa. Mikäli et pääse juuri tähän koulutukseen, seuraile nettisivujamme, jossa ilmoittelemme seuraavista koulutuksista.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

4. Pilke päiväkoti Hokaus hakee varhaiskasvatuksen opettajaa

Hei tuleva varhaiskasvatuksen ammattilainen, liity nyt hyvän päivän tekijöiden joukkoon ja hae varhaiskasvatuksen opettajaksi Pilke tiedepäiväkoti Hokaukseen

Pilke päiväkotien tärkein tavoite on tarjota lapselle hyvä päivä – joka päivä. Lapsen hyvä päivä ei synny ihan itsestään. Sen tekevät varhaiskasvatuksen ammattilaiset positiivisella ja pitkäjänteisellä työllään.

Pilke päiväkodit on varhaiskasvatuspalveluja ja perusopetuksen iltapäivätoimintaa valtakunnallisesti tarjoava kotimainen työnantaja, jolle on myönnetty ISO 9001-laatusertifikaatti sekä Avainlippu-tunnus. Arvomme ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, osallisuus, myönteisyys ja innovatiivisuus.

Etsimme nyt varhaiskasvatuksen opettajaa Pilke tiedepäiväkoti Hokaukseen Tampereelle. Päiväkodissa on 140 paikkaa. Paikka täytetään heti sopivan pedagogin löydyttyä.

Toivomme sinulta vahvaa pedagogista työotetta, myönteistä ja aktiivista asennetta, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kykyä kohdata lapset aidosti. Tarjoamme työntekijöillemme mielekkään ja turvallisen työarjen, positiivisen työympäristön sekä tukea työhön. Työntekijöillämme on mahdollisuus työn kehittämiseen ja kouluttautumiseen. Työtapamme on ratkaisukeskeinen ja kannustamme kokeilemaan uutta. Yrityksessämme sinulla on lisäksi etenemismahdollisuuksia erilaisiin työtehtäviin. 

Kelpoisuusvaatimus tehtävään on vähintään kasvatustieteen kandidaatin tutkinto, johon sisältyy lastentarhanopettajan koulutus, tai sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, johon sisältyvät varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opinnot, 60 op. 

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n mukainen selvitys rikosrekisteristä.

Olisi ilo saada sinut hyvän päivän tekijöiden joukkoomme! 

Yhteystiedot:

Päiväkodin johtaja Kirsi Kurkinen, 040 905 3690

kirsi.kurkinen@pilkepaivakodit.fi

Jaa Somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin