Ajankohtaista

Tässä olisi infoa kaikenlaisista vapaaehtois-, työ-  ja harrastemahdollisuuksista, joita meitä on pyydetty välittämään eteenpäin. Huomioikaa, että monessa ilmottautumis- ja alkamispäivät ovat pian, joten olkaa kiinnostuneet nopeita. Perinteinen viikkoposti alkaa puolestaan ilmestymään sähköposteihinne 3.9 alkaen. Jatkossa siis tämän tyyppiset infot löytyvät sieltä.

AIHEET:

 1. Haku vapaaehtoistoimintaan: vertaisryhmäohjaajaksi pakolaistaustaisten poikien ja nuorten miesten ryhmiin (HAKU PÄÄTTYY TÄNÄÄN!)
 2. Tule vapaaehtoistyöhön eronneiden lapsiperheiden tueksi Tampereelle!
 3. Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien parissa? Tervetuloa Marhabaniin!
 4. Nyyti ry – Mielen hyvinvointia opiskelijoille, Tervetuloa mukaan Nyytin chatteihin ja nettiryhmiin!
 5. Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä liikunnan parissa? Tule mukaan pihaliikkari-ohjaajaksi!
 6. Haku käynnissä: Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille
 7. Tervetuloa Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämään leikkilähettikoulutukseen!
 8. Kiinnostaako työ henkilökohtaisena avustajana syyskuusta alkaen?
 9. Oletko kiinnostunut salibandysta? Sekasählyporukka etsii uusia jäseniä!

 

 1. Haku vapaaehtoistoimintaan: vertaisryhmäohjaajaksi pakolaistaustaisten poikien ja nuorten miesten ryhmiin 

”Haku päällä! Etsimme uusia, sydämellisiä ja innostuneita ihmisiä Kasvokkain-vertaisryhmätoimintaan. Kasvokkain-vertaisryhmät on yksi Kölvin Monikulttuurinen Nuorisotyö ry:n toimintamuodoista. Seuraava Kasvokkain-ohjaajakoulutus järjestetään Helsingissä 23.-24.9. Koulutuksen jälkeen voit toimia suomenkielisenä/omakielisenä ohjaajaparina ja vetää parisi kanssa kotoutumista tukevaa vertaisryhmää. Kölvin omakieliset vertaisryhmät on suunnattu pääasiassa turvapaikanhakijoille, ja Kölvi koordinoi ja tukee vertaisryhmäohjaajien koulutusta ja ryhmien muodostamista. Haku päättyy ke 23.8.”

Kiinnostuitko? Haluatko kuulla lisää? Ota yhteys:
Suvi Törrönen /// 044 237 6827 /// suvi.torronen@kolvi.fi
Kölvi-toiminta Facebookissa https://www.facebook.com/kolvitoiminta/
Kasvokkain-vertaisohjaajakoulutuksen lisätiedot https://www.vetoverkosto.fi/tapahtumat/vertaisohjaajakoulutus-23-24-9-2/

 

 1. Tule vapaaehtoistyöhön eronneiden lapsiperheiden tueksi Tampereelle! 

”MLL Tampereen osaston eropalveluissa toteutetaan perhetapaamisia, joissa eronnut vanhempi voi tavata lastaan kodinomaisissa tiloissa. Tapaamiset mahdollistuvat koulutettujen vapaaehtoisten avulla.
Etsimme joukkoomme taas uusia vapaaehtoisia! Tätä vapaaehtoistyötä voit toteuttaa joustavasti omien aikataulujesi mukaan. Tapaamisia toteutetaan niin arkena kuin viikonloppuisinkin, päivisin sekä iltaisin. Mahdollisia opintopisteitä varten saat myös tarvittaessa todistuksen.
Seuraava vapaaehtoistyön koulutus järjestetään keskiviikkona 7.9., maanantaina 11.9. ja tiistaina 12.9. klo 17.00–20.00 Laivapuiston perhetalossa, osoitteessa Tiiliruukinkatu 1, Tampere.
Mukaan toimintaan voit kuitenkin tulla koska vain!”

Ilmoittaudu ja kysy lisää eropalveluiden koordinaattori Outi Ritari-Alholta:
Outi Ritari-Alho
050 555 3302
outi.ritari@mll-tre.fi
Lisätietoja myös nettisivuiltamme:
http://tampere.mll.fi/eroperheiden-kohtaamispaikka/vapaaehtoistyo/

 

 1. Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien parissa? Tervetuloa Marhabaniin!

”Kulttuurikeskus Marhaban avasi ovensa kesäkuussa 2017. Kalevan kirkossa sijaitsevan Marhaban-toimintakeskuksen tavoitteena on kohdata Tampereen seudulle tulleet maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat, ohjata ja rohkaista heitä pitkässä kotouttamisen polussa sekä järjestää mielekästä tekemistä. Toimintakeskus edistää kahdensuuntaista kotoutumista paikallisten tutustuessa turvapaikanhakijoihin ja uusiin tamperelaisiin. Marhabanin toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta, joten mukaan ovat tervetulleita kaikki maailmankatsomuksesta riippumatta.

Marhabanin toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhteisön omien intressien mukaisesti. Mukaan tarvitaan vapaaehtoisia esimerkiksi läksyhelppareiksi, suomen alkeiden opettamiseen, taidepajan ohjaajiksi, lasten leikittäjiksi ja musisointihetkiin. Marhaban on kuitenkin täynnä mahdollisuuksia, ja voit tulla ideoimaan ja kertomaan, mitä juuri sinä haluaisit tehdä! Saat osallistua omien kykyjesi, jaksamisesi ja mahdollisuuksiesi mukaan.

Marhabanista kiinnostuneille järjestetään kaksi tutustumishetkeä, jolloin olet tervetullut kuulemaan ja kysymään toiminnasta lisää:
ti 29.8. klo 13-15
ma 11.9. klo 13-15
Hetkiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, voit tulla paikalle piipahtamaan tai viipyä pidempään!

Mikäli et pääse paikalle tutustumishetkeen, mutta olisit kiinnostunut toiminnasta, ole yhteydessä Marhabanista vastaavaan työntekijään, Sanna Krameriin: sanna.kramer@evl.fi / 050 574 4920.
Marhabanin kaikille avoimet avajaiset ovat 24.8. kello 14–17. Tarjolla on herkullista ruokaa, kakkukahvit ja ohjelmanumeroita.
Marhaban-keskus sijaitsee Kalevan kirkon seurakuntatiloissa, Liisanpuisto 1. Avoinna ma-to klo 13–16. Torstai on naisten päivä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Vapaaehtoistyö antaa loistavaa työkokemusta erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta. Jos Marhaban ei tunnu omalta, mutta haluaisit tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan, ole yhteydessä niin mietitään, mikä voisi olla juuri sinulle sopiva tapa auttaa!”
http://vapaaehtoistyo.fi/tampere

 

 1. Nyyti ry – Mielen hyvinvointia opiskelijoille, Tervetuloa mukaan Nyytin chatteihin!

”HYPPÄÄ MUKAAN CHATTIIN!

Nyytin chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan elämää ja arkea koskettavista aiheista. Välillä chattaillaan ennalta sovitusta teemasta, toisinaan keskustelun aihe on vapaa. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella ja mukavassa seurassa!

CHATIT SYKSYLLÄ 2017 >> JOKA TOINEN TORSTAI KLO 18 – 20

 • 24.8. Avoin aihe, eli jutellaan ihan mistä vain J
 • 7.9. Elämää sinkkuna
 • 21.9. Avoin aihe
 • 5.10. Seksuaalisuudesta puheen ollen
 • 19.10. How to approach and where to meet Finnish people?
 • 2.11. Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin?
 • 16.11. Vaaditko itseltäsi liikaa?
 • 30.11. Avoin aihe
 • 14.12. Jännittääkö?

CHATIN LÖYDÄT OSOITTEESTA: NYYTI.FI/OPISKELIJOILLE/CHAT

Nyytin löydät myös somesta: Instasta, Twitteristä ja Facebookista. Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun!

 1. Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä liikunnan parissa? Tule mukaan pihaliikkari-ohjaajaksi!

”Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä liikunnan parissa? Etsimme uusia vapaaehtoisia pihaliikkari-ohjaajia liikuttamaan lapsia ja aikuisia yhdessä syksystä 2017 alkaen!
Vapaaehtoiset koulutetaan ja perehdytetään toimintaan. Seuraava perehdytystilaisuus järjestetään 7.9.2017 klo 17 alkaen Laivapuiston perhetalossa
Vapaaehtoiset kehittävät toimintaa ja toiminnan sisältöä yhdessä työntekijöiden kanssa.
Soita tai laita sähköpostia ja tule rohkeasti mukaan kehittämään lasten ja lapsiperheiden liikuntamahdollisuuksia.”

Ota yhteyttä MLL
Tampereen Osasto
Piia Savio, koordinaattori
Tiiliruukinkatu 1, 33200 Tampere
050 463 9208
piia.savio@mll-tre.fi

 

 1. Haku käynnissä: Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille

”Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Lähde ensi vuoden alussa 6 tai 12 kuukaudeksi vapaaehtoiseksi Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Oseaniaan International Cultural Youth Exchange -ohjelman (ICYE) kautta!
Paikkoja on avoinna Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Ghanaan, Indonesiaan, Intiaan, Keniaan, Meksikoon, Nigeriaan, Taiwaniin, Ugandaan, Uuteen-Seelantiin ja Vietnamiin. Jaksot alkavat tammi–maaliskuussa 2018.
ICYE-vapaaehtoistyöntekijät työskentelevät yleishyödyllisissä työyhteisöissä, useimmiten lasten tai nuorten parissa kasvatus- tai sosiaalialalla, esimerkiksi päiväkodissa, koulussa tai katulasten tukikeskuksessa. Lisäksi vapaaehtoistyöntekijöitä vastaanotetaan mm. ympäristö- ja terveydenhoitoalalle.
ICYE-vapaaehtoistyössä pääset tutustumaan paikalliseen arkeen ja osallistumaan kulttuurien välisen ymmärryksen rakentamiseen ruohonjuuritasolla. Mukaan etsitään avoimia, joustavia ja motivoituneita nuoria aikuisia. Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava useissa kohdemaissa.
Ohjelmaan haetaan Maailmanvaihto ry:n kautta. Maailmanvaihto valmentaa ja tukee lähtijöitä – yhdessä käsitellään mm. vapaaehtoistyöntekijän roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Kussakin kohdemaassa vapaaehtoiset vastaanottaa paikalinen ICYE-järjestö. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa koulutusten ja tuen ohella mm. ylläpidon ja vakuutuksen.

Avoimet paikat täytetään hakujärjestyksessä, ja hakemuksia voidaan vastaanottaa 1.9.2017 saakka.
Lisätiedot ja hakuohjeet: www.maailmanvaihto.fi/icye-vapaaehtoistyohon-alkuvuosi

Maailmanvaihto – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu kansalaisjärjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.”

 1. Tervetuloa Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämään leikkilähettikoulutukseen!

”Etsitkö itsellesi uutta harrastusta, kenties vapaaehtoistehtävää? Innostutko leikistä ja sukupolvien välisestä yhdessäolosta? Haluatko edistää yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä? Olet iloinen ja aktiivinen ja pidät uusiin ihmisiin tutustumisesta? Vapaaehtoinen leikkilähetti on todennäköisesti juuri sinun juttusi!

Leikkilähettinä tuot muiden vapaaehtoisten kanssa eri ikäisiä ihmisiä yhteen Terhokerhossa, sukupolvien kohtaamispaikassa. Tutustu Terhokerhoihin täällä. Leikkilähettinä suunnittelet yhdessä muiden vapaaehtoisten ja eri ikäisten osallistujien kanssa kerhon toimintaa. Olet linkki Terhokerhon vapaaehtoisten, MLL:n piirin/SPR:n osaston sekä piirin välillä.
Tervetuloa Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämään leikkilähettikoulutukseen! Leikkilähettikoulutuksessa saat hyviä vinkkejä kerhon toimintaan ja ohjaamiseen sekä roppakaupalla vertaistukea ja iloista leikkimieltä! Koulutus on maksuton sekä kaikille avoin ja koulutusta suositellaan kaikille Terhokerhoissa jo toimiville vapaaehtoisille.
Koulutus järjestetään SPR Hämeen piirin koulutustiloissa osoitteessa Rongankatu 11, 33100 Tampere lauantaina 26.8. kello 10-15. Osallistujille tarjotaan lounas.

Ilmoittautuminen täällä: https://www.lyyti.fi/questions/1ed53295da
Jos sinulla on kysyttävää, niin olethan rohkeasti yhteydessä!
Yhteystiedot:
Varpu Salmenrinne, varpu.salmenrinne@punainenristi.fi; p. 020 701 2166, Matti Hetemäki, matti.hetemaki@punainenristi.fi (linkki lähettää sähköpostin); p. 020 701 2189
Teija Silvonen, teija.silvonen@mll.fi (linkki lähettää sähköpostin); p. 075 324 5585”

 

8. Kiinnostaako työ henkilökohtaisena avustajana syyskuusta alkaen?

”Hei,

Etsimme henkilökohtaista avustajaa syyskuusta alkaen toiseksi avustajaksi 72-vuotiaalle naiselle, jolla on AVH:n seurauksena oikeanpuoleinen halvaus ja vaikea afasia. Avustajaksi haetaan luotettavaa ja rauhallista, hyvät sosiaaliset taidot omaavaa henkilöä avustamaan pääasiallisesti liikunnan harrastamisessa ja muussa vapaa-ajan toiminnassa. Työpaikka sijaitsee Tampereen keskustassa noin 0,5km päässä Tampereen yliopistosta.
Työtunteja on 20/kk eli töitä on noin kahtena päivänä viikossa 2,5 tuntia tai muuten sovitusti. Näillä kerroilla avustajan tehtävänä on pääasiassa avustaa harrastustoiminnassa ja omaehtoisessa kuntoutuksessa, kuten liikkumisessa (avustettu kävely, kevyt jumppa tai restoraattorilla polkeminen) ja puheharjoituksissa (puheterapiaharjoitukset, puhe-, kirjoitus- ja lukutehtävät).
Henkilöllä on myös toinen avustaja sekä päivittäinen kotihoito, jotka vastaavat muusta avustamisesta kotona ja kodin ulkopuolella. Uusi avustaja voi tarvittaessa tehdä myös muita tehtäviä avustettavan toiveiden mukaan tai esimerkiksi, jos toinen avustaja tarvitsee sijaista.
Työ ei vaadi aiempaa kokemusta tai koulutusta ja työtehtävään perehdytetään hyvin työsuhteen aluksi. Työssä on mahdollista toimia yhteistyössä henkilön oman fysioterapeutin kanssa ja saada ohjausta liikuntaharjoituksiin. Fysioterapeutin kanssa voi keskustella myös mahdollisuudesta toteuttaa opintoihin liittyvä harjoittelu työn ohella. Työtehtävä sopii erityisen hyvin myös terveys-, kasvatus- tai sosiaalialan opiskelijalle. Työ on myös muuten opiskelijaystävällinen, sillä työajat sovitaan yhdessä avustettavan kanssa ja niistä on mahdollista joustaa tarvittaessa. Palkka on 9,74€/h, sillä avustettava kuuluu Heta-liittoon.

Jos kiinnostuit työtehtävästä, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si sähköpostilla osoitteeseen Yli-Pietila.Roosa.E@student.uta.fi . Vastaamme kaikille hakemuksen lähettäneille ja kutsumme sopivimmat hakijat haastatteluun. Työ alkaa syyskuun alusta tai mahdollisuuksien mukaan.

Vastaan mielelläni myös työhön liittyviin kysymyksiin.
Yst. terv. Roosa Yli-Pietilä”

9. Oletko kiinnostunut salibandysta? Sekasählyporukka etsii uusia jäseniä!

”Löytyisiköhän salibandysta innostuneita?
Etsimme sekasählyporukkaamme (iältämme pääosin 30-v) lisää n. 23-35-vuotiaita naispelureita sekä mies- tai naismaalivahtia. Tärkeintä on iloinen, yritteliäs ja sopeutuvainen asenne, mutta myös aiempaa lajiosaamista toivotaan. Joukkueessamme vallitsee hyvä ja kannustava yhteishenki, joten mukaan on helppo tulla! Harjoittelemme, höntsäämme sekä välillä pelaamme harjoituspelejä 4. divarin naisjoukkueita vastaan.

Vuoromme on aina torstaisin klo 19-20 Raholan liikuntakeskuksessa. Aluksi voi maksutta ja sitoumuksetta tulla tutustumaan. Rohkeasti vain kokeilemaan! Annan mielelläni lisätietoja.”

Yst. terv.
Mikko Vuoristo
joukkueenjohtaja
vuoristo.mikko.h@student.uta.fi