SOPU ry:n jäsenistön viikkoposti 18/2017

SOPU ry:n jäsenistön viikkoposti vko 18

SISÄLTÖ:

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPU ry:n & TaRe ry:n wappupiknik  TÄNÄÄN ma 1.5. klo13
2. 
Pilke Stay Up Late 10.5.
3. Tampereen sosionomiopiskelijoiden kevätjuhla ke 24.5.
4. Kiinnostaako vapaaehtoistyö liikunnan parissa MLL:n Tampereen osastolla?

MUUT ILMOITUSASIAT

1. Auta SOPUa kehittämään toimintaa – vastaa jäsenkyselyyn!
2. Kieliopinnot kesällä 2017 Tampereen kesäyliopistossa
3. #SOMETADUUNIIN-KYSELY
4. Muistakaa tehdä läsnäoloilmoitus ensi lukuvuodelle!
5. Opiskelijafoorumin kuulumiset
6. Yksikön kokouksen ajatuksia

TULEVAT TAPAHTUMAT

1. SOPU ry:n & TaRe ry:n wappupiknik
Restot ja sossut yhdistävät voimansa vappuna 2017 ja järjestävät Wappupiknikin vappupäivänä 1.5.

Vapaamuotoinen piknik järjestetään koskenrannassa, samalla voidaan seurailla teekkarikasteita ja nauttia hyvästä seurasta. Tarjolla on pientä naposteltavaa, mutta nälkäisimpien ja janoisimpien kannattaa napata omat eväät mukaan! Tarkempaa paikkaa koskenrannasta ilmoitellaan tapahtumassa viimeistään vappupäivänä. Aloitusaika on joustava, eli paikalla ei tarvitse olla tasan kello 13.

Jos taivaalta sataa lunta, räntää, kissoja tai koiria, niin pohditaan yhdessä vaihtoehtoinen paikka tapahtumalle (omaa kotiaan tai vastaavaa voi ehdottaa…)

TLDR:
MITÄ: Wappupiknik
MISSÄ: Koskenrannassa, tarkempaa lokaatiota päivitetään tänne tapahtumapäivänä!
MILLOIN: 1.5.2017 klo 13 alkaen
MIKSI: Koska sossut ♥ restot, ja kollektiivinen darra nyt vaan on hauskempaa, tai ainakin vähemmän tuskallista!

2. Pilke Stay Up Late 10.5. 

”Kaadetaan aitoja, kohdataan aidosti!

Tehdään se yhdessä Jujun, Ruudolfin, Ewen, MC KOO:n & Lossi T:n, Vimmartin sekä Tomssonin kanssa. Pilke Stay Up Late on yhdenvertaisuutta edistävä hyväntekeväisyyskonsertti  Pakkahuoneella Tampereella 10.5.2017. Tapahtuman teemana on suomirap ja vuoropuhelu.

Tapahtuman voitto lahjoitetaan kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastustoimintaan.  Tapahtuma on fyysisesti ja sosiaalisesti esteetön. Evantian viittomakielen tulkit tulkkaavat paikan päällä tapahtuman viitotulle puheelle ja tukiviittomin.

Tapahtuman jälkeen jatkot Ilonassa Tampereen keskustassa.

Liput myynnissä Tiketissä sekä Lippupisteessä. Ryhmäliput nettisivuilta.

 Tapahtuma k-18.

Lisätietoa tapahtumasta löydät:

Fb Pilke Stay Up Late

Ig Pilke2017

http://www.pilkestayuplate.com/

Kaikki ovat tervetulleita mukaan juhlimaan!

Muista tapahtuma 10.5.2017 Tampereella. Liput myynnissä nyt!”

3. Tampereen sosionomiopiskelijoiden kevätjuhla ke 24.5.
SOPU ry kutsuu kaikki TAMKin sosionomiopiskelijat yhteiseen lukuvuoden päätösjuhlaan. Päivä aloitetaan opettajien ja opiskelijoiden välisellä mestaruusottelulla (laji varmistuu myöhemmin). Odotuksena on, että Tapsa pitää puheen, Juha vetää jumpan, Toni taitoshown ja kaiken taustalla soi Marjon trumpetin sulosoinnut.

Päiväohjelmassa juhlistetaan myös ansioituneita opettajia ja opiskelijoita erilaisin palkinnoin. Puheita sekä laulu- tai muita esityksiä toivotaan myös osallistujilta, eli laittakaa meille viestiä tulemaan!

Keväisen illan hämärtyessä siirrymme jatkamaan virkistymistä tuttuun tapaan Solun saunalle, jossa on mahdollisuus saunoa ja viettää aikaa yhdessä ennen kesälaitumille siirtymistä. Tarjolla on suolapalaa, mutta Sopu suosittelee opiskelijoita varautumaan myös omin eväin ja virvokkein.

Lisätietoa tapahtumasta päivitetään yksityiskohtien selvittyä. Pistä kuitenkin jo päivä ylös kalenteriisi, ettet missaa näitä bailuja!

Too long; didn’t read:
MITÄ: Koulunpäätösjuhla
MISSÄ: Päivä paikassa x, iltabailut Solulla
HINTA: Opiskelijaystävällinen (=ilmainen)
MITÄ MUKAAN: Omat liikunta- ja saunatarvikkeet ja urheilujuomat
Tapahtumaa tukemassa on Talentian sosiaalialan opiskelijat TaSO ry sekä tamperelainen kirjakustantamo Vastapaino!

4. Kiinnostaako vapaaehtoistyö liikunnan parissa MLL:n Tampereen osastolla?
”Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä liikunnan parissa?
Etsimme uusia vapaaehtoisia pihaliikkari-ohjaajia liikuttamaan lapsia ja aikuisia yhdessä syksystä 2017 alkaen!
Vapaaehtoiset koulutetaan ja perehdytetään toimintaan. Seuraava perehdytystilaisuus järjestetään syyskuun alussa 2017. Vapaaehtoiset kehittävät toimintaa ja toiminnan sisältöä yhdessä työntekijöiden kanssa.
Soita tai laita sähköpostia ja tule rohkeasti mukaan kehittämään lasten ja lapsiperheiden liikuntamahdollisuuksia.”

Ota yhteyttä MLL
Tampereen Osasto
Piia Savio, koordinaattori
Tiiliruukinkatu 1, 33200 Tampere
p. 050 463 9208
piia.savio@mll-tre.fi

MUUT ILMOITUSASIAT

 1. Auta SOPUa kehittämään toimintaa – vastaa jäsenkyselyyn!
”Sopun hallitus pyrkii kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja nyt olisi tarjolla jäsenkysely. Vastaamalla kyselyyn annat meille arvokasta tietoa toiminnastamme. Kyselyyn vastaaminen ei vie kuin pari minuuttia. Toivomme, että vastaatte mahdollisimman totuudenmukaisesti kuten asiat koette, tulemme kehittämään toimintaamme kyselyn vastauksien pohjalta. Kyselyyn voi halutessaan osallistua nimettömästi, jos kuitenkin haluat osallistua palkintojen arvontaan muistathan jättää loppuun yhteystietosi.”

Jäsenkyselyyn: http://bit.ly/2nHazvY

2. Kieliopinnot kesällä 2017 Tampereen kesäyliopistossa”Tampereen kesäyliopisto järjestää kesällä 2017 korkeakoulujen vaatimusten mukaisia kieliopintoja yhteensä 11 kielessä.

Pääosa kieliopinnoista on Tampereen yliopiston opetussuunnitelman mukaisia. Lisäksi tarjolla Helsingin yliopiston opetussuunnitelman mukaisia italian ja portugalin kursseja ja Tampereen ammattikorkeakoulun hyväksymiä japanin kursseja, joita voi hakea hyväksiluettavaksi tai tutkintoon sisällytettäväksi Tampereen yliopistossa.

Korkeakoulujen vaatimusten mukaisten kurssien lisäksi kesäyliopistossa on muita, esim. harrastustavoitteisia kielikursseja.

Opiskelu kesäyliopistossa on maksullista kaikille, myös korkeakoulujen perustutkinto-opiskelijoille.

Liitteenä on esite kesän kielikurssitarjonnasta (kielten nimet toimivat linkkeinä kesäyliopiston sivuille).”

Lisätietoja: https://tampereenkesayliopisto.fi/koulutustarjonta/ → Kielet

3. #SOMETADUUNIIN-KYSELY

”Tervetuloa vastaamaan kaikille korkeakouluopiskelijoille suunnattuun kyselyyn, jonka avulla keräämme tietoa Sosiaalinen media työnhaun ja rekrytoitumisen apuna -hankkeen kehittämistyöhön. Valtakunnallinen ESR-hanke toteutetaan TAMK:n, Laurea AMK:n, Lapin AMK:n ja Itä-Suomen yliopiston yhteistyönä.

MIKSI?

Olemme kiinnostuneita millaista osaamista ja kokemuksia sinulla on sosiaalisessa mediassa toimimisesta ja millainen urasuunnittelija olet. Vastaamalla olet mukana kehittämässä korkeakouluopiskelijoiden uraohjausta ja juuri sinun vastauksesi ovat meille tärkeitä!

MITEN?

Kyselyyn voi osallistua mobiililaitteilla tai tietokoneella. Kyselyssä on pudotusvalikoita, valintaruutuja sekä avointen vastausten kohtia. Muista lähettää vastauksesi lopuksi!

KAUAN MENEE?

Varaa n. 5 min. aikaa, ota rento asento ja syvenny vastaamaan.
TÄSTÄ VASTAAMAAN KYSELYYN (linkki)

Kiitos osallistumisestasi!”
4.  Muistakaa tehdä läsnäoloilmoitus ensi lukuvuodelle!

”Läsnäoloilmoittautuminen lukuvuodelle 2017-2018 on käynnissä.

Läsnäoloilmoittautuminen tehdään opiskelijan työpöydältä (Pakki) kohdasta Opinnot > Läsnäoloilmoittautuminen.

Ilmoittautumistietoa ei voi muuttaa ilmoittautumisaikana Pakin kautta.

Läsnäoloilmoittautumisen tekevät kaikki tutkintotavoitteisen koulutuksen opiskelijat itse (ml. Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat).

Läsnäoloilmoittautuminen päättyy 31.5.2017.”

5. Opiskelijafoorumin kuulumiset
Keskiviikkona 26.4. klo 09.00-10.30 järjestettiin opiskelijafoorumi. Sopun hallituksen yrityksistä huolimatta ajankohtaa ei saatu muutettua kaikille opiskelijoille sopivammaksi. Opiskelijafoorumissa oli kuitenkin paikalla lähes kaikki opettajat ja koulutuspäällikkö sekä muutamia opiskelijoita. Opiskelijoita puhuttavista aiheista käsittelyyn nousivat ensiapu- ja lääkehoidon kurssi, vaihtelevat vaatimustasot kursseilla ja moduuleissa riippuen opettajista ja moduuleista.

Koulutuspäällikkö Outi Wallin on ottanut ensiapu- ja lääkehoidon kurssin sisällön tarkasteluun. Opiskelijoiden toiveet ensiapukortin ja mahdollisesti LOPin suorittamiseen on huomioitu ja mahdollisuus suorittaa EA1-kortti saattaa olla todellisuutta jo vuoden 2017 syksyllä. Sopun hallitus on tiivissä yhteydessä koulutuspäälliikköön asian tiimoilta ja pyrimme mahdollistamaan myös kaikille nykyisille opiskelijoille mahdollisuuden kortin saamiseen.

Kurssien ja moduulien toteuttamiseen tullaan jatkossa panostamaan tarkemmin niin, että vaatimustasot olisivat enemmän linjassa toistensa kanssa. Konkreettisesti tämä tarkoittaa tarkempaa yhteissuunnittelua opettajien välillä.

Opiskelijat ja Sopu saivat loistavaa palautetta opettajistolta hyvästä yhteishengestä h0-käytävällä.

6. Yksikön kokouksen ajatuksia
Sosiaalialan koulutusohjelman yksikön kokous pidettiin heti opiskelijafoorumin jälkeen. Opiskelijaedustajana kokouksessa oli mukana Sopun hallituksen puheenjohtaja. Yksikön kokouksessa pureuduttiin vielä tarkemmin opiskelijafoorumissa nousseisiin kysymyksiin ja vuosipalautteiisiin jotka kerättiin toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoilta. Vuosipalautteen perusteella sosionomikoulutus on tilastollisesti kolmanneksi paras koulutusohjelma koko TAMKissa. Hieno sijoitus ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kehittämisen paikkoja riittäisi. Palautteissa nousi esille asioita joihin kokouksessa haettiin ratkaisuja ja niihin kiinnitetään erityistä huomiota tulevaisuudessa mm. henkilöstön koulutuksen ja yhteisten suunnittelukokousten avulla. Erityistä tarkkuutta ja kehitystä tullaan lisäämään esim. verkkokurssien järjestämiseen ja laatuun, opiskelijoiden teoreettisen osaamisen liittämiseen käytäntöön, arviointien yhdenmukaisuuteen ja sähköposteihin vastaamiseen.

Muistakaa olla aktiivisia palautteen antamisen kanssa sillä sosionomikoulutuksessa opiskelijoiden ääntä kuunnellaan ja koulutusta kehitetään vahvasti myös sen pohjalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *