SOPU ry:n viikkoposti, vko 16

SISÄLTÖ:

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPUn lajikokeilussa ammunta ke 17.4 klo 17.30-20.00

2. Sosionomiopiskelijoiden opiskelijafoorumi ma 6.5. klo 9-11+palautelomake

3. SOPUn päivystys ke 8.5. klo 12-13

4. FITVIVOR ke 17.4. klo 15


MUUT ILMOITUSASIAT

1. SOPU siirtyy tapahtumissaan kasvisruokaan 

2. Lastentarhanopettajien tarina – näyttely Työväenmuseo Werstaassa 4.4.-8.12.2019

3. #ruuhkakevät – Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 15.-26.4.TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPUn lajikokeilussa ammunta ke 17.4 klo 17.30-20.00

SOPUn kuukausittaiset lajikokeilut ovat alkaneet! Tarkoituksena on kevään ja syksyn aikana käydä yhdessä tutustumassa erilaisiin lajeihin rennolla ja hyvällä fiiliksellä. Joitakin lajeja meillä on jo mielessä, mutta otamme myös vastaan toiveita, mitä lajia sinun mielestäsi pitäisi ehdottomasti lähteä yhdessä testaamaan!


Huhtikuun lajiksi valikoitui Instagram -äänestyksen voittaja: ammunta! Suuntaamme keskiviikkona 17.4. klo 17:30 – 20:00 testaamaan ammuntaa Pohjois-Hämeen Ampujien ohjaamana Peltokadun ilma-aseradalle osoitteeseen Peltokatu 6 C. Lajikokeilussa esittelyssä ovat ilmakivääri, ilmapistooli ja haulikko (simulaationa).

Kokeiluun mahtuu mukaan 20 osallistujaa. Lipun hinta on 25€/opiskelija, joka sisältää pakollisen vakuutuksen, aselainan, luodit, ohjaajat ja opastuksen. 

Jos innostuit lähtemään mukaan, ilmoittauduthan meille sähköpostitse sopuhallitus@gmail.com ja huomioithan, että ilmoittautumiset ovat sitovia! Paikkoja on 20 henkilölle, joten olethan nopea! Ilmoittautumisaikaa on ensi viikon keskiviikkoon 10.4. saakka.

Jos tällä kertaa et pääse mukaan, niin pysythän silti kuulolla mitä seuraavina kuukausina on luvassa!

MITÄ: SOPUn lajikokeilussa ammunta
MISSÄ: Peltokadun ilma-aserata (Peltokatu 6 C)
MILLOIN: ke 17.4. klo 17:30 – 20:00
PALJON MAKSAA: 25€ (maksu vain käteisellä)
MITEN ILMOTTAUDUN: sitovat ilmoittautumiset sopuhallitus@gmail.com ke 10.4. mennessä!

2. SOPUn päivystys ke 8.5. klo 12-13

Huom! SOPUn päivystys 24.4. on peruttu, koska osanotto on ollut vaatimatonta ja suurin osa hallituksesta on harjoittelussa. SOPU päivystääkin seuraavan kerran keskiviikkona 8.5. Tule silloin ottamaan kuppi kuumaa ja juttelemaan! Muistathan, että SOPUn hallitukseen voi kuitenkin olla matalalla kynnyksellä yhteydessä sähköpostitse tai somessa jos tulee asiaa ennen seuraavaa päivystystä! 

3. Sosionomiopiskelijoiden opiskelijafoorumi ma 6.5. klo 9-11 + palautelomake
Opiskelijafoorumissa opiskelijat ja opettajat ovat samalla viivalla ja käyvät avoimen dialogin kautta keskustelua sosiaalialan opetuksesta TAMKissa.

Opiskelijafoorumissa käydään läpi SOPU ry:n laatima kyselylomake lukuvuodesta 2018-2019 ja etsitään yhdessä konkreettisia parannusehdotuksia ilmitulleisiin palautteisiin.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki TAMKin sosiaalialan opiskelijat.

Tila ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa!

Tässä vielä linkki kyselylomakkeeseen:
https://bit.ly/2WxJTvi

Tällä kyselylomakkeella kartoitamme yhteistyössä sosiaalialan opetushenkilöstön kanssa sitä mikä onnistui hyvin, mikä toimi, mikä kurssi oli kyseessä, missä olisi ollut parannettavaa, miten toimintaa/opetusta voisi kehittää? Sanallisiin vastauksiin voi vastata lyhyesti tai pitkästi. Kysely on täysin anonyymi, eli SOPU ry:n edustajat ja opettajat eivät näe kuka on antanut palautetta. Kaikki annetut palautteet käydään yhdessä läpi opetushenkilöstön kanssa opiskelijafoorumissa 6.5.2019. Jos kysyttävää ilmenee, vastaan mielelläni kysymyksiin! Terveisin, Eero Heinonen SOPU ry:n koulutuspoliittinen vastaava eero.heinonen@tuni.fi

4. FITVIVOR ke 17.4 klo 15 

Kaipaatko kiireisen kevään lomaan jotakin hauskaa opiskelijatapahtumaa, jossa voi heittää kaikki huolet ja murheet nurkkaan? Oletko kilpailuhenkinen ja haluat haastaa opiskelukaverisi liikunnan parissa? Haluaisitko kokeilla jotain erilaista ja uutta? 

EasyFit Tampere Keskusta innolla esittää: FITVIVOR! 

FITVIVOR on yhteisöllinen ja poikkitieteellinen peliturnaustapahtuma, jossa opiskelijat pääsevät haastamaan itsensä ja opiskelutoverinsa täysin uudella tavalla. Osallistujat kilpailevat toisiaan vastaan pudotuspelityylillä peliklubin liikunnallisissa peleissä edustaen samalla omaa ainejärjestöheimoaan. Pelaajien vähentyessä tunnelma vain kohoaa, kun viimeisellä kierroksella kaksi kovinta selviytyjää taistelee FITVIVOR-tittelistä ja turnauksen pääpalkinnosta: vuoden ilmaisesta kuntosalijäsenyydestä (arvo n. 390€). Kilpailussa toiseksi tullut palkitaan kahdella ilmaiskuukaudella ja kolmanneksi tullut yhdellä.

Kysymys kuuluu: Selviydytkö sinä viimeiselle kierrokselle? Tule ja ota selvää! 

Ilmoittautuminen turnaukseen alkaa keskiviikkona 10.4. Paikkoja peliturnaukseen on tarjolla rajoitetusti, joten varmista paikkasi kevään hauskimpaan tapahtumaan ilmoittautumalla heti keskiviikkona. Linkki ilmoittautumiseen julkaistaan EasyFit Tampere Keskustan Facebook-sivuilla ja Instagramissa (@easyfittamperekeskusta).

Eikö kisaaminen ole sinun juttusi? Ei hätää! Myös voittajan ainejärjestöön kuuluville on luvassa huikeita palkintoja, joten ilmoittaudu mukaan tapahtumaan ja tule kannustamaan opiskelukaverisi voittoon! Palkintojen lisäksi tarjolla on pientä purtavaa ja reilusti hyvää mieltä. 

Mitä? FITVIVOR-peliturnaus

Missä? EasyFit Tampere Keskustan Peliklubi. Osallistujat ovat tervetulleita tutustumaan myös kuntosalipuoleen. 

Milloin? Keskiviikkona 17.4. kello 15 alkaen

Mitä maksaa? Ei mitään! Tapahtuma on ilmainen.

Linkki ilmoittautumiseen:

https://www.facebook.com/events/412105546287507/

MUUT ILMOITUSASIAT

1. SOPU siirtyy tapahtumissaan kasvisruokaan 

SOPUn tulevissa tapahtumissa, joiden ruokia ei ole vielä tilattu, siirrytään kasvisruokaan. Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii tekoja meiltä kaikilta. Ajattelimme kasvisruokavalioon siirtymisen SOPUn tilaisuuksissa olevan helppo tapa tehdä ilmastoteko ja edistää oman esimerkin avulla sitä, että muutkin innostuisivat kasvisruokavaliosta.  

2. Lastentarhanopettajien tarina -näyttely Työväenmuseo Werstaassa 4.4.-8.12.2019

Näyttelyssä kerrotaan lastentarhanopettajien työstä ja sen muutoksista 1800-luvun lopusta ensimmäisten lastentarhojen perustamisesta aina nykypäivän tilanteeseen saakka. Näyttelyssä olevien valokuvien ja esineiden välityksellä voi eläytyä eri vuosikymmenten arkeen ja juhlaan lastentarhoissa ja päiväkodeissa. Näyttely juhlistaa samalla sata vuotta täyttävää Lastentarhanopettajien liittoa ja se on tehty yhteistyössä Pohjois-Hämeen Lastentarhanopettajat ry:n kanssa.

Museoon on aina ilmainen sisäänpääsy. Näyttelyyn järjestetään avoimia yleisöopastuksia 
lauantaisin ja sunnuntaisin kello 15: 
20.-21.4.
11.-12.5.
18.5.-19.5.
25.5.-26.5.

Päiväkoti- ja esiopetusryhmille on oma TARHAHOMMIA-lastenkierros.

Lue lisää täältä:http://www.werstas.fi/event/lastentarhanopettajien-tarina/

3. #ruuhkakevät – Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 15.-26.4. + Nyyti ry huhtikuun chatit

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään jälleen!

Päivää vietetään torstaina 25.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15. – 26.4.2019. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Lue lisää valtakunnallisesta #ruuhkakevät -kampanjasta:https://www.nyyti.fi/mielenterveyspaiva/ ja osallistu https://www.facebook.com/events/648722928916715/?active_tab=discussion


Kampanjalla halutaan nostaa esiin stressin tunnistamisen ja siihen vaikuttamisen merkitystä mielenterveydelle. Stressi ei ole vain yksilöstä kiinni, vaan yhteisöllä on suuri rooli. Yhteisöt eri puolilla Suomea voivat ideoida ja toteuttaa erilaisia tekoja stressin tiedostamisen ja mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi omassa arjessaan. Tapahtuman voit ilmoittaa täällä:https://www.nyyti.fi/mielenterveyspaiva/osallistu-ruuhkakevat-kampanjaan/ ja tapahtumassa voi myös hyödyntää kampanjan materiaalipankkia:https://www.nyyti.fi/mielenterveyspaiva/materiaalipankki/ 

Kampanja on tarkoitettu kaikille korkeakouluissa ja toisella asteella opiskeleville, heidän parissaan toimiville ammattilaisille sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille. Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto ja koordinoinnista vastaa Nyyti ry. 

Tämän lisäksi Nyyti ry järjestää huhtikuussa chatteja seuraavasti. 

  • Torstaina 11.4. klo 18 – 20: Ahdistaako opiskeluarki? Chatissa  jutellaan opiskeluun ja muuhun opiskeluarkeen liittyvistä haasteista ja ahdistuksesta. Tuu mukaan juttelemaan opiskeluarjesta, sen herättämistä hankalista tunteista sekä pohtimaan, millä keinoin niitä voisi helpottaa.
  • Torsdag 18.4 kl.18 – 20:  Hur mår du?  Vi diskuterar bl.a. ork och stresshantering, olika metoder för avslappning samt tips för hur man kan förbättra det egna välmåendet.  Var? Chatten finns på den finska delen av hemsidan under fliken Chat https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/
  • Torstaina 25.4. klo 18 – 20: Kiire ja hoppu – oon  ihan loppu. Chatissa jutellaan siitä, mitä tehdä kun voimat tuntuvat uupuvan ja kun arki on yhtä suorittamista. Tuu mukaan juttelemaan siitä, miten tukea omaa jaksamista

Jaa Somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin