SOPU ry:n viikkoposti, vko 18

SISÄLTÖ:

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. Sosionomiopiskelijoiden opiskelijafoorumi ma 6.5. klo 9-11+palautelomake
2. SOPUn päivystys ke 8.5. klo 12-13

3. SOPU ry:n & SOS ry:n seminaari  ja jatkobileet 28.9. 

MUUT ILMOITUSASIAT

1. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukukaudelle 2019-2020

2. Parasta lapsille etsii vapaaehtoisia leiriohjaajia 
3. 
Taksvärkki ry hakee globaalikasvatuksen kouluttajia

4. Lastentarhanopettajien tarina – näyttely Työväenmuseo Werstaassa 4.4.-8.12.2019
5. Sosiaalialan koulutuksen esittelijäksi Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle -tapahtumaan 14.5. 6. Kysely työnhausta

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. Sosionomiopiskelijoiden opiskelijafoorumi ma 6.5. klo 9-11 + palautelomake
Opiskelijafoorumissa opiskelijat ja opettajat ovat samalla viivalla ja käyvät avoimen dialogin kautta keskustelua sosiaalialan opetuksesta TAMKissa.

Opiskelijafoorumissa käydään läpi SOPU ry:n laatima kyselylomake lukuvuodesta 2018-2019 ja etsitään yhdessä konkreettisia parannusehdotuksia ilmitulleisiin palautteisiin.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki TAMKin sosiaalialan opiskelijat.

Tila ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa!

Tässä vielä linkki kyselylomakkeeseen:
https://bit.ly/2WxJTvi


Tällä kyselylomakkeella kartoitamme yhteistyössä sosiaalialan opetushenkilöstön kanssa sitä mikä onnistui hyvin, mikä toimi, mikä kurssi oli kyseessä, missä olisi ollut parannettavaa, miten toimintaa/opetusta voisi kehittää? Sanallisiin vastauksiin voi vastata lyhyesti tai pitkästi. Kysely on täysin anonyymi, eli SOPU ry:n edustajat ja opettajat eivät näe kuka on antanut palautetta. Kaikki annetut palautteet käydään yhdessä läpi opetushenkilöstön kanssa opiskelijafoorumissa 6.5.2019. Jos kysyttävää ilmenee, vastaan mielelläni kysymyksiin! Terveisin, Eero Heinonen SOPU ry:n koulutuspoliittinen vastaava eero.heinonen@tuni.fi

2. SOPUn päivystys ke 8.5. klo 12-13
SOPU päivystää seuraavan kerran keskiviikkona 8.5. Tule ottamaan kuppi kuumaa ja juttelemaan!  

3. SOPU ry:n & SOS ry:n seminaari  ja jatkobileet 28.9.

SOS ry ja SOPU ry järjestävät taas syksyllä jo perinteeksi muodostuneen seminaarin sosiaalialan ajankohtaisesta aiheesta, joka selviää myöhemmin. Laita siis kalenteriisi jo merkintä yhdestä syksyn ehdottomasta kohokohdasta, jossa pääset kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Puhujia saa ja pitää haastaa aiheeseen liittyvillä kysymyksillä erityisesti seminaarin paneeliosiossa. Jos kahvihammasta kolottaa tai mieli kaipaa piristystä, niin väliajalla on tarjolla rakkaudella keitetyt kahveet.

Myöhemmin illalla seminaarihuuma saa jatkoa huippubileiden merkeissä, joissa päästään rentoutumaan oikein sosiaalisesti pätevällä tavalla! Iltabileissä tarjolla myös purtavaa osallistujille.

Kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita, olit sitten alan opiskelija, valmistunut tai muuten vaan aiheesta kiinnostunut. Seminaarista saa ja pitää kertoa kavereille, kummeille ja kaimoille.

MITÄ: SOPU & SOS Seminaari
MISSÄ: Tampereen yliopisto, (Iltabileiden paikka julkaistaan myöhemmin)
MILLOIN: lauantaina 28.9.2019 klo 11.30-15.00, (Iltabileiden aikataulu selviää myös myöhemmin)

MUUT ILMOITUSASIAT

1. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukukaudelle 2019-2020

Muistathan ilmoittautua läsnäolevaksi lukukaudelle 2019-2020. Läsnäoloilmoittautuminen tehdään Pakissa. 

Ohjeet ja linkki tiedotteeseen:

https://intra.tamk.fi/fi/group/tamk-intra/ajankohtaista?p_p_id=eduixannouncement_WAR_eduixannouncementportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&_eduixannouncement_WAR_eduixannouncementportlet_articleId=4995983&_eduixannouncement_WAR_eduixannouncementportlet_action=view

2. Parasta lapsille ry etsii vapaaehtoisia leiriohjaajia 

Parasta lapsille ry etsii vapaaehtoisia leiriohjaajia syksyn 2019 viikonloppuleireille. Opiskelijoiden on mahdollista suorittaa harjoittelu tai projektiopintojaan toimimalla vapaaehtoisena.

Mikä on Parasta Lapsille ry?  

Parasta lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on vahvistaa lapsiperheiden arjessa jaksamista. Toiminnan mahdollistavat toimintaan koulutettavat  vapaaehtoiset yhdessä järjestön työntekijöiden kanssa. Parasta lapsille ry järjestää vuoden ympäri leiri- ja viikonlopputoimintaa, joten tarve vapaaehtoisille on jatkuva. Erityisen huomion kohtaana järjestön toiminnassa ovat aina olleet heikommassa asemassa olevat lapset ja lapsiperheet.

Mainokset vapaaehtoistoiminnasta ovat sähköpostin liitteenä. 

3. Taksvärkki ry hakee globaalikasvatuksen kouluttajia

Haluatko oppia lisää globaalikasvatuksesta ja tehdä vaikuttavaa vapaaehtoistyötä koulumaailmassa? Haluatko vahvistaa ohjaus- ja esiintymistaitojasi? Ja perehtyä nuorten arkeen Nepalissa?

Hae Taksvärkki ry:n vapaaehtoiseksi globaalikasvatuksen kouluttajaksi lukuvuodeksi 2019–2020

Globaalikasvatuksen kouluttajana:

·         vierailet oppilaitoksissa ohjaamassa nuorille toiminnallisia työpajoja ja esittelet Taksvärkki ry:n toimintaa alan tapahtumissa,

·         saat arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja koulumaailmasta,

·         vaikutat työlläsi nuorten oikeuksien ja globaalin yhteisvastuun edistämiseen,

·         kehität ohjaus- ja esiintymistaitojasi,

·         saat todistuksen vapaaehtoistyöstäsi ja

·         tutustut Taksvärkki ry:n mahtaviin vapaaehtoisiin eri puolilta Suomea.

Tuleva Taksvärkki-kampanja käsittelee nuorten hyvinvointia ja osallisuutta sekä oppilaskuntien työtä Nepalissa. Taksvärkki-kampanjan teemoja ja lapsen oikeuksia käsitteleviä työpajoja ohjataan erityisesti pääkaupunkiseudun, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Oulun alueilla. Kouluvierailuja ohjataan pääasiassa arkipäivisin kouluaikaan ja saat itse päättää millä alueella teet kouluvierailuja.

Vierailuista maksetaan osapäiväraha ja matka- ja materiaalikulut korvataan.

Kiinnostuitko? Lue lisää: https://www.taksvarkki.fi/yleinen/taksvarkki-ry-hakee-globaalikasvatuksen-kouluttajia ja lähetä 31.5. mennessä lyhyt motivaatiokirjeesi, jossa kerrot itsestäsi, taustastasi ja siitä, miksi haluat mukaan.

Motivaatiokirjeet ja lisätiedot:

Anna Kivimäki

anna.kivimaki@taksvarkki.fi
p. 050-348 5668

”Etsin uusia kokemuksia ja sellaista työtä, mitä haluaisin tulevaisuudessakin tehdä.”
(Oiva, Oulu)

Lue globaalikasvatuksen kouluttajien Oivan ja Tiian haastattelut: Oivan tarina ja Tiian tarina.

4. Lastentarhanopettajien tarina -näyttely Työväenmuseo Werstaassa 4.4.-8.12.2019

Näyttelyssä kerrotaan lastentarhanopettajien työstä ja sen muutoksista 1800-luvun lopusta ensimmäisten lastentarhojen perustamisesta aina nykypäivän tilanteeseen saakka. Näyttelyssä olevien valokuvien ja esineiden välityksellä voi eläytyä eri vuosikymmenten arkeen ja juhlaan lastentarhoissa ja päiväkodeissa. Näyttely juhlistaa samalla sata vuotta täyttävää Lastentarhanopettajien liittoa ja se on tehty yhteistyössä Pohjois-Hämeen Lastentarhanopettajat ry:n kanssa.

Museoon on aina ilmainen sisäänpääsy. Näyttelyyn järjestetään avoimia yleisöopastuksia 
lauantaisin ja sunnuntaisin kello 15: 
20.-21.4.
11.-12.5.
18.5.-19.5.
25.5.-26.5.

Päiväkoti- ja esiopetusryhmille on oma TARHAHOMMIA-lastenkierros.

Lue lisää täältä:
http://www.werstas.fi/event/lastentarhanopettajien-tarina/


5. Sosiaalialan koulutuksen esittelijäksi toisen asteen opiskelijoille Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle -tapahtumaan 14.5. 

Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle -tapahtuma järjestetään 14.5. klo 9-16 Tampere-talolla ja yliopiston keskustakampuksen Päätalolla. Tapahtumaan etsitään jokaiselta alalta yhtä opiskelijaa, tarpeen tullen suurimmilta aloilta kahta. Opiskelijat esittelevät koulutuksiaan Sorsapuistosalissa, ja vastailevat oppilaiden kysymyksiin. 

Päivä rakentuu koulutusalainfoista Tampere-talossa ja yliopistolla sekä Sorsapuistosalin opiskelijakohtaamisista ja toiminnallisemmasta ohjelmasta.

Opiskelijoiden tehtäviä tapahtumassa:

  • Sorsapuistosalissa kohdataan kävijöitä, esitellään koulutusta ja jaetaan omia kokemuksia opiskelusta ja pääsykokeista. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus päästä suunnittelemaan Sorsapuistosaliin toiminnallisia demoja omille pisteilleen yhteistyössä muiden koulutusten kanssa.
  • Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua myös oman alansa koulutusinfoihin. Osallistuminen voi olla minimissään esittäytymistä ja Sorsapuistosalin mainostusta tai ihan koko esityksen mittainen. Tämä riippuu koulutusinfon pitäjästä ja siitä sovitaan tarkemmin valintojen jälkeen. Info on kerran aamupäivällä ja kerran iltapäivällä.
  • Tapahtumaan osallistuville opiskelijoille maksetaan lähettilään palkkio, joka edellyttää yhteiseen infoon osallistumista. Kaikille tapahtumaan lähtevillä järjestetään yhteinen info toukokuussa, minkä ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja tapahtumasta ja koulutusalainfojen aikatauluista: https://events.tuni.fi/kkot/

Ilmoittautuminen ja lisätiedot voi laittaa suoraan minulle: saara.lehtonen@tuni.fi, p. 040 669 4077.


6. Kysely työnhausta 
Kevät lähestyy loppuaan ja suurin osa opiskelijoista ovat joko;

A) saaneet juuri työnhakunsa kesäksi loppuun ja mahdollisesti jopa saanut harjoittelupaikan (rock!)

B) miettimässä elämänsä merkitystä kylmän hien peitossa, kun ei ole vielä saanut vastakaikua 

Tiedämme harjoittelu- ja/tai työpaikan etsinnän olevan suurelle osalle opiskelijoista hirveä työ_maa. Tämän vuoksi teimme kyselyn, jossa tavoitteenamme on selvittää opiskelijoiden kokemuksia työnhausta ja siitä, onko koulun tarjoamista urapalveluista ollut hyötyä prosessissa. 

Tämä on suuri ja meitä kaikkia yhdistävä tuska. Toivomme, että vastaisitte kyselyyn, sekä jakaisitte sitä eteenpäin jäsenillenne- näin voimme yhdessä helpottaa opiskelijoiden työnhakua ja laskea kevään stressitasoja! 

Kysely vie vain pari minuuttia. Vastaajien kesken arvomme 25 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin! 

Linkki kyselyyn: https://forms.gle/mY9adpoHmd7EQXS26

Jaa Somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin