Mitä kaikkea Sopun syksyyn kuuluu?

Syksy on lähtenyt ryminällä käyntiin ja Sopun hallitus on touhunnut tukka putkella järjestääkseen kaikkea kivaa jäsenilleen. Vaikka ja mitä on lähiaikoina luvassa, mutta iso osa asioista meinaa hukkua informaatiotulvan alle. Tästä syystä päätimme tehdä pienen katsauksen siihen, mitä kaikkea syksyn mittaan onkaan luvassa 🙂

Vankeudesta Vapauteen -seminaari ja iltabileet la 15.10.

Sopu ja Yliopiston sosiaalityön opiskelijoiden ainejärjestö SOS ry järjestävät yhteistyössä koulutuksellisen seminaarin, joka keskittyy tällä kertaa rikosseuraamusalaan ja sitä koskeviin teemoihin sekä niiden huomioimiseen sosiaalialan kentällä. Iltabileiden tarkoituksena on tarjota Sopun ja SOSin jäsenille mahdollisuus tutustua toisiinsa, sillä tulemmehan tekemään tiivistä yhteistyötä työelämässä. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät eventistä: https://www.facebook.com/events/310347209357308/

Sopun ja Piraten Lempi juhlapyhä -sitsit to 27.10.

Sopun ja Piraten jäsenet ovat kaikki yhtä suurta sote-perhettä, ja siksipä haluammekin juhlia yhdessä riemukkaiden sitsien merkeissä! Sitsikulttuuri on meille sopulaisille vielä hyvin vierasta, mutta Piratelaiset varmasti opastavat meitä iloisin mielin tämän kostean kulttuurin saloihin. Lisää tietoa sitseistä saat täältä: https://www.facebook.com/events/1794169744132974/

Pi**ujouluralli-risteily 6.-7.11.

Syyskuun Pi**urallin toinen osa, Pi**ujouluralli-risteily, on puolestaan Sopun, TaRen ja Konekerhon yhteinen reissu lammikon toiselle puolen eli Viroon! Tällä matkalla meitä viihdyttävät lisäksi myös joukko vierailevia tähtiä Jyväskylästä. Sopun hytit ovat jo täynnä, mutta mikäli risteilylle halajat, on lippuja mahdollista ostaa vielä Konekerholta tai TaRelta vielä parin päivän ajan 🙂 Lisätiedot: https://www.facebook.com/events/2101777760047849/

Sopun Leffa-ilta

Jottei elämä menisi pelkäksi juhlimiseksi, Sopu on halunnut tarjota jäsenilleen myös toisenlaista toimintaa ja tuntuvia etuja! Syksyn mittaa järjestetään kevään tapaan uusi leffa-ilta, jossa keskitytään nesteytyksen sijaan rentoutumiseen ja mukavaan yhdessäoloon. Leffa-illan ajankohta tarkentuu piakkoin.

EA1-kurssi Sopun jäsenille

Lisäksi Sopu tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua syksyn aikana Ensiapukoulutukseen (EA1) opiskelijaystävällisin hinnoin! Kurssi toteutetaan Tampereen Koulutuspalvelu Oy:n kautta ja osallistujat saavat siitä SPR:n virallisen ensiaputodistuksen, jota voi hyödyntää työelämässä. EA1-kurssista myös tulossa tarkempia tietoja myöhemmin, joten seuratkaa tiedotuskanaviamme ja pysykää kuulolla!

Hyväntekeväisyys ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Sopulla on pitkä perinne hyväntekeväisyystoiminnan parissa. Viime vuonna teimme muun muassa upean hyväntekeväisyyskalenterin, jonka tuotto lahjoitettiin Tampereen Tyttöjen Talolle kesäleirin toteuttamista varten. Tänä vuonna Sopu toteuttaa joululahjakeräyksen loppuvuodesta. Vuoden mittaa Sopu on ottanut osaa myös muihin hyväntekeväisyystempauksiin, kuten esimerkiksi osallistumalla Tampereen Nuorkauppakamarin Aino & Reino -lahjoituksiin, joita annetaan Pirkanmaalaisille vanhuksille.

Hyväntekeväisyystoiminnan lisäksi Sopu pyrkii aktiivisesti ottamaan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja vaikuttamaan epäkohtiin. Tästä yhtenä esimerkkinä Sopu on toiminut Huominen ilman pelkoa – rasismi rikoslakiin -kampanjan virallisena tukijana ja kehotammekin edelleen jokaista allekirjoittamaan vetoomuksen osoitteessa http://www.rasismirikoslakiin.fi/ .

Lisäksi

Sopu on vihdoinkin asettunut kunnolla taloksi remontoituun toimistoonsa, johon kämppiksiksi liittyivät tänä syksynä Tiro sekä TTO. Sopun toimisto löytyy Tamkon Solulta, L-rakennuksesta. Nyt kun remontti on ohi ja toimisto on viihtyisä, hallituksemme viettää enemmän aikaa toimistolla kuin ennen. Voitte koska tahansa tulla käymään toimistolla katsomassa, onko joku paikalla. Alamme jatkossa pitämään H0-käytävän tiistaipäivystysten lisäksi myös satunnaisia toimistopäivystyksiä, jotta jäsenasiat/lipunmyynti/muut asiat hoituisivat jouhevammin myös muina aikoina. Informoimme teitä somen kautta, kun hallituslaiset ovat toimistolla tavattavissa.

Tiedotusongelmiimme liittyen on näkyvissä valoa tunnelin päässä. Sopun postituslistat saadaan pian käyttöön ja viikkoposteja voidaan pikkuhiljaa alkaa jälleen lähettelemään sähköpostin kautta. Lisäksi Sopun ikiomat nettisivut ovat työn alla ja toivommekin saavamme ne pikaisesti käyttöön, jotta kaikki tärkeä tieto löytyisi helposti ja selkeästi yhdestä paikasta!

Kiinnostaako Sopun toiminta?

Kaikkien tapahtumien, tempausten ja verkostoitumisen lisäksi Sopu tekee vahvaa vaikuttamistyötä ja edunvalvontaa jatkuvasti. Pinnan alla kuohuu, enemmän kuin uskoisikaan. SOPU ry:lle valitaan jälleen uusi hallitus vuodelle 2017 marraskuussa pidettävässä yhdistyksen syyskokouksessa. Mikäli olet kiinnostunut lähtemään mukaan toimintaan, tule rohkeasti kysymään lisätietoja hallituksen jäseniltä! Pidämme myös yleisen hallitus-infon ennen syyskokousta.

 

SOPU ry on täällä TEITÄ varten! <3 Tehdään yhdessä opiskeluajasta ikimuistoista!

                                           Ihanaa syksyä kaikille, toivoo Sopun hallitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *