SOPU ry:n jäsenistön viikkoposti, vko 44

SISÄLTÖ:
TULEVAT TAPAHTUMAT
1. SOPUn hyvinvointiviikon päivystys ti 30.10. klo 12-13: tutustu hallituslaisiin ja tule kuulemaan opintomatkasta Tarton turvakotiin
2. SOPU saunoo ja ui ke 31.10. klo 17-20 
3. LOPPUUNMYYTY Pi**ujouluralli 2018 11.11.-12.11.
4. SOPUn ja PIRATEn leffailta ti 6.11. klo 17-21
5. Ihmiset liikkeellä -hankkeen seminaari ke 31.10. klo 15-18  
6. Syyrian sota -keskustelutilaisuus 1.11. klo 17-19.30
7. Pesäpuun iltatee 5.11. klo 18-20  
8. Taloussosiaalityön verkostotyöpaja ti 13.11. klo 13-16
 
 
MUUT ILMOITUSASIAT
1. SOPU neuloo
2. Kirjoita SOPUn blogiin!
3. Säästä rahaa ja luontoa – osta kestokuppi!
(Summary in English at the end of the newsletter)
TULEVAT TAPAHTUMAT
1. SOPUn hyvinvointiviikon päivystys ti 30.10. klo 12-13
SOPU järjestää hyvinvointiviikon kunniaksi erityispäivityksen, jossa voit pyytää hallituslaista tekemään jotain mukavaa kuten esimerkiksi seuraksi lounaalle tai kävelylle. Samalla pääset tutustumaan hallituslaisiin ja hallitustoimintaan.
Päivystykseen saapuu myös opiskelijoita, jotka ovat järjestämässä opintomatkaa Tarton turvakodin vuotuiseen joulujuhlaan. Opiskelijat ovat perinteisesti suunnitelleet ja toteuttaneet lehtori Tapio Salomäen kanssa näytelmän Tarton turvakodin joulujuhlaan. Perinne jatkuu nyt Tapio Salomäen jäätyä eläkkeelle. Tule mukaan kyselemään lisätietoja jos olet edes hieman kiinnostunut lähtemään mukaan. Opintomatka järjestetään näillä näkymin 5.-9.12.
 
2. SOPU saunoo ja ui ke 31.10. klo 17-20.
Mistä saisi energiaa pimeneviin ja kylmeneviin iltoihin? No järvestä ja saunasta tietenkin! Lähde SOPUn kanssa Rauhaniemen kansankylpylään, missä pääsee pulahtamaan aina yhtä virkistävään Näsijärveen.
Tapaamme lipunmyyntikopin vieressä klo 17, mutta myöhemminkin voi toki liittyä seuraan. Pääsymaksu saunaan on 7€.
Lisätietoja saat Facebook -tapahtumasta:
 
3. LOPPUUNMYYTY Pi**ujouluralli 2018 11.11.-12.11. 
LOPPUUNMYYTY Pi**ujouluralli vuosimallia 2018 on täällä!
TaRe ry, SOPU ry ja Konekerho vievät teidät ensimmäistä kertaa Pi**ujoulurallin historiassa Itämeren aalloille 23h hupiristeilylle kohti Tukholmaa. Lähtö tapahtuu sunnuntaina 11.11.2018 TAMKilta klo 15.30 ja paluu samaan paikkaan tapahtuu 12.11.2018 illalla.
SOPUn teema: sparkle overdose.
Linkki tapahtumaan:
 
4. SOPUn ja PIRATEn leffailta tiistaina 6.11. klo 17 alkaen

PIRATE ja SOPU yhdistävät voimansa jälleen järjestääkseen jäsenilleen LEFFAILLAN!

Leffailta järjestetään TAMKin Y-kampuksen backstagella tiistaina 6.11. kello 17. Illan aikana katsotaan kaksi elokuvaa (esim. Disney). Tarkempi kysely elokuvista julkaistaan tähän tapahtumaan pian, joten kannattaa klikata itsensä kiinnostuneeksi.

PIRATE ja SOPU haluavat hemmotella jäseniään, joten mainiot leffaeväät on taattu! Jos herkkunälkäsi on kuitenkin kyltymätön, mukaan voi ottaa myös omaa leffapurtavaa.

Tapahtuma on PIRATEn ja SOPUn jäsenille ilmainen. Huomioithan että tapahtuma on alkoholiton.

 
5. Ihmiset liikkeellä -hankkeen seminaari ke 31.10. klo 15-18

”Tampereen elokuvajuhlien ja Pirkanmaan elokuvakeskuksen yhteisen Ihmiset liikkeellä -hankkeen ensimmäinen seminaari. Seminaarissa eri alojen toimijat ja kokijat kokoontuvat keskustelemaan maahanmuutosta ja kotoutumisesta. Tilaisuudessa nähdään myös aiheeseen liittyviä elokuvia. Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!”

Tilaisuus järjestetään elokuvateatteri Niagarassa. Katso tarkemmat tiedot ja ohjelma Facebook -tapahtumasta:

 
6. Syyrian sota -keskustelutilaisuus to 1.11. klo 17-19.30

”Mistä Syyrian sodassa on kysymys?

Syyrian sodasta puhutaan paljon, mutta harva tuntee sen monimutkaisia taustoja. Tutkivat toimittajat ja vastikään julkaistun Syyrian sota -kirjan kirjoittajat Airin Bahmani ja Bruno Jäntti tulevat kertomaan sodan syistä ja seurauksista. Keskustelemassa mukana on myös Syyriassa palvellut sotilastarkkailija Juhana Suoniemi.

Tilaisuus on osa Tamperee seurakuntien Suurella Sydämellä -toiminnan ja TEKO-hankkeen monikulttuurisen vapaaehtoistyön koulutusta.”

Lisätietoa tapahtumasta, sinne saapuvista asiantuntijoista ja muusta: https://www.facebook.com/events/698566450523181/.
 
7. Pesäpuun iltatee 5.11. klo 18-20 
”Valtakunnallisen lastensuojelujärjestö Pesäpuu ry:n Tampereen toimiston väki toivottaa sosiaalialan opiskelijat tutustumaan toimintaansa. Opiskelijoille tarkoitettu Pesäpuun Iltatee tarjoaa mahdollisuuden tutustua toimintaamme, kysyä, keskustella ja oppia lisää.”
Sähköpostin liitteenä on kutsu, josta löytyy lisätietoja.
 
8. Taloussosiaalityön verkostotyöpaja ti 13.11. klo 13-16
”Valtakunnallisen PRO SOS -hankkeen yhtenä toimintamuotona on kehitetty taloussosiaalityön työorientaatiota. Pikassoksen osahanke on ollut aktiivisesti kehittämässä taloussosiaalityön kokonaisuutta toiminta-alueellaan. Kehittämistyötä on tehty yhteistyössä kuntien työntekijöistä koostuvan työryhmän kanssa.
Hankkeessa taloussosiaalityö nähdään talouteen ja toimeentuloon liittyvänä sosiaalityön työorientaationa, jonka tavoitteena on asiakkaan taloudellisen toimintakykyisyyden vahvistaminen. Taloudellinen toimintakykyisyys sisältää sekä kyvyn toimia (tieto, taidot, taloudenlukutaidot, luottamus ja motivaatio) sekä mahdollisuuden toimia ja olla osallisena (tarjolla olevat tuki ja palvelut, jotka vahvistavat taloudellisia toimintamahdollisuuksia). Taloudellisen sosiaalityön idea todentuu sosiaalityön käytännöissä sosiaalityön eri tasoilla: suunnitelmallinen sosiaalityö ja etuudet, taloudellinen ohjaus ja neuvonta, psykososiaalinen työ sekä rakenteellinen työ.
 
Osana kehittämistyötä Pikassoksen osahanke järjestää Taloussosiaalityön verkostotyöpajan 13.11.2018 klo 13 – 16 Tampereellapääkirjasto Metsossa (luentosali Kuusi). Tilaisuuden tarkoituksena on löytää yhteistyökumppaneita taloussosiaalityön monitoimijaiseen kehittämiseen.”
 
Ilmoittaudu ke 31.10. mennessä (ilmoittautumisohjeet kutsussa).
Kutsu Taloussosiaalityön verkostotyöpajaan sähköpostin liitteenä.
 
 
MUUT ILMOITUSASIAT
1.SOPU neuloo
H0-käytävältä on nyt mahdollista napata mukaan lankaa ja puikot, joiden avulla sinulla on mahdollisuus tehdä esimerkiksi pipo, tai vaikkapa lapaset sellaisia tarvitsevalle. Valmiit teokset voi palauttaa H0-käytävälle laatikkoon, josta ne ohjataan Punaisen Ristin kautta eteenpäin. Aikaa tähän projektiin on 7.12. saakka.
Linkistä Facebook-tapahtumaan ja lisätietoihin: https://www.facebook.com/events/477942816049143/
 
2. Kirjoita SOPUn blogiin!
Haluatko jakaa ajatuksiasi opinnoista? Oletko ollut harjoittelussa tai projektissa, jonka voisi anti voisi kiinnostaa muitakin? Puhututtaako jokin sosiaalialan aihe tai tapaus tällä hetkellä kovasti? Olitko järjestötapahtumassa tai seminaarissa, jossa heränneet pohdinnat olisi kiva jakaa muille? Jos vastasit kyllä johonkin edellä mainituista kysymyksistä, niin olisit juuri sopiva henkilö kirjoittamaan SOPUn toistaiseksi hiljaiseloa viettävään blogiin. Sinun ei tarvitse hallita täydellisesti kielioppisääntöjä voidaksesi kirjoittaa. Tärkeintä on sisältö, ja  SOPU voi tarvittaessa oikolukea tekstit.
Ole meihin yhteydessä kasvotusten, somessa tai sähköpostitse(sopu@tamko.fi) blogikirjoitusideoistasi.
 
3. Säästä rahaa ja luontoa – osta kestokuppi!
”Onko opiskelijabudjettisi tiukka? Säästä rahaa ja luontoa – osta kestokuppi!
Osana viiden sosionomiopiskelijan toteuttamaa ja ideoimaa kestävään kehitykseen liittyvää projektia, lanseerasimme yhdessä Campusravita Oy:n kanssa kestokuppikampanjan.
Kestokuppeja voit ostaa Campusravitasta neljällä eurolla (ovh 6,20 €) ja ostaessasi kahvin tai teen kestokuppiin, saat ne 10 senttiä halvemmalla.
Kestokuppitarjous on voimassa marraskuun loppuun saakka, tai niin kauan, kuin tavaraa riittää.”
 
SUMMARY IN ENGLISH
1. SOPU’s coffee hour on Tuesday 30th October 12-13 
SOPU’s coffee hour celebrates wellness week by inviting you to …
We will also get to hear about study trip to Tartu Children’s Safe House from a couple of students who are participating in organizing the trip. The trip will take place 6th-9th December. If you are even a bit interested in joining come to find out more!
2. SOPU goes to sauna and to swim on Wednesday 31st November 17-20

Wondering how to regain energy as evenings are getting darker and colder? Sauna and lake are the cure! Join SOPU for sauna in Rauhaniemi public sauna, where you have the opportunity to swim in refreshing waters of Näsijärvi lake.

There are two saunas in Rauhaniemi, which both are open to all genders. Dressing rooms are separted between women and men. You wear a bathing suit to the sauna. If swimming in cold water is not your cup of tea, you can just cool off outside. There is a grill at the sauna so you can bring your own sausages if you wish.

We will meet outside the ticket booth at 5pm, but you can also join us later. The entry fee is 7€. Students from TAMK, UTA, and TUT are welcome. We speak Finnish, English, Russian, and Spanish.

Facebook event for SOPU goes to sauna and to swim here:
Facebook event for Wellness week here:
 
3. SOPU’s and PIRATE’s movie night on Tuesday 6th November 17-21
PIRATE (health care students) and SOPU (social services students) are having a movie night! The night will be held in Y-kampus’ backstage on Tuesday 6.11. at 5pm. We’re going to watch two movies (Disney, for example). A vote to decide which two movies we’re going to watch will take place in the Facebook event, so go check it out! https://www.facebook.com/events/549596588825359/
PIRATE and SOPU will offer some movie snacks for everyone. You are also allowed to have your own snacks.
The movie night is free for all PIRATE and SOPU students. Please note that the event is alcohol-free.
 
4. SOPU knitting event  
Do you like to knit at home or at school? Now is your time to shine! SOPU’s annual knitting event is here.
You can participate by knitting socks, mittens or beanies for children or adults. You can find knitting equipment to borrow from the H0-corridor near the couches.
Finished creations you can return to the same place in the H0-corridor (please attach pairs to each other somehow). SOPU will pass on all the socks, mittens and beanies to the Finnish Red Cross to send to people in need.
Return your knits by Friday 7th of December.
Facebook event here:
 
5. Write a blog post for SOPU’s blog!
Would you like to share your thoughts on your studies? Have you been in practical training or participated in an interesting project, and would like to share your experiences with others? Is there a hot topic in social work or services that you would like to discuss? Did you visit an interesting seminar or other event and would like to share your thoughts on it? If you answered yes to any of the previous questions, you would be the right person to write a blog post for SOPU’s blog. You can write in English, naturally.
If you are interested please contact us by email (sopu@tamko.fi), social media or face to face.
 
6. Save money and the environment – buy a reusable coffee mug to use at school!
”Is your student budget tight? Save money and environment – buy a reusable coffee mug!
Five students of social services implemented a project on sustainable development. As a part of the project they launched the reusable coffee mug together with Campusravita restaurant.
You can purchase the mug in Campus Ravita for four euros, and when purchasing a coffee or a tea into the reusable mug, you receive a 10 cent discount.
The offer is valid until the end of November, or as long as there are items to be sold.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *