SOPU ry:n jäsenistön viikkoposti, vko 39

SISÄLTÖ:
TULEVAT TAPAHTUMAT
1. SOPUn päivystys ti 25.9. klo 12-13
2. Tulppaanitalon avoimet ovet 1.10. klo 10-15
3. SOPU menee metsään 2.10.
4. Kaljamölkkyturnaus to 4.10. klo 18-22 
5. Haalarihohdot Kaupissa 12.9.-28.11.
6. Mysteerin opiskelijakisa 20.8.-31.10.
 
7. Teatteri Äärirajan Todella avoimet ovet! ti 25.9. klo 18-20
8. Pi**ujouluralli 2018 11.11.-12.11.
 
MUUT ILMOITUSASIA
1. Edustajistovaalit tulossa!
    1.1. Sosionomiopiskelijan terveiset koskien edustajistovaaleja
2. Lähde Turkuun TaSO-päiville!
3. Kiipeilykokeilu
TULEVAT TAPAHTUMAT
1. Sopun päivystys ti 25.9. klo 12-13
Syys on saapunut ja opintojen ääreen ovat nyt palanneet kaikki opiskelijat. Sen kunniaksi laitamme kahvit tulille ja kastettavaa tarjolle! Tule mukaan H0 -käytävälle turisemaan ja jakamaan kesän kuulumiset kanssaopiskelijoiden kanssa! Luvassa saattaa olla myös yllätys, jota ei kannata jättää väliin…
2. Tulppaanitalon avoimet ovet ma 1.10. klo 10-15

”Kutsumme kaikki Tampereen sosionomiopiskelijat Tulppaanitalolle avoimienovien päivään ja kahville!

Ystävyyden kahvila avoinna 1.10. kello 10-15
Ammattiopisto Luovin opiskelijat tarjoilevat kahvia ja mehua.
Päivän aikana voit osallistua työpajoihin sekä toteuttaa itseäsi erilaisissa toimintapisteissä.

–       Suunnittele ja tee itsellesi rintamerkki
–       Ota itsestäsi ja kaveristasi kaverikuva
–       Ystävyyden puu ja ystävyyden kahvila
–       Ystävyyden lähettiläs Petri Virolainen
–       Tutustu Pinninkatu 51:n porraskäytävä taiteeseen
–       Tutustu Tulppaanitalon toimijoihin, jotka osallistuvat Kansalaisvaikuttamisen päivään, Tampere päivään sekä Puhevammaisten viikkoon.

Työpajat (ei ennakko ilmoittautumista)
10-10.30                Tukiviittomat leikkien ja liikkuen, Tukiliitto suunnittelija
Minni Haveri
10.30-11.30     Teatterista voimaa vuorovaikutukseen 1. Teatteri Telakka näyttelijä / teatteriopettaja Petri Mäkipää
11.30-12.30     Teatterista voimaa vuorovaikutukseen 2. Teatteri Telakka näyttelijä / teatteriopettaja Petri Mäkipää
12.30-13.00     Toiminnallisuutta kuvin, Pirkanmaan puheterapeuttiliiton paikallisosasto
13.30-14.30             Rytmiikka paja ja kuvionuotit, Vimmart ry

Avoimissa ovissa mukana:
Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Me itse ry, Tukena Oy
Soste, Ammattiopisto Luovi,  Vimmart – yhdenvertaisen taiteen oppilaitoksen tuki ry,
Pirkanmaan puheterapialiiton paikallisosasto, Teatteri telakka”

Ohessa vielä linkki tapahtuman Facebook-sivulle: https://www.facebook.com/events/2124680274447235/
3. SOPU menee metsään 2.10.

”Mitä kuuluu Sinun luontosuhteellesi? Tuleeko metsäiltyä liian vähän? Nyt siihen löytyy helpotusta, kun SOPU lähtee porukalla metsään!

Liian vaativaa patikointia ei tarvitse pelätä, sillä aikomuksena on kiertää Hervannan Suolijärvi (n. 4km) ja pysähtyä matkan varrella nuotiolle evästelemään. Lähdemme liikkeelle noin klo 17 Teekkarinkadun bussipysäkiltä (3530), johon kulkevat bussit 3A ja 3B.

SOPU tarjoaa eräilijöille makkaraa, mehua ja vaahtokarkkeja!”

4. Kaljamölkkyturnaus to 4.10. klo 18-22 

”Ahmitko opintopisteitä yhtä vauhdikkaasti kuin 0,33 l juomia? Ihan sama mitä vastasit, sillä SOPUlla ja Konekerholla on mielessä juuri sinulle sopiva joukkuelaji eli Kaljamölkky! Kyseessä on Mölkyn kaltainen peli, josta on pitkän kehitystyön tuloksena tehty opiskelijoille sopiva joukkuelaji! Jos kaljamölkky ei lajina ole vielä tuttu, katso tästä video: https://www.youtube.com/watch?v=YfvTQjoIykY

Osallistuaksesi turnaukseen kerää itsellesi 5 hengen joukkue, riittävästi 0,33 l juomia ja suuntaa Sorsapuiston hiekkakentälle torstaina 4.10.. Voittajille luvassa mahtavat yllätyspalkinnot. Tapahtuma on jäsenille ilmainen, muille tapahtuma kustantaa 2e/ hlö.”
Lisätietoja Facebook -tapahtumasta:
5. Haalarihohdot Kaupissa 12.9. – 28.11.
”Haalarihohdot-tapahtumassa selvitetään mikä tamperelainen opiskelijajärjestö on paras keilaaja!
Haalarihohdot järjestetään Kaupin keilahallilla (Keilakuja 1) 12.9. – 28.11. keskiviikkoisin klo 20.00 alkaen (poikkeuksena 24.10. & 21.11. klo 20.30)
Haalarihohdoissa opiskelijat pääsevät keilaamaan ja kisaamaan opiskelijajärjestöjen keilamestaruudesta. Opiskelijajärjestöjen välinen kilpailu on koko syksyn kestävä kilpailu, joka keilataan kolmen hengen triojoukkueissa.”
Lisätietoja Facebook -tapahtumasta:
6. Mysteerin opiskelijakisa 20.8.-31.10.
”On tullut jälleen aika selvittää, mikä Tampereen ainejärjestöistä on lopulta se nokkelin, nohevin ja ennen kaikkea vahvin yhteistyöltään? Viime kerralla voiton vei Ääni Ry eli Logopedian opiskelijat. Tänä vuonna panokset kovenevat.
Pakohuonepelejä pyörittävä Mysteeri masinoi ainejärjestöjen välisen pakokisan syys-lokakuun aikana (20.8.-31.10.2018). Pakohuonepelissä on tarkoitus päästä ulos pulmia sisältävästä huoneesta älykkyydellä ja hyvällä tiimitoiminnalla. Kisassa mitellään parhaasta aivotoiminnasta, joten päihteillä ei siinä pärjää.Voittajajoukkue pääsee syömään ja järjestölle jää luonnollisesti kiertopalkinto. Kaikki huoneista ulospäässeet saavat tietenkin haalarimerkin. Listaa kärkisijoista ylläpidetään Mysteerin nettisivuilla.”

Lisätietoa täältä:

 

7. Teatteri Äärirajan Todella avoimet ovet! ti 25.9. klo 18-20
”Onko sinuakin kutkuttanut päästä kurkistamaan mitä Teatteri Äärirajassa kulissien takana syksyisin tapahtuu? Ehkä olisit kiinnostunut liittymään, mutta haluaisit tietää lisää näistä kummajaisista ennen toimintaan sitoutumista?
 
WORRY NO MORE! Teatteri Ääriraja järjestää ensimmäiset TODELLA AVOIMET OVENSA viidennen juhlavuotensa kunniaksi 25.9 TAMKin pääkampuksella. Juhlasalin ovet aukeavat kuudelta ja pysyvät näin viimeistään puoli yhdeksään saakka. Paikalle saa tulla kuikuilemaan, kyselemään, kuuntelemaan sekä osallistumaan improtoimintaan! Ilta koostuu näin ikään leikeistä, improsta ja Teatteri Äärirajan eri alojen esittäytymisestä. 
 
Mitään ei tarvitse valmiiksi osata ja kaikki paikalle eksyvät ovat lämpimästi tervetulleita!
 
TLDR:
MITÄ? Loistava tilaisuus tulla kokeilemaan improteatteria nollakynnyksellä ja tutustua huikeisiin ihmisiin. 
MILLOIN? Tiistaina 25.9.  kello 18 – noin 20.00
MISSÄ? Tampereen Ammattikorkeakoulun juhlasalissa (D1-04)
 
See you there!”
 

Linkki tapahtumaan:

 
8. Pi**ujouluralli 2018 11.11.-12.11.

”On aika lähteä aalloille!

Myytiinkö Pi**uralli loppuun nenän edestä etkä ehtinyt mukaan fiilistelemään? Tai janoatko rallien jälkeen lisää hauskanpitoa? Eipä hätää, sillä Pi**ujouluralli vuosimallia 2018 on täällä!

TaRe ry, SOPU ry ja Konekerho vievät teidät ensimmäistä kertaa Pi**ujoulurallin historiassa Itämeren aalloille 23h hupiristeilylle kohti Tukholmaa.

Lähtö tapahtuu sunnuntaina 11.11.2018 TAMKilta (kellonajasta ilmoitamme vielä myöhemmin) ja paluu samaan paikkaan tapahtuu 12.11.2018.

Hinta tälle hupipaketille on vaivaiset 22€/jäsen ja 25€/ei jäsen ja lippuja myydään first come first served-periaatteella ständimyynnissä Teiskonaulassa tiistaina 25.9 klo 11->. Ole siis nopea ja varmista paikkasi tälle risteilylle!”

 
 MUUT ILMOITUSASIAT
1. Edustajistovaalit tulossa!
”TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, eli Tamko. Siitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli edustajisto. Nyt myös sinulla on mahdollisuus vaikuttaa! Ehdolle asettuminen edustajistovaaleihin vaalikaudelle 2019 alkaa 12.9.2018 kello 9.00 ja päättyy 10.10.2018 kello 12.00. Ehdolle voivat asettua kaikki läsnä olevaksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet.
Sinun ei tarvitse olla erityisasiantuntija tai pitkän linjan opiskelija-aktiivi lähteäksesi ehdolle. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut TAMKin opiskelijoiden yhteisistä asioista ja haluat tuoda esiin mielipiteesi. Edustajiston tehtäviin kuuluu esimerkiksi opiskelijakunnan budjetin, jäsenmaksun suuruuden sekä poliittisen vaikuttamistoiminnan linjoista päättäminen.
Edustajiston jäsenenä pääset lisäksi halutessasi mukaan Tamkon toimintaan, olit sitten kiinnostunut vaikuttamisesta, tapahtumien järjestämisestä tai opiskelijakokemuksen parantamisesta. Uusi edustajisto valitsee marraskuussa pidettävässä järjestäytymiskokouksessaan Tamkon uuden hallituksen, johon voi pyrkiä kuka tahansa valintahetkellä läsnä oleva opiskelijakunnan jäsen.
Edustajisto kokoontuu noin 1 – 2 kuukauden välein, joten toiminta edustajistossa ei edellytä suurta ajallista satsausta, mutta antaa sitäkin enemmän. Valittavan edustajiston kausi alkaa 1.1.2019 ja kestää 31.12.2019 saakka.
Kiinnostuitko? Käy lukemassa lisää Tamkon nettisivuilta osoitteesta: https://tamko.fi/edustajistovaalit. Sivulta ja sen alasivuilta löydät tarkempaa tietoa edustajistovaaleista ja ehdolle asettumisesta. Täytettävä ehdokaslomake ehdolle asettumista varten päivitetään pian. Vaalit käydään 24.10. – 7.11. välisenä aikana sähköisenä ennakkoäänestyksenä ja 6.11. – 7.11. uurnavaalilla jokaisella kampuksella.”
1.1. Sosionomiopiskelijan terveiset koskien edustajistovaaleja
Hei!
Tamkon edustajistovaalien ehdokasasettelu alkoi keskiviikkona 12.9.2018 kello 9.00, ja kestää keskiviikkoon 10.10.2018 kello 12.00 saakka.
Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ainejärjestöt SOPU ry ja PIRATE ry muodostavat yhden yhteisen vaalilistan, jolle voivat liittyä kaikki halukkaat sote-alan opiskelijat, jotka ovat opiskelijakunta Tamkon jäseniä.
Koska sosiaalialalla on suhteellisen vähän opiskelijoita, on tärkeää, että myös sosionomeista löytyy edustusta Tamkon ylintä päätösvaltaa käyttävästä edustajistosta!
SoTe-alan listan ”SoTen Valitut Palat” kokoavat Eero Heinonen ja Jenna Kuntonen, joten mikäli olet kiinnostunut asettumaan ehdolle, lähetäthän sähköpostin ilmoittautumisestasi osoitteeseen eero.heinonen@soc.tamk.fi tai jenna.kuntonen@soc.tamk.fi hyvissä ajoin ennen ehdokasasettelun päättymistä, jotta ehdit listalle mukaan.
Lisäksi jokaisen ehdokkaan tulee täyttää erillinen ehdokasilmoitus, joka tulee palauttaa joko e-lomakkeena tai paperisena versiona (saatavilla mm. Tamkon toimistolta jäsenpalveluhenkilön tiskiltä), lisätietoja ja ehdokasilmoituksen löydät osoitteesta http://tamko.fi/ehdolle-asettuminen-0 . Myös erillisen, oman listan kokoaminen on mahdollista.
Lisää tietoa edustajistossa toimimisesta saat Tamkon sivuilta http://tamko.fi/edustajistovaalit, suoraan Tamkolta osoitteesta vaalit@tamko.fi, Eero Heinoselta tai Jenna Kuntoselta.
”Edustajisto päättää opiskelijakunnan säännöistä, budjetista sekä jäsenmaksusta. Edustajisto päättää myös muun muassa asioista, jotka merkitsevät taloudellisen toiminnan oleellista supistamista tai laajentamista sekä opiskelijakunnan jäsenyydestä muihin yhteisöihin. Suurimmat poliittiset linjaukset määritellään edustajistossa.” -Tamko
Älä valita! Välitä ja vaikuta.
Yt. Eero Heinonen 17SOA
2. Lähde Turkuun TaSO-päiville!
Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry järjestää 17.-18.11.2018 upean viikonlopun Turussa sosiaalialan korkeakoulutettujen kesken! Ohjelmassa mm. kouluttautumista, verkostoitumista ja risteilyä. Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut ja se jatkuu 14.10. saakka, tai kunnes tapahtuma on loppuunmyyty. Ole siis nopea, tarkista oheinen linkki tarkempien tietojen ja ilmoittautumisohjeiden janoisena ja lähde Turkuun! http://viestinta.talentia.fi/a/s/150710854-70c12e328f7fa084984d60736013da0a/2687374
3. Kiipeilykokeilu
Lähde kanssamme korkeuksiin TI 25.9. klo 17 Nekalan kiipeilykeskuksessa, kun syksyn ensimmäisessä lajikokeilussa on vuorossa kiipeily!

Aikaisempaa kokemusta kiipeilystä sinulla ei tarvitse olla, ohjattua kiipeilyä on tunnin verran. Kaikki tarvittavat varusteet löytyvät paikanpäältä. Korut on hyvä ottaa kiipeilyyn tullessa pois ja pitkät hiukset kannattaa sitoa kiinni.

Osallistujia otetaan mukaan 20kpl ja osallistumismaksu on 8€/hlö. Imoittaudu siis heti mukaan niin varmistat paikan itsellesi!

Huom! Osallistuaksesi sinulla tulee olla Utasportin (Tampereen Akateeminen Mahti) jäsenmaksu maksettuna. Vuosijäsenyys 5,10€ / ainaisjäsenyys 20€. Jäsenyyden voi ostaa osallistumismaksun yhteydessä verkkokaupasta.

In English:

Welcome to join us for climbing adventure! Climbing event is on Tuesday 25.9. at 5 pm. The place is Tampereen kiipeilykeskus in Nekala. You don’t need any previous experience and all needed equipment is included in the price. Just remember to leave jewelry at home and tie up long hair.

Price is 8€/person and there are 20 spots. Enroll now to make sure you get one!

The price is for members of Utasport (Tampereen Akateeminen Mahti). A year’s membership costs 5,10€. Membership can be purchased from the online shop.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *