SOPU ry:n jäsenistön viikkoposti, vko 36

SISÄLTÖ:
 
TULEVAT TAPAHTUMAT
1. Alkutsembalot ke 5.9. klo 18-00
2. PirTa-kahvit to 6.9. klo 12-13
3. SOPUn päivystys ti 11.9. klo 12-13
4. Tursajaiset ke 12.9. klo 12 alkaen
5. Pi**uralli 19.9. Huom! Loppuunmyyty!
6. Haalarihohdot Kaupissa 12.9.-28.11.
7. STOP-päivät Turussa 29.-30.9. Osta lippu ma 3.9. mennessä!
MUUT ILMOITUSASIAT 
1. Edustajistovaalit tulossa!
2. Free webinar Why & How to Study in Asia  Sept. 5th at 10 am
3. Tamperelaisille lapsille ja nuorille haetaan tukihenkilöitä
 
 
TULEVAT TAPAHTUMAT
 
1. Alkutsembalot ke 5.9. klo 18-00
Perinteinen vuoden aloitustapahtuma on taas täällä! SOPU ry järjestää kaikille ensimmäisen vuoden opiskelijoille sekä tuutoreille etkot, joista halukkaat voivat jatkaa Tamkon järjestämään Alkumetriin Unioniin. Lisätiedot Alkumetristä eventissä, liput myynnissä nyt! https://www.facebook.com/events/2080855765571667/ Alkutsembalot on mahtava tilaisuus tutustua toisiin uusiin opiskelijoihin, tuutoreihin ja SOPUn hallitukseen, joten ethän missaa näitä kekkereitä, vaikket Alkumetreille olisikaan lähdössä!
Paikkana toimii siis Solun Sauna, jonne voi saapua alkaen kello 18. Voit tulla paikalle yksin tai yhdessä, oman pullon kanssa tai ilman. SOPU tarjoaa pientä purtavaa paikan päällä ja lisäksi luvassa pientä ohjelmaa. Halukkaille lämpenee sauna, joten muista ottaa oma pyyhe mukaan.
Facebook -tapahtuma:
2. PirTa-kahvit 6.9. klo 12-13
”Pirkanmaan Talentian opiskelijavastaava on tavattavissa torstaina 6.9. klo 12-13 H0-käytävällä. Tervetuloa kahvittelemaan rennoissa merkeissä. Samalla voit ottaa selvää, mikä ihme on alueyhdistys ja kuulla lisää sen toiminnasta! ” Kts. liite.
3. Sopun päivystys ti 11.9. klo 12-13
Syys on saapunut ja opintojen ääreen ovat nyt palanneet kaikki opiskelijat. Sen kunniaksi laitamme kahvit tulille ja kastettavaa tarjolle! Tule mukaan turisemaan ja jakamaan kesän kuulumiset kanssaopiskelijoiden kanssa! Luvassa saattaa olla myös yllätys, jota ei kannata jättää väliin…
4. Tursajaiset ke 12.9. klo 12 alkaen
”On taas se aika vuodesta, kun Tampere on pullollaan päättömästi vaeltelevia Tursaita. Tursaspaimenet joutuvat töihin, kun nämä vielä hieman eksyksissä olevat opiskelijan alut haalitaan kasaan. On siis aika seitsemänsienkymmenienseitsemänsien (KYLLÄ OIKEESTI) Tamkon Tursajaisten!
Tursajaiset 2018 alkavat perinteisesti pääkampuksen Taivaallisen rauhan aukiolta jättikulkueella kohti Keskustoria klo 12. Ennen tätä on järkevää tankata ruokaa, sillä päivä on pitkä. Tursaiden juhlapäivän kunniaksi, tursasruokkimo Campusravita tarjoaa lounasjuomaksi myös vaihtoehtoisesti olutta tai siideriä.
Kun torilla tavataan, Tursaat laitetaan valan alle. Paluuta ei luonnollisesti tämän jälkeen ole. Valan jälkeen Tursaskulkue suuntaa kohti lopullista kohdetta, iloista Tursasmaata. Tursasmaassa heistä koulitaan pois loputkin epäopiskelijan rippeet.
Tapahtumapäivä on pitkä, joten oma juomapullo on suotava ottaa mukaan, mutta ethän tuo lasisia juoma-astioita mukanasi. Tursasmaassa on tarjolla myös ruoka- ja anniskeluasiota, joten käteinen rahe on best.
Jotta bileet ei lopu kesken, jatkoille hamuavat voivat suunnata illalla kohti Fat Ladyä. Jatkolippu kustantaa ennakkoon Tamkon jäsenille 5 €, ei-jäsenille 7 € ja ovelta kaikille 7 €. Lippuja myydään Tamkon Solulla, Bailataan.fi’ssä sekä ständeillä. Lipunmyynnistä tiedotetaan tässä FB-tapahtumassa. Päivätapahtuma on Tursaille ilmainen.
Haalarimerkki vain ennakkolipun ostaneille ja 1000 ensimmäiselle.”
Tapahtuma Facebookissa:
5. Pi**uralli 19.9. Huom! Loppuunmyyty!
”Se tulee taas!
Ai mikä? No legendaarinen Pi**uralli vuosimallia 2018! Tampereen kolme hauskinta yhdistystä TaRe ry, Konekerho ry ja SOPU ry yhdistävät taasen voimansa. Kerää dream teamisi kasaan ja lähde suorittamaan syksyn kuuminta baarikierrosta!
Pi**urallilla kierretään Tampereen keskustan alueella sijaitsevia baareja suorittaen hauskoja rastitehtäviä ja tietenkin janoa sammuttaen! Lippu sisältää itse kierroksen, päheän haalarimerkin ja jatkot Doriksessa (ei sis. narikkaa).
Parhaiten rastikierrokselta suoriutuneelle joukkueelle on luvassa mahtava palkinto, nimittäin hytti Pi**uralliristeilylle (sis. neljän hengen hytin ja bussikuljetukset). Joukkueessasi voi olla useampikin henkilö, mutta palkinto on neljälle henkilölle.”
Lisätietoa Facebook -tapahtumasta:
6. Haalarihohdot
”Haalarihohdot-tapahtumassa selvitetään mikä tamperelainen opiskelijajärjestö on paras keilaaja!
 
Haalarihohdot järjestetään Kaupin keilahallilla (Keilakuja 1) 12.9. – 28.11. keskiviikkoisin klo 20.00 alkaen (poikkeuksena 24.10. & 21.11. klo 20.30)
 
Haalarihohdoissa opiskelijat pääsevät keilaamaan ja kisaamaan opiskelijajärjestöjen keilamestaruudesta. Opiskelijajärjestöjen välinen kilpailu on koko syksyn kestävä kilpailu, joka keilataan kolmen hengen triojoukkueissa.”
 
Lisätietoja Facebook -tapahtumasta:
7. Pirate goes STOP feat SOPU 29.-30.9. Lipunmyynti loppuu 3.9.!
”TSTS ry järjestää tänä syksynä Suomen Turussa siis opiskelijapäivät kaikille sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Luvassa on asiantuntijaluentoja mm. monikulttuurisuudesta, työssä jaksamisesta sekä työturvallisuudesta.
Lisäksi, ettei meininki aivan pelkäksi luennoinniksi mene, niin luvassa on totta kai verkostoitumista koko Suomen opiskelijoiden kesken rastikierroksen muodossa, jonka jatkot järjestetään Turun Gongissa.
Lippujen hankkiminen onnistuu helposti ja leppoisasti bailataan.fi:n kautta. Lippuja on myynnissä erikseen Tehyn jäsenille sekä ei-Tehyn jäsenile.
Ja jos mielessä pyörii, että miten mahtaa tois puol jokkee päästä niin ei huolta: Tehy hoitaa kaikille Turun ulkopuolelta saapuville opiskelijoille kyydit Turkuun ja takaisin Tampereelle (Tehyn jäsenille). Myöskin majoitus tarjoushintaan hoituu!”
Facebook -tapahtuma:
STOP-päivien Facebook -tapahtuma:
 MUUT ILMOITUSASIAT
1. Edustajistovaalit tulossa!
”TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, eli Tamko. Siitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli edustajisto. Nyt myös sinulla on mahdollisuus vaikuttaa! Ehdolle asettuminen edustajistovaaleihin vaalikaudelle 2019 alkaa 12.9.2018 kello 9.00 ja päättyy 10.10.2018 kello 12.00. Ehdolle voivat asettua kaikki läsnä olevaksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet.
Sinun ei tarvitse olla erityisasiantuntija tai pitkän linjan opiskelija-aktiivi lähteäksesi ehdolle. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut TAMKin opiskelijoiden yhteisistä asioista ja haluat tuoda esiin mielipiteesi. Edustajiston tehtäviin kuuluu esimerkiksi opiskelijakunnan budjetin, jäsenmaksun suuruuden sekä poliittisen vaikuttamistoiminnan linjoista päättäminen.
Edustajiston jäsenenä pääset lisäksi halutessasi mukaan Tamkon toimintaan, olit sitten kiinnostunut vaikuttamisesta, tapahtumien järjestämisestä tai opiskelijakokemuksen parantamisesta. Uusi edustajisto valitsee marraskuussa pidettävässä järjestäytymiskokouksessaan Tamkon uuden hallituksen, johon voi pyrkiä kuka tahansa valintahetkellä läsnä oleva opiskelijakunnan jäsen.
Edustajisto kokoontuu noin 1 – 2 kuukauden välein, joten toiminta edustajistossa ei edellytä suurta ajallista satsausta, mutta antaa sitäkin enemmän. Valittavan edustajiston kausi alkaa 1.1.2019 ja kestää 31.12.2019 saakka.
Kiinnostuitko? Käy lukemassa lisää Tamkon nettisivuilta osoitteesta: https://tamko.fi/edustajistovaalit. Sivulta ja sen alasivuilta löydät tarkempaa tietoa edustajistovaaleista ja ehdolle asettumisesta. Täytettävä ehdokaslomake ehdolle asettumista varten päivitetään pian. Vaalit käydään 24.10. – 7.11. välisenä aikana sähköisenä ennakkoäänestyksenä ja 6.11. – 7.11. uurnavaalilla jokaisella kampuksella.”
2. Free webinar Why & How to Study in Asia  Sept. 5th at 10 am
”For over 10 years, we’ve helped thousands of students from all over the world to study abroad in Asia. We want to make studying abroad affordable, easy and hassle-free so that as many students as possible can enjoy the same life-changing and career-shaping experiences we’ve been privileged to have ourselves.
In the webinar we’ll cover the following topics:
  *   the global megatrends that make Asia a top study abroad destination
  *   how studying abroad in Asia can be a viable option even for a smaller budget
  *   the many personal and professional benefits of studying abroad in Asia
  *   choosing a destination country and university
  *   how to apply easily and affordably, without excessive paperwork or worry about whether you get accepted or not
The webinar includes an interactive Q&A session at the end, where you’re invited to ask us any questions you might have about studying abroad in Asia.
There is a limited number of seats available at the webinar, so be sure to register soon.
Hope to see you at the webinar!
Warm regards,
Katariina Lius (Ms.) | Engagement Specialist
katariina@asiaexchange.org”
Register here: https://goo.gl/rg6cG7
3. Tamperelaisille lapsille ja nuorille haetaan tukihenkilöitä
Haemme jälleen uusia vapaaehtoisia 7-18 vuotiaille lapsille ja nuorille. Tampereella on paljon lapsia ja nuoria, jotka kaipaavat omaa aikuista, joka antaa heille aikaa,  jolle voi kertoa asioitaan, jonka kanssa voi vaikkapa tutustua uusiin harrastuksiin, ja jonka kanssa voi viettää vapaa-aikaa tehden yhdessä tuiki tavallisia asioita. Erityisesti miehiä kaivataan mukaan toimintaan mukaan, sillä 2/3 tuettavista on poikia, kun taas vain 1/3 tukihenkilöistä on miehiä. Tukihenkilösuhteen tavoitteet ovat yleensä yksinkertaisia kuten esim. ujon lapsen rohkaiseminen kodin ulkopuolelle, tai mielekkään harrastuksen löytäminen.
Tukihenkilöiksi haetaan aivan tavallisia aikuisia ihmisiä, joiden oma elämä on tasapainossa. Sosiaali- tai terveysalan tuntemusta, tai kokemusta lapsista ja nuorista ei tarvitse olla lainkaan entuudestaan. Myös kaiken ikäiset ovat tervetulleita toimintaamme.
MITÄ SE SINULTA VAATII?
   -Aikaa: Jotta suhteesta muodostuu merkityksellinen niin tuettavalle kuin tukihenkilöllekin,  toivotaan, että varsinkin alussa tukihenkilö tapaisi  tuettavaa n. 2 kertaa kuukaudessa.
   -Läsnäoloa: Usein riittää, että olet se turvallinen aikuinen lapsen elämässä, mitään ihmeellisiä taitoja tai sirkustemppuja ei tarvita
   -Sitoutumista: Lapsi tarvitsee tiedon, että tukihenkilö on pysyvä osa hänen elämäänsä , eikä katoa minnekään , joten siksi toivomme tukihenkilön sitoutuvan toimintaan vuodeksi kerrallaan.
   -Koulutukseen osallistumisen:  Kaikki tukihenkilöt käyvät läpi koulutuksen sekä henkilökohtaisen haastattelun. Myös kaikkien tukihenkilöiden rikosrekisteriote tarkastetaan.
MITÄ TUKIHENKILÖNÄ TOIMIMINEN SINULLE ANTAA?
–          Merkityksellisen ihmissuhteen, ehkä loppuelämäksesi
–          Tunteen siitä, että voit olla avuksi
–          Palkkion: Tukihenkilöille maksetaan kuukausittainen palkkio, jonka tarkoituksena on korvata tukihenkilön omia tukisuhteesta aiheutuvia kuluja.
–          Kulukorvauksen: Kulukorvauksen tarkoituksena on kattaa tukihenkilön kulkemisesta koituvia kuluja.
–          Todistuksen osallistumisesta koulutukseen ja toimintaan.
–          Upean kokemuksen olla yhtenä osana lapsen tai nuoren kasvun tukemisessa
–          Vertaistukea ja yhteisiä virkistyshetkiä toisten tukihenkilöiden kanssa
Jos kiinnostuit, koulutamme uusia vapaaehtoisia syys-lokakuussa.  Kaksi iltaa kestävä tukihenkilökoulutus järjestetään Perheiden talolla, Tammelassa, (Itsenäisyydenkatu 21b) ti 18.9 ja ti 2.10 klo 16.30-20.00. Lisäksi kaikki tukihenkilöt haastatellaan henkilökohtaisesti.  Koulutus ei vielä sido sinua mihinkään, joten voit tulla vain kuuntelemaan ja miettimään onko tämä sinun juttusi.
Ilmoittautumiset ja tieto mahd. allergioista kahvitusta varten  7.9  mennessä sähköpostitse tukihenkilo@tampere.fi (huom.tukihenkilo)
Lisätietoja toiminnasta ja koulutuksesta nettisivuiltamme www.tampere.fi/tukihenkilo tai  numerosta 040-806 2181/ Anna-Mari Junes”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *