SOPU ry:n jäsenistön viikkoposti, vko 12

SISÄLTÖ:
 
TULEVAT TAPAHTUMAT
1.SOPUn päivystys ti 20.3. klo 12-13
2.Vakiovuoro ke 21.3. klo 18-19
3.A-Killan Sirkus Fokus -hankkeen avajaiset ke 21.3. klo 10-15
4.Naisten oikeudet – Rodullistettujen naisten asema Suomessa ma 26.3. klo 17.00-19.30
5.Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi -kirjan julkistamistilaisuus to 29.3. klo 14.00-15.30
MUUT ILMOITUSASIAT
1. Parasta lapsille:Lähde vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi
—–SUMMARY IN ENGLISH AT THE END—–
TULEVAT TAPAHTUMAT
1.SOPUn päivystys ti 20.3. klo 12-13
SOPU päivystää tiistaina H0 -käytävällä. Talentia tarjoaa kansainvälisen sosiaalityön päivän kunniaksi ilmaisia suklaapatukoita! Poikkea kahville tai teelle vaihtamaan kuulumisia. Tapaamisiin!
2.Vakiovuoro ke 21.3. klo 18-19
”Tampereen sosionomiopiskelijoiden – SOPU ry:n jäsenistölle tarkoitettu vakiopalloiluvuoro. Vuoro järjestetään keskiviikkoisin kello 18-19 TAMK Unipoli Sportsin tiloissa Kaupin kampuksella (TAMK). Mukaan ovat tervetulleita kaikki SOPUn jäsenet ja kannatusjäsenet, jotka ovat maksaneet Unipoli Sport jäsenmaksun. Vuorolla pelataan eri palloilulajeja, joita vuoroille osallistujat voivat myös itse ehdottaa. Vuorolle voi tulla, vaikkei palloilulajeja olisi aiemmin harrastanut, höntsyillään ja opetellaan yhdessä. Viikon lajivalinnoista, mahdollisista muutoksista ja peruuntumisista ilmoitamme tässä ryhmässä. TERVETULOA PELAILEMAAN!”
3. Tampereen A-Killan Sirkus Fokus -hankkeen avajaiset ke 21.3. klo 10-15
”Tervetuloa tutustumaan Tampereen A-Killan uuteen sosiaalisen sirkuksen hankkeseen 21.3 klo 10-15! Kartanonkatu 4.
Mikä ihmeen sosiaalinen sirkus? Tampereen A-Kilta ry:llä on helmikuun alusta alkanut uusi sosiaalisen sirkuksen hanke, Sirkus Fokus-osallistuminen keskiössä. Kehittämishanke on kestoltaan 3 vuotta ja rahoittajana toimii STEA. Hankkeen tavoitteena on käynnistää sosiaalinen sirkus, fokuksessa päihteettömyys. Sirkus Fokus kohtaa sekä A-Killan jo olemassa olevat asiakasyhteisöt että jalkautuu ennaltaehkäisevään sekä omaisia tukevaan toimintaan.”
Ilmoittaudu avajaisiin:
4.Naisten oikeudet: Rodullistettujen naisten asema Suomessa -luento- ja keskustelutilaisuus ma 26.3. klo 17.00-19.30
”NAISTEN OIKEUDET – Rodullistettujen naisten asema suomalaisessa työkulttuurissa” on kaikille avoin ja ilmainen tilaisuus, jossa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja kokemuksia siitä, millaista on olla maahanmuuttajataustainen nainen Suomessa ja erityisesti suomalaisessa työ- ja opiskelukulttuurissa.
Tilaisuudessa puhuvat:AIRIN BAHMANI (tutkiva toimittaja ja tietokirjailija)
BAHAR MOZAFFARI (Vuoden pakolaisnainen 2017 sekä Monika-Naiset liitto ry:n puheenjohtaja)
ZAHRA PISHEHGAR (Tampereen iranilaisten naisten kulttuurijärjestö Aava ry)Puheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa esitetään maahanmuuttajaisten todellisuudesta kertova Branches of Life -dokumentti sekä keskustellaan aiheista yhteisesti.”
5. Julkistamistilaisuus: Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi: kohtaamisissa kehittyviä käytäntöjä to 29.3. klo 14.00-15.30

”Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi tarkastelee sekä palvelujärjestelmän käytäntöjen vaikutusta että konkreettisia, ihmisten välisiä kohtaamisia. Merkittäviä teemoja ovat maahanmuuttajien hyvinvointia edistävät arjen suhteet ja maahanmuuttajien toiveet palveluista. Miten nähdä kieli- ja yhteiskunnallisten erojen sekä työntekijöiden ennakkokäsitysten vaikutus vuorovaikutuksessa? Kotoutumista voidaan edistää, kun ihmiset kohtaavat toisia arvostavassa hengessä.

Kirja on tarkoitettu etenkin maahanmuuttotaustaisten ihmisten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Selkeä yleisteos soveltuu myös oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin sosiaalityön, yhteiskunta-, kasvatus- ja terveystieteiden kursseille sekä tutkijoille, toimittajille ja muille yhteiskunnasta kiinnostuneille.”

Julkistamistilaisuus pidetään Tampereen yliopiston Linna-rakennuksessa salissa 6017 (6.krs.).
Linkki tapahtumaan:
MUUT ILMOITUSASIAT
1.Vapaaehtoiseksi kesäleiriohjaajaksi Parasta Lapsille ry:n leireille!
”Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen vapaaehtoisperiaatteella toimiva lastensuojelujärjes­tö. Toimintamme mahdollistaa suuri ja iloinen joukko Parasta Lapsille -vapaaehtoisia. Järjestön näkyminen on siksi erityisen tärkeää: etsimme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia. Toiminnassamme on erityisesti vähävaraisia ja maahan­muuttajataustaisia perheitä. On tärkeää, että tavoitamme juuri ne perheet ja lapset, joilla ei ehkä muuten ole mah­dollisuutta virkistymiseen arjen keskellä.
Kuinka toimimme?
Järjestämme leiri-, viikonloppu- ja kerhotoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille.
Mihin tähtäämme?
Tavoitteenamme on vahvistaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden arjessa jaksamista.”
—–UPCOMING EVENTS—–
1.Sopu coffee hour on Tuesday 20.3. 1pm-2 pm at H0-corridor 
2. Weekly sports shift on Wednesday 6 pm-7 pm for members of Sopu ry 
Rest of the events are only in Finnish unfortunately.

If you got interested you’ll get all the needed information from your tutor students!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *