SOPU ry:n jäsenistön viikkoposti, vko 47


 
SISÄLTÖ:
TULEVAT TAPAHTUMAT
1. SOPUn avoin kokous ma 19.11. klo 16.30-19
2. SOPUn päivystys ti 20.11. klo 12-13
3. SOPUn haalarimerkkien ompeluilta ja hallitusinfo ke 21.11. klo 16.30-20.00
4. Kasvatus ekokriisin aikakaudella -tilaisuus ti 27.11. klo 17.30-18.15
5. SOPUn hallituksen syyskokous to 29.11. klo 16.30->
6. SOPUn pikkujoulut ke 5.12. klo 17-00
 
MUUT ILMOITUSASIAT
1. SOPU ry:n joululahjakeräys: Anna lahja Tarton turvakodin lapselle tai äidille!
2. SOPU neuloo
3. Kirjoita SOPUn blogiin!
(Summary in English at the end of the newsletter)
TULEVAT TAPAHTUMAT
1. SOPUn avoin kokous ma 19.11. klo 16.30-19
Kiinnostaako sinua hallitustoiminta ja mietit mitä Sopun kokouksissa mahtaa tapahtua? Haluatko tietää, mitä kulissien takana tapahtuu? Nyt sinulla on hyvä mahdollisuus tulla tutustumaan Sopun toimintaan sekä kokouskäytäntöihin!
Kokous alkaa kello 16.30 Pimeässä kahvilassa, eli luokassa H0-25. Kokouksen esitylista julkaistaan eventissä ennen kokousta.
Facebook-tapahtuma:
2. SOPUn päivystys ti 20.11. klo 12-13
SOPU päivystelee normaalisti tutuilla sohvilla jälleen tiistaina, tervetuloa kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumiset. Päivystykseen voit tuoda myös Tarton turvakotiin tarkoitetun lahjan, josta infoa lisää ”muut ilmoitusasiat” kohdassa.
3. SOPUn haalarimerkkien ompeluilta ja hallitusinfo ke 21.11. klo 16.30-20.00
”Keskiviikkona 21.11. klo 16.30 pidetään Pimeässä kahvilassa eli H0-25 tilassa SOPUn haalamerkkien ompeluilta. Tapahtuman alkuun pidetään myös hallitusinfo, jonne sinun on rennolla meiningillä mahdollisuus tulla heittelemään kysymyksiä ja kuulemaan, kun tämän vuoden hallituslaiset kertovat vuodestaan ja siitä mitä heidän pesteihinsä kuuluu.” Lisätietoa linkin takaa!
Facebook-tapahtuma:
4. Kasvatus ekokriisin aikakaudella -tilaisuus ti 27.11. klo 17.30-18.15
”Tervetuloa Tampere-talon Aulakluibille tiistaina 27.11. klo 17.30 kuulemaan puhetta Veli-Matti Värrin uudesta kirjasta ”Kasvatus ekokriisin aikakaudella”! Miten toimia kasvattajana, jos ymmärtää elämänmuotomme olevan ekologisesti kestämätön?” Lisätietoja linkin takaa!
Facebook-tapahtuma:
5. SOPUn hallituksen syyskokous to 29.11. klo 16.30->
Sopun hallitus pitää vuosittaisen avoimen syyskokouksena 29.11. klo 16.30 myöhemmin julkistettavassa tilassa. Tapahtuman tärkeimpänä tarkoituksena on uuden hallituksen jäsenten valitseminen ja näin uuden hallituksen muodostaminen. Mikäli hallitustoiminta kiinnostaa, niin lämpimästi tervetuloa paikalle!
6. SOPUn pikkujoulut ke 5.12. klo 17-00
Tervetuloa juhlistamaan pikkujouluja yhdessä muiden sosionomiopiskelijoiden kanssa!
5.12 klo 17 alkaen saapukaa sankoin tonttujoukoin juhlimaan Solun saunalle. Mikä täydellinen juhlapäivä ennen itsenäisyyspäivää (ja virallista vapaapäivää)

Luvassa mukavaa ohjelmaa, pientä purtavaa ja juotavaa. (Saattaapi olla että vihdoin saadaan sitä kuuluisan makeaa, täydellisen juovuttavaa Sossusoosia…) Kaikki tämä jäsenille täysin ilmaiseksi!
Janoisimpien kannattaa varautua myös omilla juomilla.

Jos saunominen kiinnostaa niin se on mahdollista, muista oma pyyhe mukaan.

Facebook-tapahtuma:
 
MUUT ILMOITUSASIAT
1.SOPU ry:n joululahjakeräys: Anna lahja Tarton turvakodin lapselle tai äidille!
Tänä vuonna SOPU ry kerää joululahjoja Tarton turvakodin lapsille ja äideille. Turvakodin joulujuhlaan osallistuvat sosionomiopiskelijat vievät lahjat perille 8.12. järjestettävään turvakodin joulujuhlaan. Turvakodin lapset ovat ovat iältään 0-18 vuotiaita, ja turvakodissa asuu myös äitejä. Lahjan tulee olla uusi ja käyttämätön. 
 
SOPU ry tarjoaa paketointitarvikkeet ja ottaa lahjoja vastaan päivystyksissään H0 -käytävällä 13.11., 20.11. ja 4.12. klo 12-13 sekä ainejärjestöpäivänä ständillään 28.11. Lahjan mukaan kiinnitetään jakamisen helpottamiseksi lappu, josta ilmenee esimerkiksi, minkä ikäiselle lapselle sisältö olisi sopiva. Tehdään yhdessä hyvää!  
2. SOPU neuloo
H0-käytävältä on nyt mahdollista napata mukaan lankaa ja puikot, joiden avulla sinulla on mahdollisuus tehdä esimerkiksi pipo, tai vaikkapa lapaset sellaisia tarvitsevalle. Valmiit teokset voi palauttaa H0-käytävälle laatikkoon, josta ne ohjataan Punaisen Ristin kautta eteenpäin. Aikaa tähän projektiin on 7.12. saakka.
Linkistä Facebook-tapahtumaan ja lisätietoihin: https://www.facebook.com/events/477942816049143/
3. Kirjoita SOPUn blogiin!
Haluatko jakaa ajatuksiasi opinnoista? Oletko ollut harjoittelussa tai projektissa, jonka voisi anti voisi kiinnostaa muitakin? Puhututtaako jokin sosiaalialan aihe tai tapaus tällä hetkellä kovasti? Olitko järjestötapahtumassa tai seminaarissa, jossa heränneet pohdinnat olisi kiva jakaa muille? Jos vastasit kyllä johonkin edellä mainituista kysymyksistä, niin olisit juuri sopiva henkilö kirjoittamaan SOPUn toistaiseksi hiljaiseloa viettävään blogiin. Sinun ei tarvitse hallita täydellisesti kielioppisääntöjä voidaksesi kirjoittaa. Tärkeintä on sisältö, ja  SOPU voi tarvittaessa oikolukea tekstit.
Ole meihin yhteydessä kasvotusten, somessa tai sähköpostitse(sopu@tamko.fi) blogikirjoitusideoistasi.
SUMMARY IN ENGLISH
1. SOPU’s coffee hour on Tuesday 20th November 12-13 
Come and drink a cup of coffee and spend a relaxing hour with other wonderful people at the sofas of H0-corridor.
2. SOPUs pre-Christmas party Wednesday 5th December 17 
Welcome to celebrate pre-Christmas party with other Bachelor of Social Services students!

The party will take place on 5th of December starting at 17.00 o’clock. So arrive to Solu and bring your friendly Christmas elves with you also! Finnish Independence Day (which is also an official day off) is 6th of December so could there be a better way to start the celebration?

There’ll be nice games, some snacks and drinks and maybe even the mythological SOSSUSOOSI which is the official drink of Bachelor of Social Services students! All this is free for the members of Sopu.

You should also bring some own drinks with you if you feel the need!

We will heat up the sauna for the ones who want use it – remember to bring your own towel.

Facebook event:
3. SOPU knitting event  
Do you like to knit at home or at school? Now is your time to shine! SOPU’s annual knitting event is here.
You can participate by knitting socks, mittens or beanies for children or adults. You can find knitting equipment to borrow from the H0-corridor near the couches.
Finished creations you can return to the same place in the H0-corridor (please attach pairs to each other somehow). SOPU will pass on all the socks, mittens and beanies to the Finnish Red Cross to send to people in need.
Return your knits by Friday 7th of December.
Facebook event here:
4. Give a Christmas gift to one of the children or mothers in Tartu Children’s Safe Home in Estonia!
SOPU (registered association of Bachelor of Social Services Students) is collecting Christmas gifts for children and mothers in Children’s Safe Home in Tartu Estonia. A group of Bachelor of Social Services students will travel to Tartu to participate in a Christmas party at the Children’s Safe Home and will take the donated gifts with them. Gifts should be new and unused. The children are aged 0-18 years and there are also mothers living in the Safe Home.
SOPU will collect the donations at SOPU’s coffee hour in the H0 aisle on 20th November and 4th December (12-13) as well as on student association day 28th November. Wrapping materials will be provided by SOPU. When wrapping the gift you can include a note with depictions of the gift, and for what age it is suitable for. Let’s spread the Christmas spirit together!
5. Write a blog post for SOPU’s blog!
Would you like to share your thoughts on your studies? Have you been in practical  training or participated in an interesting project, and would like to share your experiences with others? Is there a hot topic in social work or services that you would like to discuss? Did you visit an interesting seminar or other event and would like to share your thoughts on it? If you answered yes to any of the previous questions, you would be the right person to write a blog post for SOPU’s blog. You can write in English, naturally.
If you are interested please contact us by email (sopu@tamko.fi), social media or face to face.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *