SOPU ry:n jäsenistön viikkoposti, vko 13

SISÄLTÖ:
 
TULEVAT TAPAHTUMAT
 
1.Naisten oikeudet – Rodullistettujen naisten asema Suomessa ma 26.3. klo 17.00-19.30
2.SOPUn päivystys ti 27.3. klo 12-13
3.Vakiovuoro ke 28.3. klo 18-19
4.Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi -kirjan julkistamistilaisuus to 29.3. klo 14.00-15.30
5.Y-kampus ja Sivupersoona Oy kutsuvat ideoimaan tulevaisuuden palvelukonsepteja ke 11.4.
6.Opiskelijoiden mielenterveyspäivä ke 18.4.
 
 
MUUT ILMOITUSASIAT
 
1. Parasta lapsille:Lähde vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi
2. Vauvajengin hyväntekeväisyyskonsertti 9.4.
 
 
—–SUMMARY IN ENGLISH AT THE END—–
 
 
TULEVAT TAPAHTUMAT
 
1.Naisten oikeudet: Rodullistettujen naisten asema Suomessa -luento- ja keskustelutilaisuus ma 26.3. klo 17.00-19.30
”NAISTEN OIKEUDET – Rodullistettujen naisten asema suomalaisessa työkulttuurissa” on kaikille avoin ja ilmainen tilaisuus, jossa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja kokemuksia siitä, millaista on olla maahanmuuttajataustainen nainen Suomessa ja erityisesti suomalaisessa työ- ja opiskelukulttuurissa.
 

Tilaisuudessa puhuvat:

AIRIN BAHMANI (tutkiva toimittaja ja tietokirjailija)
BAHAR MOZAFFARI (Vuoden pakolaisnainen 2017 sekä Monika-Naiset liitto ry:n puheenjohtaja)
ZAHRA PISHEHGAR (Tampereen iranilaisten naisten kulttuurijärjestö Aava ry)

Puheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa esitetään maahanmuuttajaisten todellisuudesta kertova Branches of Life -dokumentti sekä keskustellaan aiheista yhteisesti.”

 
 
2.SOPUn päivystys ti 27.3. klo 12-13
SOPU päivystää tiistaina H0 -käytävällä. Poikkea kahville tai teelle vaihtamaan kuulumisia. Tapaamisiin!
3.Vakiovuoro ke 28.3. klo 18-19
”Tampereen sosionomiopiskelijoiden – SOPU ry:n jäsenistölle tarkoitettu vakiopalloiluvuoro. Vuoro järjestetään keskiviikkoisin kello 18-19 TAMK Unipoli Sportsin tiloissa Kaupin kampuksella (TAMK). Mukaan ovat tervetulleita kaikki SOPUn jäsenet ja kannatusjäsenet, jotka ovat maksaneet Unipoli Sport jäsenmaksun. Vuorolla pelataan eri palloilulajeja, joita vuoroille osallistujat voivat myös itse ehdottaa. Vuorolle voi tulla, vaikkei palloilulajeja olisi aiemmin harrastanut, höntsyillään ja opetellaan yhdessä. Viikon lajivalinnoista, mahdollisista muutoksista ja peruuntumisista ilmoitamme tässä ryhmässä. TERVETULOA PELAILEMAAN!”
4. Julkistamistilaisuus: Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi: kohtaamisissa kehittyviä käytäntöjä to 29.3. klo 14.00-15.30

”Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi tarkastelee sekä palvelujärjestelmän käytäntöjen vaikutusta että konkreettisia, ihmisten välisiä kohtaamisia. Merkittäviä teemoja ovat maahanmuuttajien hyvinvointia edistävät arjen suhteet ja maahanmuuttajien toiveet palveluista. Miten nähdä kieli- ja yhteiskunnallisten erojen sekä työntekijöiden ennakkokäsitysten vaikutus vuorovaikutuksessa? Kotoutumista voidaan edistää, kun ihmiset kohtaavat toisia arvostavassa hengessä.

Kirja on tarkoitettu etenkin maahanmuuttotaustaisten ihmisten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Selkeä yleisteos soveltuu myös oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin sosiaalityön, yhteiskunta-, kasvatus- ja terveystieteiden kursseille sekä tutkijoille, toimittajille ja muille yhteiskunnasta kiinnostuneille.”

 
Julkistamistilaisuus pidetään Tampereen yliopiston Linna-rakennuksessa salissa 6017 (6.krs.). 
 
Linkki tapahtumaan: 
 
5.Y-kampus ja Sivupersoona Oy kutsuvat ideoimaan tulevaisuuden palvelukonsepteja ke 11.4.

Hei sinä nykyinen tai tuleva mahdollistaja! Lähtisitkö kaveriksi matkalle kohti kommunikaation huomista?

Haluatko kehittää ongelmanratkaisutaitojasi yhdessä asiantuntijoiden ja moniammatillisen tiimin kanssa? Oletko valmis kohtaamaan asiakkaita, kartoittamaan heidän tarpeitaan ja ideoimaan asiakaslähtöisiä palveluita todellisiin tarpeisiin? Kiinnostaako sinua palvelumuotoilu ja sen työkalujen hyödyntäminen?

Tule laajentamaan verkostoasi, kasvattamaan tosielämän työelämätaitoja ja -kontakteja sekä saamaan ideoita esimerkiksi tutkielma-aiheiksi keskiviikkona 11.4. klo 9-16 Y-kampus Keskustaan (Tampereen yliopiston Päätalo, A0-käytävä)! Neljän jälkeen innokkaimmille järjestetään vielä rennot afterworkit!

Työpajaan etsitään monialaista osallistujajoukkoa, mm. logopedian, tietojenkäsittelyn, liiketalouden, kauppa-, kunnallis- ja kasvatustieteiden, sosiaali- ja terveysalan, sosiaalityön sekä terveystieteiden aloilta.

CASE: SIVUPERSOONA HAASTAA RATKOMAAN PUHETERAPIAN PALVELUKUILUJA
Sivupersoonan missiona on mahdollistaa asiakkailleen rajattoman kommunikaation maailma. Yli kymmenen vuoden kokemuksella rakennamme kommunikaation erityisryhmille jatkuvasti uusia tapoja osallistua, tulla kuulluksi ja ymmärretyksi sekä voida hyvin. Moniammatilliseen mahdollistajien joukkoomme lukeutuu yli seitsemänkymmentä viittomakielen- ja puhevammaisten tulkkauksen, kommunikaatio-opetuksen, puheterapian sekä hoivan ja ohjauksen ammattilaista. Puheterapiapalveluiden saralla tähtäämme täysin uudenlaisen, lapsiasiakkaille suunnatun puheterapiakonseptin käynnistämiseen – osana laajempaa AAC-kokonaisuutta. Sivupersoonan tavoitteena on luoda lapsille suunnattuja puheterapiapalveluja sekä kehittää moniammatillisesti tulevaisuuden työkaluja, materiaaleja sekä ympäristöjä.http://www.sivupersoona.com/

Haastamme osallistujat ideoimaan uudenlaisia, tulevaisuuden palvelukonsepteja, jotka vastaavat puheterapian tämän hetken suuriin haasteisiin:
1.    Miten voitaisiin tasata lasten puheterapian alueellisia eroja? Tällä hetkellä liian moni lapsi jää ilman puheterapiaa palvelun vähäisen saatavuuden vuoksi. Miten palvelua – tai osaa siitä – voitaisiin monistaa puutosalueille, kun puheterapeuteista on joka puolella huutava pula? (http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/puheterapeutit-liian-moni-lapsi-jaa-ilman-puheterapiaa/773376/

2.    Lasten odotusajat puheterapiaan ovat jopa yli vuoden. Odottavan aika on pitkä – varsinkin kun tiedetään, että aikaisesta puuttumisesta olisi rutkasti hyötyä. Mitä keinoja perheillä ja läheisillä voisi olla lapsen puheen tukemisessa varsinaisen puheterapian alkua odottaessa?
(https://yle.fi/uutiset/3-10037845)

Työpajaan mahtuu max. 30 osallistujaa. Ilmoittaudu mukaan 6.4.2018 mennessä: http://y-kampus.fi/tapahtumat/palvelukonseptipaja/

Lisätiedot:
Maria Ruokonen, tuottaja, Y-kampus Keskusta, TaY
maria.ruokonen@staff.uta.fi
050 437 7138

Riitta Kivimäki, koordinaattori, Y-kampus Keskusta, TaY
riitta.kivimaki@staff.uta.fi
050 417 7348

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/169749450497809/

6.Opiskelijoiden mielenterveyspäivä ke 18.4.

Tänä keväänä järjestetään ensimmäistä kertaa ikinä valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanja. Mielenterveyspäivää vietetään keskiviikkona 18.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan 9. – 20.4.2018. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan kampanjoimaan mielen hyvinvoinnin puolesta.

 
Kampanjateema 2018: Myötätunnosta hyvinvointia
Opiskelijoiden mielenterveyspäivällä on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2018 kampanjateemana on myötätunto. Teemavalinnalla halutaan nostaa esiin myötätunnon merkitystä mielenterveydelle. Nimittäin se, miten kohtelemme niin itseä kuin toisia, vaikuttaa valtavasti siihen miten voimme. Pienetkin teot ovat tärkeitä ja niillä voidaan saada todella paljon hyvää aikaan. Myötätunnolla on siis väliä!
 
Tule mukaan – Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehdään yhdessä!
Kampanjaan voit osallistua monella tapaa niin verkossa kuin livenäkin. Pääasia, että olet mukana!
 
A) Järjestä toimintaa omassa opiskeluyhteisössäsi
Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 18.4. tempaistaan myötätunnon puolesta. Kutsumme kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa myötätunnon ja mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi opiskeluyhteisöissä. Pienetkin teot ovat tärkeitä – ja niillä voidaan saada valtavasti hyvää aikaan. Tule siis mukaan!
 
Toimintaa voi järjestää kuka vain, sekä opiskelijat että henkilökunta. Toiminnan ideoinnissa rajana on vain mielikuvitus. Kampanjasivulta löydät vinkkejä toiminnan suunnitteluun sekä lomakkeen, jolla voit ilmoittaa omasta toiminnasta. Luvassa on palkintoja!
 
B) Osallistu kampanjaan verkossa
Kampanjaan voit osallistua myös verkossa ottamalla osaa some-haasteeseen, hyppäämällä mukaan ryhmächattiin ja vaikkapa seuraamalla webinaaria. Kampanjan aikana sosiaalisessa mediassa ja kampanjasivuilla jaetaan monipuolista myötätuntoteemaista sisältöä, kuten blogipostauksia, tarinoita ja videoita.
 
Lisätietoa löydät kampanjasivuilta: www.opiskelijoidenmielenterveyspaiva.fi
 
Seuraa kampanjaa somessa:
#opiskelijoidenmielenterveyspäivä 
#myötätunnostahyvinvointia
 

Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto. Koordinoinnista vastaa Nyyti ry.”

 
MUUT ILMOITUSASIAT
 
1.Vapaaehtoiseksi kesäleiriohjaajaksi Parasta Lapsille ry:n leireille!
”Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen vapaaehtoisperiaatteella toimiva lastensuojelujärjes­tö. Toimintamme mahdollistaa suuri ja iloinen joukko Parasta Lapsille -vapaaehtoisia. Järjestön näkyminen on siksi erityisen tärkeää: etsimme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia. Toiminnassamme on erityisesti vähävaraisia ja maahan­muuttajataustaisia perheitä. On tärkeää, että tavoitamme juuri ne perheet ja lapset, joilla ei ehkä muuten ole mah­dollisuutta virkistymiseen arjen keskellä.
 
Kuinka toimimme?
Järjestämme leiri-, viikonloppu- ja kerhotoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille.
 
Mihin tähtäämme?
Tavoitteenamme on vahvistaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden arjessa jaksamista.”
 
2. Vauvajengin hyväntekeväisyyskonsertti 9.4.
Vauvajengin hyväntekeväisyyskonsertti ”Käsi – kädessä 30 vuotta” Tampere-talolla 9.4. klo 19.00 alkaen. Tiedossa päälle kaksi tuntia loistavaa musiikkia, tanssia sekä videoita hyväntekeväisyyskohde Vauvajengistä. Lippuja tapahtumaan saa Vesa Joutsenelta, kunhan sitoutuu myös menemään paikan päälle itse tapahtumaan. http://www.uta.fi/yky/perla/tutkimus/projektit/vauvajengiaidintukena.html


 
—–UPCOMING EVENTS—–
1.Sopu coffee hour on Tuesday 27.3. 1pm-2 pm at H0-corridor 
2. Weekly sports shift on Wednesday 6 pm-7 pm for members of Sopu ry 
Rest of the events are only in Finnish unfortunately.
If you got interested you’ll get all the needed information from your tutor students!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *