Helmihulinat 2017

helmihulinat

Helmihulina-tapahtuma on perinteinen vuosittain järjestettävä tapahtuma Raholan koululla. Ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelijat suunnittelivat osana sosiaalipedagogiikan kurssia tapahtumaan satuseikkailuradan lapsille.

Satuseikkailun ideointi ja suunnittelu aloitettiin jo viime vuoden puolella joulukuussa 2016. Hyvissä ajoin aloitettu suunnittelu helpotti paljon toteutusta. Meillä oli Facebookissa ryhmä, johon jaoimme ideoita ja sovimme tapaamiset ym. käytännön järjestelyt sen kautta. Tapahtumaa suunnittelemassa meitä oli yhteensä yli kaksikymmentä henkilöä.

Tapahtuman suunnittelu oli mielenkiintoista ja kivaa. Päätimme ensin yhdessä teeman, jonka ympärille lähdimme rakentamaan muita aktiviteetteja. Satuseikkailussa oli yhteensä neljä eri huonetta, sekä välitilat, joten jaoimme porukan tasan tilojen kesken, ja jokainen oli vastuussa omasta osiostaan. Näin työnjako oli tasapuolista ja sujuvaa. Jokaisessa huoneessa oli eri aktiviteetti, mutta teema Frozen/Jääseikkailu oli yhtenäinen. Lisäksi satuseikkailun juoni yhdisti huoneet. Lumiukko Olofin palaset olivat kadonneet ja
irronneet toisistaan, ja lasten täytyi saada kaikki palat kokoon. Viimeisessä huoneessa Olof heräsi henkiin.

Tapahtumapäivä oli lauantaina 4.2.2017. Valmistelimme ja lavastimme tilat valmiiksi edellisenä päivänä koko ryhmän voimin. Panostimme rekvisiittaan paljon, ja lopputulos oli kyllä huikea. Tapahtumapäivänä fiilis oli kaikilla odottavainen. Saavuimme koululle aamupäivällä, ja laitoimme maskeeraukset ja asut kuntoon. Oli jääprinsessoja, velho, peikko, pupu, ritari, ja tietenkin koko satuseikkailun päähahmo, lumiukko Olof. Satuseikkailurata oli avoinna klo 12-15.

Oli palkitsevaa kuulla positiivista palautetta koulun henkilökunnalta, sekä lapsilta että vanhemmilta. Lisäksi oli ihanaa nähdä lasten reaktioita ja ilmeitä, kun eri huoneissa tapahtui jotain jännittävää tai yllättävää. Meillä oli hyvä tiimi, ja jokainen hoiti oman tehtävänsä hyvin, jolloin koko tapahtuman toteutus oli helppoa ja mukavaa.

OLOF

Tekstin kirjoittaja on 16SO-vuosikurssin opiskelija Eveliina E.

Jaa Somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin